Maini si picioare umflate? Iata cele mai bune leacuri! Caldura mare le cam da de furca picioarelor, care se umfla si se transforma in "bureti" de apa. Fitoterapeutul Ruxandra Constantina ne invata cum sa scapam, cu ajutorul plantelor, de apa in surplus din corp. Cand spunem sa eviti consumul de sare in exces, ne referim la cea din bucate si la alimentele sarate. Dar sarea grunjoasa utilizata extern este un miracol pentru picioarele obosite si umflate. Poti face baie la picioare cu apa calda in care ai pus o mana de sare grunjoasa si 150 ml de otet de mere. Relaxeaza-ti picioarele timp de 15 minute in apa, apoi infasoara-le cu un prosop si asaza-le mai sus decat nivelul capului, pentru a se reface circulatia periferica. Castanul are numeroase beneficii terapeutice, remediile pe baza de frunze ori de tinctura de castan avand actiune venotonica, antiinflamatoare, astringenta, antioxidanta, antiedematoasa, capilaro-protectiva, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Scapa de mirosul neplacut al picioarelor cu ceai negru. Mirosul neplacut de transpiratie al picioarelor nu te-a ocolit vara asta dupa o zi intreaga de munca? Pentru a nu mai trece prin astfel de momente neplacute, iata cateva remedii naturiste: Bai cu ulei de levantica. In 6-7 l de apa calda se pun 2-3 picaturi de ulei si se tin picioarele in apa 15-20 de minute. Bai calde cu apa si bicarbonat de sodiu. Se pun doua lingurite de bicarbonat de sodiu in 2 l apa calda si se tin picioarele in ea 15 minute. Baia se repeta de 2-3 ori pe saptamana. Bai cu apa si otet. Se pun 100 ml otet in 2 l de apa calda si se tin picioarele in ea timp de 15 minute. Bai cu infuzie de coada calului si 50 g frunze de nuc. Se pun 50 g de coada calului si 50 g frunze de nuc in 2 l apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 10-15 minute. Se mai pun inca 2 l de apa si se tin picioarele in acea apa timp de 15-20 minute, anunta Libertatea.

Berea cu lamaie, noua regina a teraselor. Cat zahar inghititi cu fiecare sticla pe care o beti? Veti fi socati. Unele beri dulci au pana la 6% zahar. La 4-5 beri baute pe seara, aportul de glucide este enorm, ducand la obezitate si diabet. Consumul acestor sortimente "racoritoare" a crescut exponential vara aceasta, fata de anul trecut. E o moda, dar cititi etichetele cu mare atentie. Consumul de bere slab alcoolizata s-a dublat in Romania fata de anul trecut. Pana vara aceasta, barbatii evitau sa stea pe terasa cu o bere cu lamaie in fata, aceasta fiind considerata o bautura exclusiv pentru femei. Acum insa nimeni nu se mai formalizeaza. "E un trend clar, e o migratie a gusturilor, se beau tot mai multe beri dulci sau acrisoare", spune Constantin Bratu, presedintele Asociatiei Berarilor din Romania. Pana in urma cu trei ani, berea cu lamaie era aproape inexistenta pe piata romaneasca. In ultimii doi ani, femeile au inceput sa o consume timid, ducand aceste sortimente la o cota de piata de 2%, iar vara aceasta estimarile producatorilor remarca o crestere de pana la 7% din totalul pietei, informeaza EVZ.

Scapa de durerile din "albumul de vacanta"! Ai visat toata iarna la concediul de vara si acum abia astepti sa pleci in marea aventura? Drumetiile lungi, inotul si celelalte activitati din sejurul tau te pot suprasolicita si-ti pot provoca stari de disconfort. Noi te invatam sa le tratezi rapid si eficient. Nu e om sa nu fi suferit macar o data din cauza unei febre musculare, dureri de oase sau tendinite. Mai ales dupa primele zile de vacanta, timp in care ai facut multa miscare. Nu te ingrijora! Iti revii in fire apeland la urmatoarele tratamente. Soarele, apa cristalina si briza te imbie sa inoti prin valurile marii ore in sir. Seara, de la excesul de miscare, incep sa te doara muschii. A doua zi, esti ca noua daca seara iei o aspirina (cea efervescenta actioneaza mai repede) sau un ibuprofen si daca masezi zonele sensibile cu geluri antiiflamatoare sau cu uleiuri esentiale (descongestioneaza muschii si permit irigarea sangvina), scrie Adevarul.

Cum sa slabesti in timp ce dormi. Ai inceput o multime de diete si nu ai reusit sa tii niciuna? Poate fi din cauza lipsei de somn. Vezi ce legatura are somnul cu dieta, exercitiile si slabirea. Faptul ca dormim tot mai putin este unul din factorii care au dus la "epidemia" de obezitate ce afecteaza toata lumea. Pe langa faptul ca mancam gresit si nu facem miscare, ne multumim cu tot mai putine ore de somn, iar oboseala perpetua in care traim incurajeaza acumularea kilogramelor. Un somn suficient de lung si odihnitor nu numai ca iti da energie si o stare de bine, dar imbunatateste si capacitatea organismului tau de a arde grasimi. Atunci cand esti obosita fiindca ai dormit putin sau prost, organismul tau functioneaza cu ultimele picaturi de energie si cauta cu disperare surse noi. Cum nu poti sa dormi, singura sursa de energie este mancarea cat mai bogata in zahar si/sau calorii: ciocolata, chipsuri, covrigi, produse de patiserie, etc. O astfel de gustare iti ridica brusc glicemia, ceea ce inseamna ca te simti plina de energie pe moment. Dupa numai cateva ore, glicemia scade la fel de brusc si intri din nou intr-o stare de moleseala, lipsa de concentrare si "lene". Ai nevoie de o noua gustare si ciclul se reia, anunta Libertatea.