Cinci boli care apar de la prea mult sex. Contactele sexuale repetate slabesc imunitatea si favorizeaza aparitia infectiilor urinare si a inflamatiilor genitale. Anumite studii vorbesc si despre riscul de cancer la prostata. Ce e prea mult strica. Studiile au dovedit ca partenerii foarte "activi" sexual se pot confrunta cu probleme de sanatate, de la afectiuni minore, pana la slabirea imunitatii si afectiuni ale prostatei. Vi le prezentam pe cele mai frecvente, dar si solutii de prevenire. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Bea un pahar de lapte pe zi. Beneficiile consumului de lactate se regasesc nu numai la nivelul sistemului osos si al celui digestiv, ci si in cresterea rezistentei la boli, in scaderea riscului de cancer sau in micsorarea tensiunii arteriale. Iata 4 beneficii mai putin cunoscute ale laptelui. Putem slabi cu 30% mai repede daca includem in dieta lapte si produse lactate (iaurt, lapte batut, branza proaspata, urda). Calciul din lapte se leaga de grasimile alimentare din intestin si le blocheaza absorbtia prin procesul de saponificare, relateaza Click.

Beneficiile piperului. Acesta este tipul de piper cel mai aromatic. Piperul verde cel mai bine se potriveste cu carnea rosie vanat, porc, vita si miel, dar si in sosuri. Piperul negru este un piper recoltat necopt, fiind apoi uscat la soare. Piperul negru este iute, picant si este recomandat la sosuri, marinate, carne preparata la gratar, umpluturi cu carne. Piperul roz spre rosu este acela ale carui boabe sunt coapte. Ca gust, acesta este dulceag, picant si usor-iute si este recomandat la branzeturi, informeaza EVZ.

In viitor, barbatii vor lua pilule contraceptive. In prezent, barbatii au doar doua metode contraceptive la indemana: prezervativul (pe care multi il considera incomod) si vasectomia, care implica o interventie chirurgicala. Oamenii de stiinta britanici au descoperit inca una. Cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh, Scotia, au descoperit o gena responsabila de producerea spermei, numita Katnal1. Potrivit specialistilor, pe baza acestei descoperiri, se va putea crea un nou contraceptiv masculin care sa inhibe activitatea genei Katnal1, anunta Adevarul.

Alimentul care creste virilitatea. Oamenii de stiinta de la Massachusetts Institute of Technology au descoperit, in urma unei cercetari realizate pe cobai, ca iaurtul contine anumite substante care ajuta la sporirea numarului de spermatozoizi, precizeaza Daily Mail. Testele realizate in laborator au aratat ca soarecii care au fost hraniti cu iaurt aveau testiculele cu 5 la suta mai mari si cu 15 la suta mai grele decat cele ale cobailor care au fost hraniti cu mancare proasta sau obisnuita. Mai mult, experimentele facute pentru a evalua obiceiurile de imperechere ale acestor animale au mai aratat ca soarecii hraniti cu iaurt au reusit sa insemineze mai usor partenerele, scrie EVZ.

Scapa de burta cu avocado. Acest fruct contine grasimi mono-nesaturate - americanii le mai numesc MUFA - care fac parte dinc ategoria "grasimilor bune", foarte utile in cura de slabire. Iti dau o senzatie de satietate de lunga durata si "invata" organismul tau sa-si extraga energia din grasime, deci sa arda colaceii si aripioarele. Studiile au dovedit ca grasimile mononesaturate sunt utile in special celor care au un surplus de grasime pe talie. In plus, avocado contine L-carnitina, un aminoacid care contribuie la transformarea grasimilor in energie si este util inainte de antrenament, informeaza Libertatea.