"Alergia" la lactate, boala care loveste dupa rasa. Durerile de stomac, gazele, balonarea, diareea si senzatia de greata ce apar dupa consumul de lactate sunt principalele semne. Boala este, de fapt, incapacitatea organismului de a digera lactoza, un glucid intalnit in lapte si derivate. Oricine are aceasta problema se confrunta cu dureri abdominale, gaze si balonare, diaree si greata, dupa ce consuma alimentele respective. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Dovlecelul, un izvor de nutrienti. Este un lucru dovedit de specialisti, ca dovlecelul este o leguma de sezon complexa, bogata in nutrienti de calitate. Pulpa si mai ales coaja legumei contin concentratii apreciabile de vitamine (A, B1, B3, B6, C) si minerale (potasiu si fosfor in cantitati mari). Fireste, cei care prefera o dieta bogata in dovlecei, si consuma in mod constant cate o portie sanatoasa de dovlecei (300 de grame), se pot lauda ca starea lor de sanatate este foarte buna, deoarece, consumat frecvent in diferite preparate, dovlecelul fortifica vasele de sange si previne aparitia bolilor cardiovasculare, scrie Click.

A aparut vaccinul anti-fumat. Cercetatorii americani de la Cornell Medical College au inventat vaccinul impotriva fumatului. Testat pe soareci, serul a reusit sa reduca dependenta de nicotina inca de la prima doza administrata. Tratamentul produce anticorpi care "mananca" nicotina inainte ca aceasta sa ajunga in sange. Pana acum nu au fost semnalate efecte adverse, anunta EVZ.

Primul medicament pentru slabit din ultimii 13 ani a fost aprobat in Statele Unite. De peste un deceniu, persoanele supraponderale si obeze nu au mai avut la dispozitie niciun medicament nou aprobat de Autoritatea Americana pentru Controlul Alimentelor si Medicamentelor (FDA), arata publicatia britanica Daily Mail. Noul tratament se numeste Belviq si contine substanta lorcaserina, care actioneaza la nivelul sistemului nervos central pentru a suprima senzatia de foame si, deci, pentru a reduce apetitul. Belviq este primul medicament de acest gen aprobat in ultimii 13 ani de Autoritatea Americana pentru Controlul Medicamentelor si Alimentelor (Food and Drug Administration - FDA), relateaza Adevarul.

Durerile de cap pot semnala depresia de vara. Soare, vacanta, distractie. Asta aduce cu el anotimpul cald. Simtiti, insa, ca nu va puteti bucura de toate acestea? Inseamna ca suferiti de asa-numita depresie de vara. Simptomele specifice includ adesea pierderea poftei de mancare, insomnii, scadere in greutate, dureri de cap sau anxietate. Daca aveti unul dintre aceste simptome, trebuie sa luati atitudine. Iata ce va recomanda specialistii. Cereti ajutorul celor dragi. Iesiti cu prietenii in parc sau scoateti partenerul la o plimbare in fiecare seara, informeaza Click.