Cata apa trebuie sa bem, de fapt, ca sa ne hidratam corect. Daca bei apa doar atunci cand ti-e sete, este prea tarziu, fiindca esti deja usor deshidratat, atrag atentia specialistii. Starea persistenta de oboseala poate fi si ea un semn al pierderii apei din corp. In zilele caniculare, putem avea de suferit chiar si atunci cand respectam recomandarile specialistilor cu privire la cantitatea de lichide pe care trebuie sa le bem in 24 de ore. Pentru ca nu conteaza atat de mult cata apa bem, ci modul si momentul in care o bem, arata cele mai recente studii ale oamenilor de stiinta. Daca bem apa doar atunci cand ne este sete, in cantitati mari, nu aducem, de fapt, niciun beneficiu organismului. Explicatia este ca senzatia de sete apare atunci cand corpul este deja deshidratat. Iar in aceasta situatie, organismul nu poate asimila corect prea multa apa, asa ca o cantitate in exces face mai mult rau decat bine, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cumplitul adevar pe care femeile il cred despre infatisarea lor. Un recent studiu efectuat in Marea Britanie arata ca exista o epidemie de nesiguranta printre femei in ceea ce priveste felul in care ele arata. Cercetarea a fost facuta de britanicii de la YouGov si arata ca 59% dintre femeile chestionate se gandesc de cel putin patru ori pe zi la faptul cum arata, iar macar o data pe zi le pare rau ca au mancat ceva. Mai mult, un sfert dintre respondente iau drept un compliment atunci cand cineva le spune "Esti mult prea slaba!". Studiul mai arata ca nu barbatii sunt de vina ca femeile gandesc in termeni negativi despre cum arata, ci femeile. 45% dintre doamne au spus ca dorinta de a fi mai slabe a fost starnita dupa ce au vazut o domnisoara care arata bine, nu un barbat pe care si l-ar fi dorit sa-l cucereasca, anunta EVZ.

Ozonoterapia reface articulatiile in caz de artroza. Desi este o metoda mai putin cunoscuta, terapia cu ozon te ajuta sa scapi de o gama larga de probleme de sanatate, de la inflamatiile reumatismale la hepatita. Specialistii Libertatii pentru femei iti dau detalii. Ozonoterapia e la fel de eficienta ca si cortizonul, dar nu are efectele secundare ale acestuia. Cine o practica? Medicul cu competenta in medicina functionala si ozonoterapie. Cum se face? Se injecteaza sub piele, in muschi sau in articulatii, o cantitate de oxigen-ozon; se face baie externa de ozon sau autotransfuzie cu sange ozonat; se insufla oxigen-ozon pe cale rectala, informeaza Libertatea.

Dieta fulger: Topeste 100 calorii in timp record. Desi nu este vorba propriu-zis de o dieta, ci mai degraba de o serie de trucuri utile pentru ars calorii in timp record, iata recomandarile noastre. Aceste exercitii sunt simple, distractive si se pot efectua intr-un timp fulger. Topeste 100 calorii in timp record si mai ai timp si de o inghetata. Nu te gandi la ridicat greutati la sala ci, mai degraba, la carat sacosele cu cumparaturi din hol in bucatarie sau mutatul ghivecelor mari cu flori din balcon, la racoare, pe perioada caniculei dintre orele 12-16. Astfel reusesti sa faci putina treaba prin casa si arzi si 100 de calorii fara sa trebuiasca sa faci ceva special. Bietul patruped sufera oricum de dor cand esti mai toata ziua plecata la serviciu sau la shopping. Daca tot vrei sa petreci cateva minute in care sa il fericesti pe partenerul tau de viata necuvantator, ia o jucarie (minge, bat sau gaina din plastic) si fuga in parc. Apuci sa te bucuri de soare, de caine si de privirile pe care, cu siguranta le vei atrage. Orice femeie e sexy cand se joaca cu un catel dragut, scrie Unica.ro.

Usturoiul si orezul crud, dusmanii obezitatii. In lumea intreaga, circula sute si sute de diete promitatoare si sofisticate. Toate retetele testate, de cei interesati, au un numitor - combaterea obezitatii. Cele mai recente cercetari arata ca usturoiul are capacitatea unica de a preveni si de a trata o serie de complicatii strans legate de afectiunile cardiovasculare. In cazul bolnavilor cardiaci, care erau si supraponderali, cura cu usturoi a fost eficienta si in profilaxia obezitatii. "Grasutii" au urmat un regim simplu: seara, inainte de culcare, au consumat cate doi-trei catei de usturoi. Cina lor a fost alcatuita din salate proaspete cu legume si carne de pasare, fiarta sau gatita la cuptor. In trei luni, cura cu usturoi i-a ajutat sa "topesca" intre opt si zece kilograme. O alta cura de slabire a asociat usturoiul cu orezul crud. Subiectii care au vrut sa slabeasca au inghitit dimineata boabe de orez crud si cate un catel de usturoi. In prima - zi un bob, a doua z i- doua boabe, iar numarul acestora a crescut pana la 15. Din a a 16-a zi, nunarul boabelor de orez a scazut cu cate un bob in fiecare zi, iar la sfarsitul lunii s-a ajuns la un bob. In acest interval, s-a inghitit si cate un catel de usturoi. Dupa cinci-sase luni, cercetatorii au observat ca subiectii au pierdut in greutate circa 17 kilograme, anunta Click.

Cel mai bun compot: fara zahar si fara conservanti. Pentru ca acest desert sa fie sanatos, spala bine fructele si nu folosi apa de la chiuveta. Datorita efectului sau puternic hidratant, compotul este o bautura care ar trebui valorificata din plin in timpul verii. In plus, el furnizeaza organismului necesarul de vitamine si de minerale care se pierd prin transpiratie. Desi pare simplu de facut, cele mai multe persoane nu-l prepara corect. "In mod eronat, gospodinele folosesc apa de la chiuveta, care modifica gustul compotului din cauza clorului pe care il contine. In plus, multe dintre ele nu cunosc modul corect de preparare", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti. Compotul destinat consumului imediat nu necesita mult efort la preparare. Se spala bine fructele, se pun intr-o oala si se acopera cu apa plata sau de izvor. Amestecul se fierbe intre 15 si 20 de minute, in functie de marimea fructelor. Imediat ce s-a racit, compotul se pune in frigider. In lipsa pasteurizarii (conservarii), exista riscul ca fructele sa intre in putrefactie, informeaza Adevarul.