Trateaza arsurile solare cu pepene galben. O felie potrivita de pepene galben are numai 56 de calorii, dar asigura necesarul de vitamina A si beta-caroten, doi nutrienti importanti pentru vedere. Iar beneficiile lui nu se opresc aici. Este indicat sa se consume pentru continutul semnificativ de potasiu, vitamina B6, fibre si vitamina B3. Combinarea acestor substante nutritionale fac din acest fruct un energizant natural, care ajuta si la stabilizarea nivelului de zahar din sange, scrie Click.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Cea mai nesanatoasa hrana pentru copii. Ce NU trebuie sa manance niciodata micutul tau. Din ce in ce mai multe studii arata ca mancarea pe care suntem nevoiti sa o consumam este tot mai toxica. Iata care sunt cele mai daunatoare alimente si de ce nu ar trebui sa le incluzi in meniurile speciale ale familiei tale. Mezelurile: Nu doar ca sunt pline de sodiu si nitrati, dar textura lor si modul in care sunt pregatite ingreuna modul in care inghite micutul mancarea. Mai mult decat atat, avand in vedere ca sunt obtinute din carne rosie procesata, ele pot favoriza aparitia bolilor de inima, diabetului si cancerului la colon. Gustarile cu aroma de fructe: Nu lasa termenul "fructat" care apare pe eticheta sa te pacaleasca. Jeleurile cu capsune, sau bomboanele cu mere nu au decat o multime de arome artificiale si coloranti care nu vor face decat sa dauneze organismului celui mic, citim pe depici.ro

Cum poti slabi rapid trei kilograme. Aceasta dieta de detoxifiere este bazata pe legume de sezon, nuci si lactate naturale si patru litri de lichide pe zi. Pe durata celor patru zile de detoxifiere, trebuie sa elimini complet cafeaua, alcoolul si tutunul, spune Cori Gramescu. Iata si dieta: Mic dejun: salata dintr-o jumatate de avocado, o rosie, un ardei gras si salata verde creata, din belsug. Adaugati o lingura de ulei de masline si putina zeama de lamaie. Gustarea 1: un iaurt natural, de maximum 2% grasime. Pranz: un bol de supa cruda de rosii, scrie Cancan.

STUDIU. Cafeaua diminueaza riscul aparitiei cancerului de piele. Persoanele care beau o ceasca de cafea pe zi prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de cancer de piele. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Spitalul Brigham and Women din SUA, noteaza Daily Mail. "Datele noastre arata ca persoanele care beau cafea, care are un continut ridicat de cofeina, prezinta un risc scazut sa dezvolte cea mai comuna forma de cancer de piele, respectiv carcinomul bazocelular. Chiar daca rezultatele obtinute de noi arata ca joaca un rol esential in prevenirea acestei boli, recomand persoanelor sa nu creasca aportul de cafea bauta zilnic, deoarece efectele protective asupra organismul apar chiar daca este bauta in cantitati mici", a declarat Jiali Han, coordonatorul studiului, citeaza Gandul.

4 ceaiuri care tin de sete. Ai senzatia ca iti e mereu sete din cauza temperaturilor de afara? Ceaiurile de plante sunt o sursa de hidratare. Afla care sunt cele mai revigorante infuzii de plante. Menta Un ceai de menta in zilele calduroase e cea mai potrivita bautura. Acesta ofera organismului energie, racoreste si hidrateaza. Mai mult, acesta este si pandament pentru stomac, in caz de probleme digestive. Salcamul O cana cu ceai parfumat de salcam este bautura perfecta pentru vara, scrie Click.