Dr. Oz: Combina avocado cu portocala ca sa scapi de grasimi. Arderea grasimilor poate fi stimulata prin combinarea anumitor alimente la fiecare masa. Dr. Oz iti vine in ajutor si iti prezinta care sunt cele mai eficiente metode de imbinare a fructelor si legumelor cu alte produse care te ajuta sa scapi de grasimi. Pentru a reduce grasimea de pe abdomen, combina portocalele cu avocado. Daca esti predispusa sa acumulezi grasime in special in zona abdomenului, cauya poate fi un nivel mai ridicat de cortizol, informeaza Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Sfaturi pentru alungarea starii de oboseala de dupa-amiaza. Acestea sunt simptomele starii de surmenare de dupa-amiaza, care nu indica nici boala, nici batranete, ci o reactie fireasca a organismului, care are nevoie de o pauza. Daca nu va puteti bucura de o astfel de pauza, atunci puteti atenua starea astfel: evitati masa abundenta de pranz, limitandu-va la paste, fructe de mare, salate proaspete si legume. In loc de ciocolata si dulciuri, consumati fructoza, care nu va da stare de somnolenta, relateaza EVZ.

Cataplasmele din plante, leacuri lipsite de riscuri. Experientele de viata transmise din generatie in generatie povestesc despre ierburi cu puteri miraculoase, care ne redau vigoarea dupa momente de amaraciune, scad febra, imblanzesc inflamatiile si cicatrizeaza repede ranile. La fel de bune sunt ierburile indigene, atunci cand ne luptam cu o boala grea. S-a demonstrat ca leacurile preparate din ierburi sub forma de cataplasme sunt remedii dovedite, lipsite de riscuri, informeaza Click.

Expunerea copiilor la radiatiile scanerelor medicale tripleaza riscul de cancer. Potrivit unui studiu recent, ealizat pe un esantion de 178.604 pacienti de varste sub 22 de ani care au efectuat scanari intre 1985-2002 in spitalele britanice, exista o legatura directa intre dozele de radiatii primite in timpul copilariei si un risc crescut de cancer al creierului si de leucemie, afirma autorii. Utilizate in diagnosticarea medicala, scanerele permit examinarea organelor in sectiuni transversale (torace, abdomen, osatura etc.) prin penetrarea corpului cu raze X, scrie Libertatea.

De ce scade fertilitatea barbatilor in lunile de vara. In ciuda credintei populare conform careia lumina soarelui de vara ajuta la ameliorarea diverselor afectiuni, multe boli nu raspund bine la temperaturi ridicate. Artrita, diabetul, pneumonia si afectiunile cutanate fac parte dintre cele care se agraveaza la caldura. Nu in ultimul rand au de suferit cuplurile care se straduiesc sa conceapa un copil, pentru ca vara numarul de spermatozoizi e semnificativ mai scazut decat iarna. Integral in EVZ.

Alarma: diabetul loveste la varste tot mai tinere. In Romania, in fiecare an sunt diagnosticate cu diabet peste 50.000 de persoane, iar 5% dintre romani au diabet zaharat confirmat. Un procent de 90% dintre persoanele diagnosticate cu diabet zaharat de tip doi sunt obeze. Mai mult si mai rau: exista in Romania in jur de 2.800 de copii sub 18 ani care au fost diagnosticati cu diabet, cel mai important factor fiind stilul de viata nesanatos si sedendarismul, anunta Libertatea.