Sportul din copilarie cladeste adulti puternici. Daca un copil ar face miscare macar o jumatate de ora pe zi, riscul de a suferi de o boala grava la varsta adulta, de exemplu diabet, s-ar reduce semnificativ, afirma specialistii americani de la Clinica Mayo. Cei mai multi copii nu fac deloc miscare, atitudine evidentiata si in statistici. Intr-un raport al Institutului pentru Sanatate Publica se arata ca numai in ultimii opt ani, in tara noastra, numarul copiilor obezi inscrisi in invatamantul primar s-a dublat. Acest lucru insa nu era greu de anticipat, mai ales daca tinem cont de faptul ca, odata cu avantul tehnologiei din ultimul deceniu, cea mai mare parte a timpului liber se petrece in mediul virtual. In prezent conexiunea la internet este la indemana oricui, inclusiv a copiilor de gimnaziu, iar sporturi, precum fotbalul, pot fi jucate online fara niciun pic de efort. Implicit, un astfel de comportament incurajeaza sedentarismul care, in asociere cu o dieta dezechilibrata, favorizeaza acumularea kilogramelor de la o varsta frageda, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Fumezi toata viata? Traiesti cu 10 ani mai putin! O cercetare efectuata, timp de 50 de ani, pe un grup de englezi, arata ca renuntarea la fumat inaintea varstei de 35 de ani se asociaza cu o recuperare totala in termeni de "ani de viata pierduti din cauza fumatului". Altfel spus, sistand relatia cu ea inaintea celei de a 35-a aniversari, tigareta nu va mai reusi sa iti scurteze viata. Si invers: daca fumezi toata viata, pierzi, in medie, 10 ani din cauza efectelor provocate de a tutun. Vesti bune si pentru seniori: poti sa amani momentul "dramatic" al despartirii de tigara pana dupa varsta de 65 de ani, si tot vei avea un beneficiu: 1 an de viata castigat, anunta Libertatea.

Cum putem preveni otita la copii. Otita medie este, dupa pneumonie, boala copilariei care ii ingrijoreaza cel mai mult pe parintii din Romania, insa mijloacele de preventie moderne si efectele lor sunt foarte putin cunoscute si utilizate, rezulta dintr-un studiu recent. Pana la varsta de trei ani, 4 din 5 copii au cel putin un episod de optita si mai mult de o treime au avut cel putin sase episoade pana la varsta de 7 ani. Otita - sau infectia urechii medii - provoaca durere si suferinta copiilor si poate duce chiar la complicatii grave, precum afectare auzului. Boala se manifesta prin prezenta unui fluid in ureche si diferite simptome de inflamare a urechii, cum ar fi durere, scurgeri, febra si iritabilitate, tulburari ale somnului. Infectia apare de obicei in timpul racelilor, cand bacteriile sau virusii se raspandesc din partea superioara a gatului la urechea medie prin trompa lui Eustachio (canalul care leaga gatul de caile nazale si de urechea medie). Mai mult de jumatate dintre infectiile urechii medii sunt provocate de bacterii, unele dintre ele putand cauza si alte boli precum pneumonia si meningita, informeaza Romania Libera.

Cum sa faci sa mearga o relatie la distanta. Trucuri care mentin pasiunea. Oare chiar functioneaza relatiile la distanta? In ziua de azi, cand cariera este pusa pe primul loc, ne confruntam din ce in ce mai des cu acest tip de relatie. Psihologii au realizat pentru revista virtuala "She knows" un top al celor mai importante trucuri care pot tine idila in viata. Telefonul este cel mai important instrument cand vine vorba de mentinerea unei relatii la kilometri distanta. Acest tip de comunicare trebuie mentinut, mai ales ca acum exista anumite aplicatii pe internet gratuite sau combinatii gen Skype, Vonage, Goggle Voice sau Digsby, care-ti permit sa te conectezi cu persoana iubita fara sa trebuiasca sa faci mari sacrificii financiare, scrie Cancan.

Marijuana, viitorul tratament al schizofreniei. O substanta din planta Cannabis sativa este la fel de eficienta in tratamentul schizofreniei ca medicamentele antipsihotice si, in plus, are mai putine efecte adverse, arata un studiu clinic german. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Koln, Germania, au realizat un studiu clinic la care au participat 39 de persoane cu schizofrenie. 19 din ei au fost tratati cu amisulprid, un antipsihotic care nu este inca aprobat in SUA, dar care are efecte comparabile cu cele clasice. Iar 20 au primit cannabidiol (CBD), o substanta din marijuana, responsabila cu unele dintre efectele de relaxare si anxiolitice ale drogului, anunta Adevarul.

Ai probleme cu grasimile din organism? Ouale de prepelita scad colesterolul. Este momentul optim pentru a incepe o mica dieta in cazul in care ai colesterolul mare. Liliana Simidon, specialistul Libertatii, iti spune cum apare aceasta problema si iti recomanda cateva leacuri de succes. Cel mai cunoscut este cura cu oua de prepelita. Colesterolul contribuie la buna functionare a membranelor celulare ale tesutului nervos si totodata intra si in compozitia altor substante indispensabile corpului. Atunci cand cantitatea de colesterol din sange depaseste nevoile organismului, acesta incepe sa se depuna pe peretii vaselor de sange, care se ingusteaza astfel, crescand riscul de accidente vasculare cer e bral e , bol i vasculare periferice sau boli cardiovasculare, informeaza Libertaea.