Un nou tratament poate incetini evolutia cancerului. Cancerul de prostata care prezinta deja metastaze poate fi incetinit datorita unui nou tip de tratament revolutionar, care a fost prezentat chiar astazi in Statele Unite. Un nou tratament incetineste extinderea cancerului de prostata metastatic si ajuta la prelungirea vietii pacientilor, potrivit rezultatelor unui test clinic international care a fost prezentat astazi in Statele Unite ale Americii. Medicamentul, abiraterona acetat, comercializat sub denumriea Zytiga de laboratoarele americane Johnson & Johnson, intarzie aparitia durerii si deteriorarea starii generale a bolnavului, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Top 10 fructe si legume otravite cu pesticide. Desi sunt recomandate in cadrul unei diete echilibrate si diversificate, fructele si legumele ne pot pune sanatatea in pericol, din cauza substantelor cu care sunt tratate. Aproximativ 80% din fructele cultivate in mod conventional si peste 55% din legume contin pesticide, arata un studiu efectuat anul acesta de organizatia ecologista Greenpeace. Aceasta concluzie a reiesit in urma testarii de catre specialistii germani a 22.000 de mostre de fructe si de legume din productia proprie si a alimentelor din import. Analizele s-au facut pe cel putin zece mostre din fiecare produs, pentru fiecare tara de provenienta. Potrivit lor, sunt periculoase produsele din Brazilia, Chile, Africa de Sud, Thailanda, Turcia, India, Kenya si Columbia. In cazul unor produse s-a constatat ca a fost depasita concentratia maxima admisa de pesticide folosite, in valoare de 0,01 mg/kg, anunta Adevarul.

Secretele oamenilor slabi. Respecta-le si vei fi supla! Silueta este, deja, o obsesie in zilele noastre. Toata lumea isi doreste sa arate bine, sa fie slaba si, implicit, sanatoasa. Din pacate, insa, putini sunt cei care traiesc in stilul oamenilor care au descoperit secretele siluetei perfecte. Doctor Oz a facut o lista cu 5 dintre cele mai importante obiceiurile pe care le au oamenii pentru care kilogramele in plus sunt total necunoscute. Facute inainte de micul-dejun, exercitiile fizice iti imbunatatesc starea de spirit si ajuta organismul sa "arunce" efectiv grasimea din organism. Asadar, fa-ti un ritual ca in fiecare dimineata sa faci sport. O sa te simti minunat, informeaza Libertatea.

Medicamente care le fac rau numai femeilor! Revista americana de sanatate "Prevention" a publicat nu demult un articol din care reiese ca, pe baza unor studii extinse din mai multe tari, reiese ca femeile, in proportie de peste 70 la suta sufera din cauza unor reactii la medicamente, cu mult mai sever decat barbatii. Nu numai atat, dar reactiile secundare duc la moarte subita in peste 25 la suta dintre cazuri. Doua aspirine pentru un barbat sunt "normale", in timp ce o femeie poate trece la o situatie de urgenta, chiar daca masele ambelor corpuri sunt similare. De ce? Pentru simplul motiv ca un corp de femeie este total diferit de cel al unui barbat, scrie EVZ.

Celulele stem din plante intarzie aparitia ridurilor. Sunt folosite mai ales in produsele menite sa intarzie aparitia semnelor imbatranirii, dar studiile in domeniu arata ca ar putea fi utile si in tratarea unor afectiuni. Cele mai cunoscute surse de celule stem la ora actuala sunt tesutul embrionar, cordonul ombilical si placenta. Dar cercetarile realizate de-a lungul timpului au dovedit ca anumite tipuri de celule-mama, nediferentiate, care favorizeaza regenerarea oricarui tesut din corp se gasesc si in piele, de exemplu. De altfel, oamenii de stiinta au reusit, recent, sa transforme celule din piele in celule cardiace, refacand astfel inima dupa infarct. "Celula stem este o celula-mama care se poate diferentia in orice tip de celula, deci poate da nastere diferitelor tipuri de tesuturi, anunta Adevarul.

Uite care sunt obiectele care au cei mai multi microbi! Habar n-aveai! Pe langa obisnuitele obiecte pe care punem mainile zilnic, precum telefonul, tastatura, manerele de la usi sau din autobuze, exista si lucruri pe care le atingem in fiecare zi, si la care nu ne gandim ca ar putea avea microbi. Meniul de la rastaurant, de exemplu, sau recipinetul de condimente ne-ar putea pune sanatatea in pericol dupa ce le folosim, din cauza germenilor sau bacteriilor care se aseaza pe piele. Meniurile sunt pline de bacterii, iar cei mai multi dintre noi ne spalam pe maini inainte sa atingem aceste obiecte, si ulterior sa dam comanda pentru mancare. Bacteriile si virusurile de pe meniuri pot rezista 18 ore pe un obiect, mai ales daca este un restaurant foarte frecventat. Cel mai indicat este sa ne spalam pe maini dupa ce dam comanda, informeaza Libertatea.