Secretele dietei budiste. Se spune ca nu exista mancare mai sanatoasa decat cea a calugarilor budisti. Secretul siluetelor lor nu sta insa in vreo cura de slabire moderna, ci in stilul de viata cumpatat. Putine sunt templele budiste in care este acceptat consumul de carne, iar, de cele mai multe ori, "dezlegarea" se refera doar la peste si la fructe de mare. Calugarii nu consuma radacina plantelor, pentru ca asta ar insemna uciderea lor. Deci din meniu le lipsesc radacinoase precum cartofii, morcovul sau ceapa. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

In ce masura este mostenita inteligenta. Abilitatile intelectuale nu sunt ''batute in cuie'' de la nastere, pentru ca, alaturi de bagajul genetic, importante sunt mediul in care traim si experientele pe care le avem. Aproape 70% din inteligenta unei persoane este mostenita, sustinea un studiu de referinta efectuat pe gemeni, in anul 1990, de dr. Thomas Bouchard, de la Universitatea din Minnesota (SUA). De atunci, oamenii de stiinta au venit cu alte procente, insa majoritatea erau de parere ca macar jumatate din inteligenta unui individ poate fi pusa pe seama genelor, informeaza Adevarul.

Alimente care iti cresc pofta de sex. Daca stresul si grijile de la serviciu ti-au afectat viata sexuala, trebuie sa stii ca salvarea poate veni din camara. Site-ul totulnatural.ro iti recomanda cateva tratamente naturiste eficiente in cresterea apetitului sexual. Se recomanda consumarea a unui catel de usturoi pe zi, deoarece acesta contine alicina, seleniu, germaniu si saruri minerale, care favorizeaza oxigenarea si fluidizarea sangelui, deci, favorizeaza erectia. Integral in Click.

Farmacia verde in caz de insolatie. Formele usoare de insolatie care se manifesta prin durere de cap, slabiciune si stare accentuata de oboseala date de deshidratare se pot trata la domiciliu. ''Atunci cand ne expunem mult timp la soare, creierul se supraincalzeste si, inevitabil, incep sa apara o serie de simptome. Intr-o astfel de situatie, prima regula este evitarea soarelui si mutarea intr-un loc bine ventilat", explica medicul de familie Calin Ciubotaru. Continuarea in Adevarul.

10 mituri despre bronz si expunerea la soare. Crezi ca umbrela te protejeaza de razele ultraviolete sau ca un produs cu SPF 6 e de ajuns pentru pielea ta? Afla adevarul despre aceste mituri si altele legate de expunerea la soare, bronz si creme cu SPF. Ai voie sa te bronzezi, cu conditia sa nu te arzi. Din pacate, nu exista un nivel sigur de expunere la soare. Chiar si un bronz usor iti mareste riscul de cancer sau imbatranire prematura a pielii. E adevarat insa ca arsurile solare sunt mult mai periculoase decat un simplu bronz. La fiecare arsura serioasa riscul de melanom se dubleaza, scrie Libertatea.

Cura cu piersici curata sangele. Piersicile, aceste fructe care ne revigoreaza si ne hidrateaza, suplinesc pierderile de minerale cauzate de oboseala si de transpiratia excesiva din timpul verii. Fructe folositoare atat pentru trup, cat si pentru suflet, piersicile contin intr-o cantitate considerabila vitamine, minerale, enzime, uleiuri volatile, fibre si putine calorii. Degustarea acestor fructe este insotita totdeauna de o stare de bine, influentand in mod benefic psihicul, anunta Click.