Fructul care te mentine tanar si te protejeaza de cancer, boli de inima si impotenta. Nu este nevoie de un elixir-minune pentru a te mentine tanar si in forma. Important este sa cunosti ce fructe aduc cele mai mari beneficii corpului tau. Pepenele galben, dar mai ales cel rosu, pe langa gustul dulce pe care il are si senzatia racoritoare pe care ti-o da, mai are o multime de proprietati benefice sanatatii. Unele studii arata ca un consum moderat de pepene rosu protejeaza impotriva cancerului, imbunatateste somnul, te face sa te simti mai energic, intareste sistemul imunitar si protejeaza impotriva impotentei dar si a bolilor de inima sau de ochi. Daca toate astea nu sunt suficiente sa te convinga, consumul de pepene rosu mai ajuta si la pastrarea pielii fine. Cu o valoare nutritiva bogata, pepenele verde este un fruct benefic sanatatii noastre. Datorita antioxidantilor pe care acesta ii contine, are rol antiinflamator si antiimbatranire, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Afla cum poti sa pierzi in greutate fara sa te abtii de la mancarea preferata. In farmacii, exista un tip special de suplimente alimentare pe baza de fibre care impiedica organismul sa asimileze toate caloriile. Reteta ideala pentru a slabi consta intr-o dieta bazata pe cat mai multe fructe si legume si minimum 30 de minute de activitate fizica zilnic. Pe termen lung, o astfel de dieta poate deveni obositoare si chiar compromite rezultatele obtinute. De aceea, daca ocazional mananci friptura de porc ori cartofi prajiti, de exemplu, exista un supliment alimentar pe care il poti lua imediat dupa masa, deoarece are capacitatea de a ingloba pana la 27% din grasimile din stomac. "Suplimentul contine litramina, o substanta unica pe baza de fibre vegetale si imbogatita cu vitaminele solubile in grasimi A, D si E. In prima faza, se inglobeaza grasimile, iar in cea de-a doua faza, vitaminele liposolubile sunt eliberate in organism pentru a asigura o absorbtie optima a vitaminelor", explica prof. dr. Doina Miere, farmacist si cadru didactic la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, anunta Adevarul.

Autosugestia te ajuta sa indepartezi migrenele. Stiai ca prin autosugestie poti sa reusesti cu brio la un examen sau la un interviu? Dar ca esti capabil sa slabesti sau sa indepartezi o durere sacaitoare de cap doar prin puterea mintii? Psihologul Andreea Dirzu te invata cum sa stapanesti aceasta "arta". Autosugestionarea functioneaza ca o reteta personala. Daca iti impui sa crezi ca vei reusi la un interviu de angajare sau la un examen, sansele ca rezultatele sa fie pozitive sunt foarte mari. Este la fel de adevarat ca, daca nu ai incredere in tine si esti convins ca nu vei face fata unei situatii, foarte probabil vei claca, iar sortii de reusita se vor diminua considerabil. Specialistii sustin ca autosugestia te ajuta sa-ti mentii o stare de sanatate buna. De exemplu, daca vrei sa pierzi in greutate, o atitudine pozitiva te va ajuta considerabil. Cand consumi ceva dulce, nu te gandi sub nici o forma ca prajitura respectiva are o tona de calorii si vei acumula in greutate. Creierul va prelua informatia si va depozita grasimea exact acolo de unde vrei s-o dai jos. Repeta-ti in minte, de foarte multe ori, ca nu te vei ingrasa, chiar daca mananci un aliment nedietetic, si vei constata ca organismul tau a reactionat bine si burtica nu s-a rotunjit considerabil. Atentie! Asta nu inseamna ca daca vei face excese culinare vei fi zvelta ca un lujer. Totul are o limita. Incearca sa-ti satisfaci papilele gustative, dar nu exagera, informeaza Libertatea.

Afla cum iti poti da seama daca mancarea e stricata cu ajutorul telefonului mobil. Daca ai impresia ca mancarea e stricata si nu stii cum sa verifici, acum exista o metoda foarte simpla. O aplicatie gratuita a companiei Apple cu ajutorul careia poate fi gasita mancarea "nesigura" din China a fost descarcata de la sfarsitul lunii mai de circa 200.000 de internauti din acesta tara, ei avand astfel posibilitatea sa identifice "felurile periculoase" de alimente si locurile unde se gasesc acestea, relateaza agentia EFE, care citeaza editia de luni a publicatiei chineze South China Morning Post. Ea arata mii de produse alimentare considerate nesigure, cu fotografii si evaluari ale riscului potetial implicat de consumul fiecaruia si a devenit in numai trei zile cea mai descarcata aplicatie in China, fiind si preferata medicilor, scrie EVZ.

De ce este bine ca barbatii sa aiba copii la varste inaintate. Pentru barbati, nu este un lucru rau sa amane procrearea pana la 40 sau chiar 50 de ani. Copiilor le poate aduce chiar beneficii acest lucru. Copiii cu tati care au varste mai inaintate sunt mai expusi riscului de malformatii congenitale. Insa dincolo de acest risc, tatii care amana conceperea ofera copiilor un avantaj foarte important: ii programeaza genetic sa aiba o viata lunga. Cel putin asa sustin specialistii americani de la Departamentul de Antropologie al Universitatii Northewstern. Dupa ce au analizat ADN-ul a aproape 1.800 de adulti tineri, cercetatorii au observat ca cei cu tati in varsta aveau telomere mai lungi. Telomerele sunt segmente situate la capatul cromozomilor si au rolul de a-i proteja. Lungimea telomerelor reprezinta un reper pentru speranta de viata a unei persoane, anunta Adevarul.

Sport pentru lenesi: mersul pe jos te ajuta sa slabesti. Nu trebuie sa transpiri sau sa faci febra musculara ca sa slabesti. Cel mai usor si mai accesbil sport este mersul pe jos, care te ajuta sa arzi calorii si sa-ti intaresti muschii. Iata ce ai de facut. Iti trebuie doar o pereche de pantofi foarte comozi si suficient timp liber - aproximativ 45 de minute pe zi. Pare prea simplu pentru a obtine rezultate. Dar aplica aceste trucuri si vei vedea cum dispar kilogramele. Foloseste tehnica HIIT (High Intensity Interval Training), care consta in alternarea perioadelor de efort intens cu perioadele de efort mic sau moderat. Deci in loc sa mergi 45 de minute la o viteza moderata, vei merge 1 minut foarte repede, 2 minute mai incet, 1 minut repede si tot asa. Studiile au aratat ca aceasta tehnica te ajuta sa arzi mai multe calorii si sa ai un metabolism mai rapid in orele de dupa antrenament. Iata deci ce ai de facut: incepi cu o incalzire de 5 minute, timp in care mergi incet, ca la o plimbare. Abia acum incepe antrenamentul adevarat. Alterneaza un minut de mers rapid cu un minut de mers incet pana cand ajungi la 45 de minute. Este important ca mersul rapid sa fie cu adevarat... rapid. Iti vei da seama ca faci ce trebuie atunci cand iti creste pulsul, informeaza Libertatea.