Modalitatea surprinzatoare care va ajuta sa nu va ingrasati! Momentul in care alegeti sa luati masa pare sa fie la fel de important ca si ceea ce mancati. Cercetatorii spun ca daca suntem atenti la ceas am putea sa ne bucuram fara grija de alimente pe care le iubim. De cele mai multe ori dietele ne atrag atentia doar asupra alimnetelor pe care le consumam. Studii recente arata ca cei care sunt mai atenti la ceas decat la calorii pot fi la fel de sanatosi. Cercetatorii din Statele Unite au facut un test care dovedeste ca cei care mananca in decursul a opt ore pe zi, sunt mai sanatosi si nu iau atat de repede in greutate. Studiul facut pe soareci arata ca rozatoarele ale caror mese nu erau impartite pe parcursul intregii zile nu s-au ingrasat si chiar aveau ficatul mai sanatos. "Fiecarea organism are propriul lui ceas", explica Satchidananda Panda, autorul studiului. Asta inseamna ca sunt perioade ale zilei cand anumite organe, inclusiv ficatul, intestinele si musculatura functioneaza la capaciatatea minima, explica specialistii, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce verdeturi ar putea combate cancerul. O substanta care se gaseste in anumite verdeturi, apigenina, are efect dovedit impotriva celulelor canceroase. Substanta se gaseste mai ales in patrunjel si in tulpinile de telina si mai multe studii i-au demonstrat proprietatile anticancer. Cel mai recent dintre ele a fost realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Missouri pe animale de laborator. In cadrul cercetarii, mai multi soricei carora li s-au implantat celule mamare canceroase au fost tratati cu apigenina. La finalul studiului, cercetatorii au observat ca apigenina a incetinit inmultirea celulelor canceroase. "Acest lucru s-a intamplat in trei moduri: prin inducerea decesului celular, prin inhibarea proliferarii celulare si prin reducerea expresiei genei asociate cu cresterea tumorilor canceroase", a declarat profesorul de stiinte biomedicale Salman Hyder, coordonatorul studiului. "Si vasele de sange care alimentau tumoarea au scazut in diametru in cazul soarecilor tratati cu apigenina. Vasele mai inguste inseamna un flux sangvin si nutritiv redus la nivelul celulelor canceroase si "infometarea" acestora", a completat specialistul, anunta Adevarul.

Dieta: Fructele rosii te fac mai frumoasa si te slabesc. Afla cum. Sezonul cald se impaca numai bine cu un cocteil de fructe. Sanatoase, hidratante, nutritive si pline de vitamine, sunt perfecte in lupta contra caniculei. Mai ales daca sunt... rosii. Antioxidantii - secretul pentru un aspect tanar al pielii - combat radicalii liberi, prevenind astfel bolile cardiovasculare si cancerul. Fa-ti plinul de antioxidanti, mancand afine, dude, zmeura sau capsuni. Vitamine, pe alese. Vitamina C este hidrosolubila, adica este eliminata in fiecare zi din organism, de aceea trebuie sa refaci stocul permanent. Corpul are nevoie de ea pentru sanatatea oaselor, cicatrizarea ranilor si "productia de" anticorpi. Ai liber la capsuni, portocale rosii, coacaze, zmeura si afine, informeaza Unica.ro.

Cum stimulezi circulatia periferica deficitara. Chiar daca afara s-a incalzit, mainile si picioarele tale sunt tot timpul reci? Daca te confrunti cu dureri de cap, ameteli, daca observi ca ti se umfla si ca iti amortesc mainile si picioarele sau ca ti-au aparut varice sunt semne ca ai o circulatie periferica proasta. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci atunci cand prezinti simptome de circulatie periferica deficitara este sa consulti medicul pentru a exclude o eventuala boala de inima sau o afectiune inflamatorie a vaselor sanguine. De asemenea, poti scapa de neplaceri apeland la cateva solutii la indemana si remedii naturiste. Pentru a evita aparitia complicatiilor circulatiei periferice deficitare, este bine sa te asiguri ca iti completezi aportul zilnic de magneziu. Acest mineral ajuta la buna functionare a sistemului nervos, imbunatateste capacitatea mentala, previne aparitia aterosclerozei si infarctului miocadic. Cele mai bune surse de magneziu sunt germenii de grau, alunele, migdalele, soia, zarzavaturile, merele si bananele. Insa iti poti asigura necesarul de magneziu si cu ajutorul suplimentelor nutritionale cu magneziu. Specialistii spun ca efectele magneziului cresc atunci cand este administrat in combinatie cu ginkgo biloba. Aceasta planta are efect vasodilatator, stimuland circulatia sanguina, scrie Libertatea.

Ce putem face pentru a atenua problemele cosmetice de sezon! Sa ne pregatim tenul pentru vara. Vara isi intra oficial in drepturi la sfarsitul lunii mai. Mai mult ca oricand, la schimbarea dintre sezoane, tenul are nevoie de o atentie speciala pentru a se adapta temperaturilor mai mari si volumului crescut de ultraviolete. Deshidratarea si exfolierea pielii, acneea, accentuarea ridurilor sau aparitia petelor pigmentare sunt doar cateva dintre problemele care pot afecta frumusetea tenului tau in aceasta perioada. Trecerea la temperaturi mai ridicate, expunerea fara protectie la razele ultraviolete, utilizarea cremelor cu o textura nepotrivita pentru vara sunt doar cateva dintre motivele pentru care tenul o ia razna in aceste zile. Machiajul in exces, cu fonduri de ten care blocheaza porii, nu face altceva decat sa agraveze problemele. In timp, obturarea glandelor sebacee poate duce la aparitia leziunilor specifice acneei la inceputul verii, anunta Cancan.ro.

Ce aliment banal ne prosteste iremediabil. O alimentatie bogata in zahar ne face mai prosti, sustin cercetatori de la Universitatea din California, care ne dau inca un motiv sa ne ferim de dulciuri. Zaharul pare sa fie inamicul numarul unu al unui trup sanatos si este responsabil pentru numeroase afectiuni, printre care obezitatea, diabetul, bolile de inima, precum si cancer. Acum specialistii trag un nou semnal de alarma. Acest aliment ne afecteza si gandirea. Un studiu realizat la Universitatea din California arata ca cei care consuma zahar in exces ar putea avea probleme cu memoria, iar capacitatea de a invata le scade semnificativ. "Alimentatia, in general, influenteaza dezvoltarea neurologica, incepand cu copiii care au nevoie de o alimentatie completa, bogata in vitamine, pentru a nu le fi afectata capacitatea de gandire", explica medicul nutritionist Eduard Adamescu, specialist in diabet, nutritie si boli metabolice. Americanii au facute teste pe soareci, iar rezultatele au fost uimitoare. Soarecii invatasera sa strabata un labirint si, dupa sase saptamani, cercetatorii au vrut sa vada daca isi amintesc traseul. Doar cei care mancasera produse cu zahar au avut probleme de orientare, informeaza EVZ.