Solutii naturale care va scapa de tuse. Inhalatiile cu abur, siropul de ridiche si cel de ceapa pot fi de un real ajutor atunci cand tusea nu cedeaza cu niciun chip prin tratamentele clasice. Tusea nu este doar un simptom al gripei si racelii. Ea poate fi cauzata de alergii, astm, aerul uscat, dar si de fumat. Uneori, chiar si anumite medicamente te pot face sa tusesti, in special cele impotriva alergiilor sau cele care trateaza tensiunea. Exista insa cateva metode, mai mult sau mai putin naturale, prin care poti ameliora simptomele si chiar scapa de tusea suparatoare. Un organism hidratat este mai ferit de raceala, principalul motiv pentru care oamenii tusesc. Lichidele sunt insa si un bun tratament daca problemele au aparut deja. "Hidratarea organismului si inhalarea de abur cald duc la scaderea mucozitatilor. In loc sa avem niste secretii bronsice vascoase vom avea unele care, fiind lichefiate, se elimina mai usor", explica medicul de familie Calin Ciubotaru, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Sforai? Afla ce risc de cancer ai! Persoanele care sforaie sunt mai predispuse la cancer, semnaleaza un studiu publicat de curand de cercetatorii americani. Riscul de a dezvolta cancer depinde de severitatea sforaitului, dupa cum reiese din studiul realizat de cercetatorii de la Scoala de Medicina si de Sanatate Publica a Universitatii din Wisconsin, SUA. Astfel, daca sforai rar, riscul de cancer creste cu numai 0,1%. Daca esti un sforaitor moderat, se dubleaza riscul de a dezvolta maladia, iar in cazul sforaitului sever, exista un risc de cancer de 4,8 ori mai mare. La studiul american au participat 1.522 de persoane, pe care cercetatorii le-au monitorizat vreme de 22 de ani, anunta Adevarul.

Cremele de plaja pot provoca femeilor infertilitate. Cremele de plaja pot provoca femeilor infertilitate. Potrivit unui studiu realizat de Departamentul de Sanatate al statului New York, de vina pentru aceasta problema ar fi un filtru UV care se gaseste in compozitia unora dintre aceste creme. Substanta care a fost asociata cu riscul de infertilitate se numeste benzo-fenona. Rolul ei este acela de a proteja pielea de razele ultraviolete. Ea se gaseste nu doar in lotiunile pentru plaja, ci si in unele creme de zi care au protectie UV, conform Romania TV. Exista mai multe tipuri de benzofenona, iar cel mai nociv ar fi benzofenona-3, prescurtata uneori pe ambalajele cosmeticelor BP-3. Medicii dermatologi sunt de parere insa ca oamenii nu ar trebui sa renunte la crema pentru protectie solara din acest motiv, pentru ca ea reprezinta principala modalitate de a preveni cancerul de piele, informeaza Romania Libera.

Cafeluta bauta dupa-amiaza face mintea brici. Studii recente, prezentate de o cunoscuta marca de cafea, arata efectele pe care le are lichidul negru amarui asupra atentiei dupa orele pranzului: cafeina este absorbita rapid si eficient si, dupa 20 de minute, incepe sa produca efecte asupra organismului, dand pinteni sistemului nervos si ajutandu-ne sa ne concentram. Dupa orele pranzului, majoritatea persoanelor incep sa resimta oboseala acumulata si au dificultati de concentrare asupra activitatilor pe care le au de indeplinit. Specialistii au demonstrat ca un consum moderat si regulat de cafea dupa-amiaza contribuie la stimularea sistemului mental. Astfel, persoanele care beau o cafea dupa amiaza se simt mult mai bine si se pot concentra mai usor asupra activitatilor. In a doua parte a zilei, nu mai avem acelasi ritm dinamic din timpul diminetii, fiind recomandat un stimulent, precum o cana de cafea solubila pentru a fi din nou intr-o forma buna. Cercetatorii recunosc faptul ca mai au de lucru pana cand vor reusi sa inteleaga pe deplin mecanismele care stau la baza acestor efecte benefice ale cafelei. In orice caz, cel putin un lucru este dovedit stiintific: polifenolii din componenta cafelei sunt absorbiti rapid de corpul uman si protejeaza celulele, scrie Libertaea.

Ce se petrece in creierul unei femei in timpul orgasmului. Specialistii americani de la Universitatea Rutgers din New Jersey au urmarit activitatea cerebrala a femeilor in timpul orgasmului si au descoperit ca diverse zone ale creierului se activeaza atunci cand sunt stimulate anumite parti ale corpului. Astfel, s-a descoperit ca peste 30 de zone diferite ale creierului se activeaza in timpul orgasmului, inclusiv cele responsabile cu sentimentele, satisfactia sau memoria. Cercetatorii au descoperit ca centrii responsabili cu senzatia "de recompensa" devin activi cu doua minute inainte ca femeia sa ajunga la orgasm. Aceste zone sunt in general active atunci cand mancam sau bem. "In momentele care preceda climaxul, cortexul senzorial intra in functiune si primeste senzatiile venite din intreg corpul", spun specialistii. Ultima zona care intra in functiune este hipotalamusul, care controleaza temperatura, senzatia de foame, sete si oboseala. O alta descoperire interesanta este faptul ca excitatia sexuala amorteste sistemul nervos al femeii, astfel incat aceasta nu mai resimte durerea ci numai placerea, anunta EVZ.

Tratamente naturiste cu rostopasca. Cunoscuta si sub numele de "iarba de negi", planta cu mici flori galbene ajuta la vindecarea multor afectiuni. Care? Le vei descoperi imediat! Puterile vindecatoare ale plantei sunt cunoscute inca din antichitate. Medicina naturista o recomanda si astazi in tratarea a peste 150 de boli, de la banale dermatoze pana la infectii virale si diverse forme de cancer. Are proprietati antispastice, fiind mai putin toxica decat medicamentele, este bun vasodilatator coronarian, antimicotic, antitumoral, sedativ, descongestiv hepatic, antibiotic, cicatrizant. In plus, mareste secretia biliara, informeaza Adevarul.