E bine sa scoatem de tot grasimile din dieta? Declaratiile surprinzatoare ale nutritionistilor. Desi aproape ca a devenit o moda scoaterea grasimilor din alimentatie, medicii spun ca acest obicei nu e tocmai sanatos, mai ales in perioada de crestere. "Grasimile intra in compozitia celulelor si au o serie de functii: fac stocuri de energie, elibereaza hormoni ce regleaza metabolismul si hormoni sexuali, ajuta la formarea sistemului nervos la copii si la mentinerea sanatatii pielii si a parului", subliniaza nutritionistul Eduard Adamescu. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Ciocolata ''arde' kilogramele. Ciocolata nu este doar gustoasa, ci si sanatoasa! O demonstreaza un nou studiu care arata ca pe langa proprietatile antioxidante pe care le are, acest desert delicios ne ajuta si sa dam jos kilogramele in plus. Iata cum reactioneaza metabolismul nostru la ciocolata. Conform studiului comunicat in Romania de catre MediHelp International, ciocolata este un factor important in procesul de slabire si mentinere a unei greutati corecte, relateaza Click.

Oamenii de stiinta au calculat care este cel mai sanatos meniu din lume. Cercetatorii britanici au facut-o si pe asta: au calculat meniul cel mai bun pentru o intreaga zi. Socotelile lor au durat ani de zile dar rezultatul este pe masura, spun ei. Oamenii de stiinta britanici de la Leatherhead Food Research, o organizatie independenta, au analizat peste 4.000 dintre cele mai cunoscute produse din Marea Britanie, pentru a ajunge la un compromis ideal intre alimente care sa fie si gustoase dar si sanatoase. Dupa ce au descoperit care sunt cele mai sanatoase alimente, cercetatorii le-au repartizat in cele trei mese principale ale zilei, dar au avut grija sa existe si o serie de snacksuri sanatoase care sa poata fi consumate intre mese, informeaza EVZ.

30 de afectiuni pe care le trateaza aromaterapia. Aromaterapia este o metoda alternativa de tratare sau de ameliorare a afectiunilor cu ajutorul esentelor uleioase aromatice extrase din plantele cultivate natural. Iata ce afectiuni trateaza uleiurile volatile. Laringita si faringita - Ulei de smirna. Cel mai bun tratament pentru ambele tulburari este sa faci inhalatii cu abur de cinci ori pe zi, cu smirna, cimbrisor sau trandafir de Brazilia. Integral in Libertatea.

S-a dezvaluit secretul orgasmului. Cercetatorii au demonstrat ca, in cazul femeilor, intre inteligenta emotionala si satisfactia la pat exista o stransa legatura. ''Femeile dotate cu inteligenta emotionala - abilitatea de a-si exprima sentimentele si de a citi dorintele partenerului, au parte de o viata sexuala mai buna'', noteaza Daily Mail, citand un studiu realizat de britanicul Tim Spector, de la King's College din Londra. Continuarea in EVZ.

Licopenul din rosii previne bolile de inima. Licopenul este principalul antioxidant de care organismul poate beneficia prin alimentatie, si se gaseste din belsug in rosii. Are un rol esential in prevenirea si tratarea multor afectiuni ale organismului cum ar fi cancerul de san, cervical, de pancreas, de piele, de ovare, de stomac, deteriorarea vederii sau bolile cardiovasculare. Iata care sunt beneficiile licopenului din rosii. Rosiile nu au grasimi, nu ingrasa si compozitia lor care contine potasiu, fosfor, vitamina C, A si K, calciu si fier, le recomanda ca fiind extrem de benefice pentru sanatate, anunta Libertatea.