Fara alcool si bauturi dulci pe canicula! Alcoolul, chiar in cantitati mici, ca si bauturile reci cu zahar sau cele ce contin cofeina deshidrateaza. Alcoolul este un diuretic - ceea se inseamna ca duce la deshidratare - si interfereaza cu capacitatea corpului de a-si regla temperatura. Alcoolul, de asemenea, dilateaza vasele de sange, ceea ce face si caldura. De aceea, aceasta combinatie creste riscurile pentru sanatate putand duce inclusiv la deces. Apa plata, sucuri fara indulcitori si lapte batut "Alcoolul este un stres in plus pentru organism, fiindca ii diminueaza capacitatile in conditiile in care este deja epuizat de caldura extrema. In plus, alcoolul creste diureza, ceea ce inseamna ca accelereaza deshidratarea. Recomand sa nu consumati nici bauturi foarte reci pe canicula, pentru ca de asemenea se accentueaza deshidratarea. Si cantitatile mari de cofeina sau bauturi dulci sunt contraindicate in zilele in care organismul este stresat", sunt recomandarile medicului specializat in urgente Alis Grasu, coordonator al Serviciului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Mancarea sanatoasa tine cancerul la distanta. Cauti tot felul de elixire care sa-ti mentina sanatatea intacta, insa trebuie sa stii ca alimentatia echilibrata joaca poate rolul cel mai important in lupta contra cancerului. "Esti ceea ce mananci!" Mai mult ca sigur, nu e prima data cand auzi asta. Fara a complica lucrurile, oricine trebuie sa inteleaga ca alimentatia sanatoasa este, fara doar si poate, un element-cheie impotriva cumplitei maladii. Iata de ce trebuie sa stii si ce sa mananci si cum sa-ti prepari alimentele. Despre toate acestea am vorbit cu prof. doctor Pavel Chirila. Din nefericire, in Romania, cancerul provoaca cea mai mare rata de mortalitate dintre toate tarile Europei. "Poti evita riscul daca nu fumezi, nu mananci in exces zahar, nu faci abuz de grasimi si de nitrati precum margarina, slanina... in general, mezeluri", anunta Adevarul.

Ceasca de sanatate / Cura cu lamaie imbunatateste calitatea vietii. Vedeta de necontestat in toate anotimpurile, lamaia ascunde neasteptate calitati terapeutice si poate fi folosita in tratamentul a peste 140 de afectiuni. Pentru aplicatiile medicinale, se folosesc fructele, florile si frunzele, din care se prepara decoct, infuzie, extracte, sucuri si ulei volatil. Substantele active importante din compozitia lamaii : vitaminele (B1, B2, PP si mai ales C), mineralele ( potasiu, magneziu, calciu, fosfor, zinc, fier, cupru si mangan), uleiul volatil, limonina, pectinele, flavonoidele ( prezente in coaja fructului), lipidele, glucidele, impreuna ajuta organismul in lupta cu boli grave printre care : afectiunile cardiace, renale, hepatice, circulatorii, guta, ascita, tuberculoza, reumatismul si migrena. In studiile de specialitate, lamaia este apreciata ca fiind un panaceu, ce trateaza frecvent afectiunile hepatice si biliare, infectiile respiratorii, obezitatea, hipertensiunea, scorbutul, ateroscleroza, zona zoster, melena si o serie de inflamatii interne. O cura cu lamai poate fi urmata la intervale diferite de timp, in functie de adaptarea progresiva a organismului, informeaza Libertatea.

Menstruatia ta pe timpul verii - tot ce trebuie sa stii. Menstruatia nu este o boala...deci nu ar trebui sa te impiedice sa te bucuri de placerile verii, fie ca e vorba de inot sau alt tip de miscare. Daca mergi la piscina sau la mare foloseste un tampon intern si bucura-te de vacanta. Contrar miturilor, nu risti sa faci infectii daca intri in apa in timpul menstruatiei si nici nu poti sa-i imbolnavesti pe cei din jur. Schimba tamponul des si sangele menstrual nu are cum sa ajunga in piscina, asa cum apa nu are cum sa ajunga in vaginul tau. De asemenea, nu trebuie sa eviti efortul fizic. Daca ai planuit o drumetie sau un meci de tenis cu prietenii, menstruatia nu ar trebui sa te impiedice. Ba chiar miscarea ti-ar putea face bine, pentru ca usureaza crampele menstruale, scrie Unica.ro.

Cum pastram corect alimentele vara. La temperaturile ridicate din aceste zile, ouale, maioneza, laptele si carnea se pot altera in numai una-doua ore daca nu sunt pastrate la frigider, la temperaturi mai mici de 4 grade Celsius. Acestea sunt alimentele cel mai usor perisabile, insa toate celelalte se pot altera daca sunt tinute in soare. De regula, prin prepararea termica, germenii care ar putea produce tulburari digestive sunt distrusi. Cu toate acestea, daca alimentele gatite sunt lasate apoi la racit un timp indelungat sau daca sunt uitate pe masa dupa ce s-a consumat din ele, riscul ca ele sa se altereze si sa produca toxiinfectii nu este exclus. Este recomandata racirea lor intr-o cuva cu apa rece intr-un timp cat mai scurt de la preparare si depozitarea lor in frigider imediat dupa ce s-a consumat din ele. In cazul in care nu putem asigura conditiile de temperatura necesare, preparatele trebuie consumate in doua-trei ore, anunta Adevarul.

Capsunile reduc riscul de infarct. Capsunile reduc riscul de infarct, conform unui studiu recent, aceste fructe avand efecte benefice asupra inimii si reducand riscul de infarct sau diabet. Capsunile sunt o sursa de antioxidanti, ele scad nivelul lipidelor si al colesterolului din sange, ceea ce poate micsora riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. Aceste fructe cu gust si miros placut previn si aparitia diabetului. Pentru a avea cu adevarat efect, nu re recomanda consumul capsunilor cu zahar sau frisca. Specialistii recomanda consumul fructelor proaspete si nu congelate, deoarece prin congelare, capsunile isi pierd aroma si proprietatile curative, informeaza EVZ.