Arme chinezesti contra cancerului si a durerilor. Bolile maligne, nodulii la sani, migrenele, afectiunile reumatismale raspund foarte bine la tratamente specifice medicinei traditionale chinezesti, carora romanii le-au prins gustul. Medicul Li Luoxi reuseste sa-si convinga si cei mai sceptici clienti de beneficiile metodelor provenite din medicina chinezeasca pe care le practica. "Sunt oameni care vin la mine si nu imi spun ce au. Imi spun sa le zic eu, pentru ca nu cred ca ceea ce facem noi este real. De cum au intrat pe usa eu pot sa imi dau seama cam ce ii supara", spune amuzat doctorul, care a tratat pana acum mii de romani. Culoarea pielii, mirosul emanat de corp, halena, pulsul si aspectul limbii sunt primele lucruri pe care specialistul le urmareste, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Vezi ce boala incurabila risti sa iei daca faci sex neprotejat. O infectie cu transmitere sexuala foarte raspandita a devenit rezistenta la antibioticele de care medicina dispune in prezent, au avertizat astazi specialistii Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Vezi cum se numeste si in ce tari a fost identificata pana acum. Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) au solicitat guvernelor si medicilor sa monitorizeze raspandirea infectiei cu gonoree, deoarece tulpina rezistenta inclusiv la clasa de antibiotice numita cefalospirine, considerata de medici ultima linie de tratament a bolii infectioase, s-a raspandit in Europa si in Australia. Tulpina rezistenta, numita de oamenii de stiinta H041, a fost identificata pentru prima data in Japonia, in aproximativ aceeasi perioada a anului trecut. Tarile europene in care a fost depistata tulpina pana acum sunt Marea Britanie, Suedia, Norvegia si Franta. Ca frecventa, gonoreea este in Romania a doua boala cu transmitere sexuala, dupa sifilis. La nivel mondial, in fiecare an apar 106 milioane de cazuri noi, anunta Adevarul.

Stresati in vacanta. Cum sa te deconectezi de munca atunci cand pleci in concediu. Aproape jumatate dintre angajatii din companii nu se pot relaxa cum se cuvine in vacanta de vara deoarece raspund in continuare la e-mail-urile si telefoanele de serviciu, in loc sa petreaca timpul cu familia si prietenii. Un studiu recent arata ca angajatii romani isi iau de obicei proiectele de la serviciu cu ei in vacanta, iar multi dintre ei sunt lipiti de smartphone-urile si netbook-urile lor. 35% din ei declara ca vor lucra in continuare cu o mica reducere fata de situatia normala, de pe sezlonguri. Asa ca, in loc sa se bucure de timpul liber alaturi de cei apropiati si de cei dragi, vor incerca sa "jongleze" cu tot stresul muncii pe langa nemultumirea partenerilor si dezamagirea copiilor. Printre acesti angajati constiinciosi care nu stiu sa se deconecteze exista o minoritate de dependenti de munca. Unul din zece angajati marturiseste ca va lucra peste trei ore in fiecare zi de vacanta, neglijandu-i pe cei dragi, potrivit celui mai recent sondaj Regus, care a examinat peste 16.000 de respondenti din mai mult de 80 de tari, informeaza Romania Libera.

Dr. Oz: cum sa slabesti 3 kilograme in 7 zile. In general, dr. Oz nu este de acord cu dietele rapide, dar spune ca aceasta nu prezinta niciun pericol. Iata in ce consta. Aceasta dieta nu presupune infometare ca alte regimuri rapide. Din contra, ai voie sa mananci pe saturate, insa numai alimente bogate in nutrienti si sarace in calorii. Pe langa faptul ca slabesti, vei observa ca ai mai multa energie si o stare de spirit mai buna, fara a fi nevoita sa suporti foamea, scrie Liberatatea.

Spălatul poate distruge dinţii. Afla în ce condiţii. Un studiu recent scoate la iveală faptul că spălatul în exces poate dăuna foarte mult sănătăţii dinţilor. Foarte mulţi oameni se spală mai des pe dinţi decât ar fi nevoie. Problema apare mai ales în cazul celor care după ce au luat o masă mai consistentă consideră necesar să se spele imediat pe dinţi. Respectivul obicei s-a dovedit ştiinţific că este total greşit. Spălatul în exces al dinţilor îi poate distruge în loc să-i facă mai albi şi mai rezistenţi, avertizează stomatologii americani, citaţi de Daily Mail. Spălatul pe dinţi la mai puţin de o jumătate de oră după ce ai băut cafeaua sau ai mâncat îţi poate distruge dinţii. Explcaiţia este simplă: acidul din alimente sau băuturi corodează smalţul, iar periatul nu face decât să grăbească acest proces. Durata de timp ideală după care ne putem spăla pe dinţi liniştiţi este de o oră, recomandă specialiştii, anunta EVZ.

Care ochelari de soare sunt cu adevarat buni. Aparitia principalei afectiuni oculare care duce la orbire, degenerescenta maculara, poate fi accelerata de razele solare. Cele mai eficiente lentile sunt acelea care ofera protectie 100% impotriva radiatiilor ultraviolete (UV) de tip A si B, spune medicul specialist oftalmolog Monica Mihaltan in cadrul Spitalului Clinic Universitar de Urgenta Bucuresti. Informatiile de pe eticheta sau de pe rame se refera la categoria si la nivelul de protectie, exprimat fie in procente, fie prin inscriptia "UV", urmata de un numar, de exemplu 100, 200, 400. Evident, cu cat procentul este mai mare, cu atat protectia oferita este mai buna, impotriva ambelor tipuri de radiatii ultraviolete. De asemenea, trebuie sa alegem ochelarii de soare cu UV400, acest numar reprezentand lungimea de unda a radiatiilor pe care lentilele nu le lasa sa patrunda la nivelul ochilor, informeaza Adevarul.