Pesticidele de pe fructe si legume duc la aparitia unei boli grave la copii. O descoperire recenta scoate la iveala efectele foarte periculoase pe care le au pesticidele folosite la cresterea legumelor si fructelor asupra copiilor. Cercetatorii de la Universitatea Harvad din Statele Unite au ajuns, in urma unor studii amanuntite, la concluzia ca pesticidele folosite la stropirea legumelor si fructelor sunt un factor foarte mare de risc pentru aparitia sindromului ADHD la copii. In cadrul cercetarilor, specialistii au stabilit o legatura directa intre comportamentul copiilor suferind de hiperactivitate, considerata boala secolului nostru, si continutul de substante chimice din compozitia pesticidelor, scrie Agerpres.ro. Cu cat concentratia de substante toxice ingurgitate de organism este mai mare, cu atat sporeste riscul dezvoltarii ADHD si a altor tulburari psihice grave. Practic, aceste substante chimice ajung in organismul copilului prin legume si fructe. Cu toate acestea, astfel de substante se gasesc si in produsele obtinute din culturi tratate, cum ar fi painea, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Para sau mar? Care este cea mai "sanatoasa" forma a corpului. Indicele de masa corporala nu spune prea multe despre starea noastra de sanatate, atrag atentia specialistii. Pentru a evalua cu adevarat sanatatea in functie de masurile corpului, trebuie luate in considerare inaltimea si circumferinta taliei. O talie subtire si un posterior bombat alcatuiesc cea mai sanatoasa forma corporala: para, prin comparatie cu circumferinta mica a soldului si talia nedefinita (forma marului). Cel putin asa sustin medicul Margaret Ashwell si o echipa de nutritionisti din cadrul Universitatii Oxford Brookes, in urma unei analize a zeci de studii privind legatura dintre forma corpului si starea de sanatate. Potrivit medicilor britanici, masuratorile necesare pentru a determina predispozitia spre anumite boli metabolice sunt circumferinta taliei, a soldurilor si inaltimea. Teoria lor contrazice vechea practica a determinarii indicelui de masa corporala (IMC), in uz din anii 1970. Pentru a afla ce IMC ai, trebuie sa imparti greutatea exprimata in kilograme la patratul inaltimii, exprimata in metri. Specialistii spun ca pot avea un IMC mare si sportivii de performanta, care nu sunt obezi, anunta Adevarul.

Trateaza bolile de ficat cu miere de vara. S-au adunat deja primele roade ale stupilor, iar mierea de vara e vedeta leacurilor- minune. Si celelalte produse provenite din stup sunt insa cel putin la fel de bune pentru sanatate. Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, specialist in homeopatie, iti spune ce afectiuni poti trata cu miere, propolis, laptisor de matca, venin de albine sau cu polen. Introdusa moderat in alimentatie, mierea rezolva carentele de vitamine si minerale, iar folosita in scop terapeutic, amelioreaza bolile digestive, cele hepato-biliare, respiratorii, cardiovasculare, nervoase si renale. Se foloseste intern, ca tinctura sau tablete, pentru a preveni infectiile virale, intarirea sistemului imunitar sau bronsite. Extern, efectul sau antibacterian il face util in tratarea arsurilor si a multor tipuri de rani. Se aplica direct pe plaga, informeaza Libertatea.

Dr. Oz: Cum sa ai un metabolism mai rapid in doar sase zile. Nu reusesti sa te tii de nicio cura de slabire? Dr. Oz iti propune aceasta dieta simpla care iti va transforma metabolismul in numai o saptamana. Pentru ca dieta sa nu devina un soc pentru organismul tau, fa zilnic cate o schimbare mica, dar cu efect mare. Un metabolism mai rapid inseamna ca vei arde mai multe calorii fara sa faci nimic. Ziua 1: taie 100 de calorii din dieta." Cand tii o dieta prea drastica si tai multe calorii deodata, organismul intra in panica si se pregateste de infometare, deci metabolismul scade", explica dr. Oz. Cel mai sigur este sa incepi prin a scoate din dieta numai 100 de calorii, adica sa renunti la o inghetata pe bat sau la cateva patratele de ciocolata, scrie Unica.ro.

Cum tratam raceala de vara. Racelile din perioada calda sunt mai severe decat cele sezoniere, intrucat temperaturile ridicate ingreuneaza vindecarea. Temperaturile ridicate nu ne scutesc de infectii respiratorii, care sunt chiar mai agresive decat cele sezoniere, iar tratarea lor este ingreunata din cauza caldurii dogoritoare. "Racim vara pentru ca si atunci circula diversi microbi, care dau infectii ale cailor respiratorii. Spre deosebire de perioada de iarna, vara circula mai multe bacterii care dau faringite sau amigdalite purulente", explica medicul de familie Calin Ciubotaru. In plus, racelile care apar in anotimpul calduros sunt declansate si de diversele metode la care oamenii apeleaza pentru a se racori. Bauturile extrem de reci, aerul conditionat, inghetata, toate favorizeaza inmultirea germenilor, mai ales la nivelul gatului. Daca iarna sunt mai frecvente virozele respiratorii si gripa, vara apar mai ales infectii bacteriene precum amigdalita purulenta, laringita, farigo-amigdalitele sau otita, anunta EVZ.

Cum sa tii la distanta infectiile urinare. Cum da caldura, infectiile urinare par sa-si faca de cap, mai ales atunci cand nu te-astepti. Asa ca, ai nevoie de cateva masuri de precautie, mai ales daca faci des asemenea episoade. Nu stii ce-i merisorul ? Nu-i de mirare. Nu creste la noi, ci in America de Nord. Din fericire, a aparut si-n pietele noastre: arata ca niste stafide mari si rosii. Gustul e acrisor, dar placut. Amerindienii il foloseau ca leac contra infectiilor urinare, dar si pentru tulburari digestive, ale rinichilor, ale ficatului si ale sangelui. Cum il folosesti. Simplu! Mananci pe post de desert bobitele rosii uscate. La noi, doar asa le gasesti, in timp ce peste Ocean ele sunt un ingredient apreciat si in bucatarie. Daca ai de unde sa cumperi, le poti folosi si congelate (100 g pe zi, inainte de masa cu doua ore). Poti sa bei si suc de merisor, care se gaseste in comert. Efectul terapeutic consta in faptul ca impiedica bacteriile sa adere la peretele vezicii urinare si al cailor urinare. In farmacii se gasesc o multime de preparate pe baza de merisor, care te ajuta, completand tratamentul medicamentos, recomandat de medic. Acest fruct nu are contraindicatii, informeaza Adevarul.