Mit si adevar despre bautura numarul 1 a sezonului, berea. Care e "doza" zilnica sigura pentru femei si barbati. Berea ingrasa la fel ca si alimentatia de tip fast-food, duce la aparitia burtii, dar contine vitamine si scade riscul aparitiei pietrelor la rinichi. Un roman consuma in medie anual intre 60 si 100 de litri de bere, conform unor statistici realizate la nivel european de publicatiile The Economist si The Business Insider. Pentru ca este bautura alcoolica cea mai populara de pe glob, iubitorii ei o sustin prin fel de fel de mituri. Pe de alta parte, adversarii berii au si ei o serie de legende care o "demonizeaza". Ce e adevarat, ce e fals explica medicii. Berea usoara (light) nu ingrasa. Gresit. In 330 ml de bere light sunt intre 100 si 130 de calorii, in timp ce in berea normala - intre 150 si 200 de calorii. Alcoolul are aproape la fel de multe calorii pe gram (7) ca si grasimea (9). "Se spunea ca berea nu are grasimi, dar alcoolul si zaharul din bere au multe calorii care duc la ingrasare", ne-a explicat medicul nutritionist Bogdan Guineea, de la Cabinetul MC2 din Bucuresti, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce teste sa faci inainte sa te apuci de sport. Ar trebui sa stii cum stai cu tensiunea inainte de a merge la sala, iar unele persoane ar trebui sa faca si un test de efort. Daca faci cu regularitate un tip de activitate fizica moderata, poti sa traiesti cu pana la sapte ani mai mult decat un sedentar, au calculat medicii. La fel de bine, insa, sportul iti poate scurta viata daca treci brusc de la un stil de viata sedentar la unul activ fara a verifica daca organismul tau poate face fata unui efort intens. Exercitiile fizice practicate ocazional pot sa induca un infarct miocardic, avertizau anul trecut medicii americani de la Centrul Medical Tufts, care au realizat un studiu ce monitoriza efectele efortului fizic. Exercitiile supun inima unui stres atunci cand sunt efectuate rar. Vestea buna este ca riscul de infarct se reduce pe masura ce dobandim conditie fizica, anunta Adevarul.

Iata alimentele care te hidrateaza si-ti dau energie! Gata cu grasimile, mai usor cu alcoolul, cu zaharul si cafeaua - ca sa faca fata verii dogoritoare, organismul tau are nevoie de alimente cat mai bogate in apa! Gandeste-te ca el consuma, zilnic, un litru de apa doar in procesele metabolice, deci trebuie sa ii oferi de doua ori pe atat, ca sa nu se deshidrateze. Dr. Cristina Balanescu, specialistul Libertatii, a stabilit lista alimentelor apoase si sanatoase. In zilele dogoritoare, mizeaza pe alimente ce contin multa apa (unele dintre ele - pana la 90%) si sunt burdusite cu vitamine si minerale - substantele care iti dau energie si vitalitate, dar care se pierd rapid, prin procesul de transpiratie, informeaza Libertatea.

Un remediu la indemana tuturor, care alunga pesimismul. Persoanele pesimiste, neatente, cu idei obsesive, care iau decizii pripite se confrunta cu multe probleme existentiale. Mai mult, de cele mai multe ori, acesti razvratiti, care se adapteaza foarte greu la ritmul cotidian, au o sanatate precara. Nu in ultimul rand, migrenele sunt dusmanii lor declarati. Un remediu preparat din florile albe ale castanului salbatic reuseste sa le redea optimismul, ii ajuta sa se concentreze in mod realist asupra problemelor de fiecare zi. In plus, remediul (Florit) care poate fi procurat din magazinele Plafar, iar aceasta categorie de pesimisti nu va mai fi o sursa de stres pentru familie si prieteni. Este foarte important faptul ca acest remediu este de folos tuturor categoriilor de varsta, inclusiv copiilor si adolescentilor care nu ajuns la maturitatea emotionala specifica varstei lor. In acest caz, sfaturile specialistilor in terapia florala Bach le-ar fi de mare ajutor, scrie Click.

Peste 60% dintre adolescentii romani fac sex, dar nu stiu nimic despre boli. Mai mult de jumatate dintre liceeni sunt activi sexual. Cu toate acestea, principala lor preocupare este sa nu aiba o sarcina nedorita si nu sa se protejeze impotriva bolilor venerice. Un studiu prezentat azi de fundatia "Tineri pentru Tineri" si realizat in randurile elevilor din liceele romanesti arata ca 62% dintre acestia si-au inceput viata sexuala. Noua generatiile a evoluat, iar adolescentii sunt tot mai informati in materie de sex si protectie. In schimb informatiile lor sunt culese din mass-media sau din randul prietenilor, pentru ca cei mai multi parinti evita sa discute despre asta cu copiii lor. "Adolescentii sunt preocupati de sex si o vor face chiar daca asta nu e pe placul parintilor", explica Adina Manea, managerul fundatiei "Tineri pentru Tineri", care incearca sa educe liceenii cu privire la relatiile sexuale, anunta EVZ.

Picioare grele si umflate? Iata solutiile naturale! Gelurile si unguentele pe baza de plante cu efect antiinflamator, dusurile scotiene si plimbarile zilnice sunt modalitati la indemana pentru imbunatatirea circulatiei venoase. De asemenea, este foarte important sa se evite expunerea prelungita la soare. Persoanele care sufera de insuficienta venoasa, in mod special femeile, resimt din plin, pe durata verii, efectele deficientei circulatorii cu care se confrunta. Problemele se accentueaza din cauza caldurii, care produce suplimentar vasodilatatie, ceea ce determina inflamatii locale, furnicaturi, senzatie de febrilitate si chiar durere. "In aceasta perioada caracterizata prin temperaturi crescute, multe persoane, in special femeile, se confrunta cu aparitia sau cu accentuarea tulburarilor de circulatie venoasa si limfatica. Ca urmare, apar edemele (retinerea de apa) la nivelul picioarelor, insotite de senzatia de picioare grele", spune medicul de familie cu competente in fitoterapie Ruxandra Constantina, informeaza Adevarul.