Cum sa-ti mentii silueta si, in acelasi timp, sa te hranesti sanatos. Combina corect alimentele! Eliminarea anumitor alimente din meniul zilnic nu e solutia ideala pentru mentinerea greutatii. Secretul unei siluete armonioase consta in combinarea corecta a carnii, legumelor, fruc- telor si lactatelor. Specialistul Libertatii, lector univ. dr. Lygia Alexandrescu, nutritionist acreditat CIO (Comitetul Olimpic International), ne dezvaluie ce sa asociem la o masa si ce nu, pentru a ne pastra si sanatosi, si supli. Ideea ca anumite alimente merg consumate impreuna, iar altele nu a aparut in 1911, cand medicul american William Howard Hay a cautat in asocierea acestora rezolvarea propriilor probleme de sanatate. El a impartit alimentele in trei grupe, acide, bazice si neutre, in functie de viteza cu care sunt digerate si de enzimele din organism de care e nevoie pentru a usura digestia fiecaruia, scrie Libertatea.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

TOP 15 gustari delicioase de vara, care au mai putin de 100 DE CALORII. Iata 15 retete delicioase de gustari, garantate de nutritionisti, care au toate sub 100 de calorii. 1. Sase cesti de popcorn- Atunci cand iti doresti o gustare consistenta, dar cu putine calorii, floricelele de porumb sunt ideale, insumand doar 100 de calorii. Secretul este sa nu le consumati cu multa sare, unt sau alte arome. Preparate acasa, simplu, sunt printre cele mai sanatoase gustari, dar si o excelenta sursa de fibre. 2. Branzica de vaci cu pepene-Branza de vaci este o sursa excelenta de proteine, ceea ce va prelungi senzatia de satietate. Doar o jumatate de ceasca de branza de vaci aduce 14 grame de proteine. Alaturi de un fruct, cum este pepenele galben, veti obtine o gustare rapida si foarte gustoasa, ideala pentru o zi calduroasa. Continut: Grasimi saturate: 0.7 g Sodiu: 468 mg Colesterol: 5 mg , ne sfatuieste EVZ.ro

Virusul care poate schimba o viata pe neasteptate. Multe dintre persoanele infectate cu virusul hepatic C nu stiu ca au contractat boala, deoarece nu au simptome specifice. Maria a fost diagnosticata cu virusul hepatitei C in anul 1997. Ea s-a infectat probabil cu mai bine de zece ani inainte, cand a primit o transfuzie sanguina. Dupa descoperirea infectiei, au mai trecut alti 13 ani pana a beneficiat de terapie, din cauza barierelor puse de Ministerul Sanatatii si a autoritatilor in general. "Am inceput tratamentul abia in anul 2010. Dupa 48 de saptamani, rezultatul a fost pozitiv: viremie nedetectabila. Insa dupa urmatoarele 6 saptamani viremia a crescut de peste 20 de ori fata de valoarea initiala. Aceste complicatii mi-au afectat foarte mult viata pentru ca mi-au redus capacitatea de munca si de relationare sociala, iar costurile zilnice de tratament au ajuns la niveluri insuportabile pentru mine", povesteste Maria pentru Romania libera.

Aurul, tratament surprinzator contra cancerului de prostata. Un nou tratament inediat pare sa promita in vindecarea cancerului de prostata. Remediul cu nanoparticule din aur, testat in laborator, prezinta mai putine inconveniente in comparatie cu chimioterapia clasica.Combinand un compus din planta de ceai cu nanoparticule din aur radioactiv, cercetatorii americani spera sa dezvolte un nou tratament eficient contra cancerului de prostata. Medicii americani au folosit nanoparticule din aur radioactiv, intrucat acest izotop are o durata de viata injumatatita (intervalul de timp dupa care aceste particule inceteaza sa mai fie radioactive) de 2,7 zile. Dupa trei saptamani, medicii nu mai detecteaza urme de radioactivitate in organismul pacientului. Experimentele realizate pe soareci au aratat reduceri semnificative in volum ale tumorilor, dupa 28 de zile de tratament in care au fost efectuate doar una sau doua injectii cu nanoparticule, scrie Libertatea.

Nu va tratati copilul ca pe un prieten". Riscurile sunt colosale. O intreaga generatie creste cu un comportament deviant pentru ca parintii se tem sa isi disciplineze copiii, avertizeaza psihologii. "Cresterea numarului "parintilor-prieteni", care incearca sa fie egalii copiilor lor mai degraba decat sefii lor - inseamna ca acesti copii vor intra in adolescenta prost "echipati" pentru a se descurca in lumea reala", potrivit profesorului Tanya Byron, care trateaza copii cu probleme psihice cauzate chiar de un astfel de comportament al parintilor.Psihiatrul Aric Sigman explica fenomenul "parintilor-prieteni" prin faptul ca femeile aleg sa isi intemeieze familii mai tarziu, scrie EVZ.ro