Solutii anti-dureri de cap la serviciu. Hidratati-va constant, nu abuzati de cafea, luati masa de pranz si gustari sanatoase de-a lungul zilei, recomanda medicii pentru prevenirea cefaleei. Atmosfera de la locul de munca, mesele haotice, stresul, mirosurile din jur sunt tot atatia factori ce pot fi responsabili de aparitia sau agravarea migrenelor, in special la persoane predispuse. Va oferim cateva metode simple care reduc riscul ca serviciul sa dea dureri de cap. Integral in EVZ.

Utile Foto: Colaj foto

Alternative sanatoase la cafea. Vezi ce bauturi te revigoreaza fara sa-ti faca rau. Cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde si bauturile energizante sunt foarte consumate datorita efectului revigorant. Din cauza continutului ridicat de cofeina, nu este recomandat ca aceste bauturi sa se consume in exces, deoarece pot duce la anumite dezechilibre in organismul nostru. Iata cateva bauturi care nu contin cofeina, dar au efect energizant si revigorant. Continuarea in Romania Libera.

Plecati in concediu? Lasati raul de miscare acasa. Senzatia de rau de miscare apare la persoanele care prezinta o neconcordanta intre receptorii vizuali si cei ai echilibrului, situati in urechea interna. Ea debuteaza brusc, cu o stare generala de disconfort si se manifesta prin senzatie de greata, ameteala, transpiratii reci si prin durere de cap. ''Persoanele care stiu ca au rau de miscare ar trebui sa mearga la medicul de familie inainte de a pleca la drum. Intr-adevar, exista o serie de medicamente care se recomanda in acest sens, insa din cauza reactiilor adverse, trebuie luate numai cu prescriptie medicala. In plus, ele pot interactiona cu alte medicamente sau cu alcoolul", explica medicul de familie Calin Ciubotaru din Bucuresti. Pe larg, in Adevarul.

Beneficiile uleiului de canepa. Uleiul de canepa este un excelent reglator al sistemului imunitar. Este util in cazul in care te imbolnavesti usor, dar si atunci cand ai afectiuni autoimune, in care celulele cu rol de aparare lupta impotriva propriului corp. Uleiul de canepa ajuta sistemele osteoarticular si endocrin. Poate fi administrat si copiilor, scrie Libertatea.

Florile de tei previn cancerul. Agitatia, insomnia, tusea sau cearcanele, toate isi gasesc leacul in ceaiul de tei. Parfumata si cu un gust placut, infuzia de flori de tei aduce multe beneficii organismului nostru. Iata care sunt acestea. Florile de tei actioneaza pozitiv asupra sistemului nervos. Uleiul volatil continut are efect antiseptic si neurosedativ, fiind recomandat in cazul starilor de iritabilitate, anxietate sau chiar si in cazul atacurilor de panica, informeaza Click.

Ciocolata ajuta la pierderea in greutate. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care mananca ciocolata regulat, cel putin de doua ori pe saptamana, au un indice de masa corporala mai scazut fata de cei care consuma ciocolata doar ocazional. In cadrul studiului specialistii au analizat peste 1.000 de barbasi si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 85 de ani, care nu aveau in istoria medicala probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Acestia au fost intrebati de cate ori pe saptamana consuma ciocolata si le-a fost masurata greutatea, anunta Libertatea.

Asa te feresti de tantari. Tantarii ne dau mari batai de cap in aceasta perioada. Intepaturile sunt neplacute si, in plus, insectele pot aduce boli grave. Iata cateva metode pentru a tine tantarii departe de locuinta, precum si pentru a-i "extermina" pe cei existenti. Daca locuiesti aproape de un parc cu un lac, tantarii sunt cea mai mare problema a ta. In afara pastilelor antitantari, care se gasesc in orice magazin, poti folosi si produse naturale. Integral in Click.