Ce spune parul despre sanatate. CE BOLI ascund matreata si albirea timpurie. Pe langa disconfortul estetic, problemele care afecteaza firul de par pot trada si boli endocrine, dermatologice, dereglari hormonale, anemie sau carente de vitamine. Este cauzata de anumite ciuperci care se gasesc pe suprafata scalpului sau de secretia in exces a glandelor sebacee. Specialistii mai vorbesc si de factori precum stresul, obezitatea sau atmosfera uscata. "Matreata nu e o problema grava. Doar daca se prezinta sub forma de cruste mari, galbui, este un semn al dermatitei seboreice, un factor predispozant pentru caderea parului. Netratata poate duce la psoriazis", explica medicul dermatolog Oana Clatici, de la Spitalul Universitar din Bucuresti, scrie EVZ.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa mananci ca sa tii la distanta diabetul. Includerea branzeturilor in dieta zilnica ajuta la prevenirea diabetului de tip 2. Desi au un continut ridicat de grasimi saturate, cunoscute si sub numele de grasimi "rele", oamenii de stiinta britanici sustin ca branzeturile reduc cu 12% riscul aparitiei diabetului de tip 2, deoarece contin si substante benefice organismului. Alimentele care au un continut ridicat de grasimi, asa cum este si cazul branzeturilor, au fost condamnate de-a lungul timpului, dar cercetatorii sustin ca nu exista motive intemeiate in acest sens, noteaza The Telegraph. Mai mult, acestia sunt de parere ca acest tip de alimente ar proteja organismul si impotriva bolilor de inima. "Noi sustinem o dieta echilibrata, care presupune includerea fructelor, legumelor si chiar a branzeturilor", a spus dr. Ian Drame, coordonatorul studiului, citeaza Gandul.

Pleci in vacanta si drumul iti produce neplaceri? Trucuri impotriva raului de transport. Te numeri printre cei care au rau de masina, de avion sau de vapor ori cineva din familia ta sufera de aceasta problema? Specialistul nostru, dr. Elena Mihai, iti spune ce sa faci ca sa inlaturi acest neajuns.Redu expunerea la minimum - Daca mergi cu masina, fa opriri dese. Va fi mai bine pentru toata lumea, chiar daca vei ajunge putin mai tarziu; - Pentru a diminua raul de avion sau de mare, rezerva locuri in zona de mijloc a acestor vehicule, unde miscarea este minima; - In cazul in care simti ca iti vine rau (ai senzatie de voma), asaza- te in pozitie semiculcat( a) si inchide ochii. Micsoreaza campul vizual - Evita sa citesti sau sa iti fixezi privirea pe un obiect in miscare, scrie Libertatea.ro

Cele mai bune 10 alimente care te ajuta sa arzi grasimea. Pentru ca e vara, si pentru ca majoritatea dintre noi vrem sa aratam cat mai 'definiti' (abdomen plat, muschi reliefati) pentru plaja, piscina sau iesirea la iarba verde, m-am gandit sa fac o lista cu cele mai bune 10 alimente care te ajuta sa arzi grasimea. Asa ca, fara alte introduceri, uite lista, si cateva explicatii despre cum te poate ajuta fiecare aliment sa dai jos grasimea si sa scoti la iveala muschii pentru care ai lucrat intens pana acum. 1) Nuci si seminte Aici poti include aproape orice aliment din categoria asta: fistic, migdale, alune (dar nu cele prajite in ulei si sarate), caju, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, etc. De ce? Nucile si semintele te vor tine 'plin' pe parcursul zilei, pentru ca sunt foarte consistente. In plus, sunt pline de grasimi sanatoase si minerale, citim pe Hunk Body.

Nu mancati legumele cu paine. Desi mananci putin, kilogramele continua sa se acumuleze si, in plus, ai probleme digestive in mod frecvent? Te intrebi de ce? Raspunsul este: modul in care combini alimentele. Iata care sunt cele mai nepotrivite asocieri. Carne cu cartofi Desi friptura cu cartofi prajiti se numara printre mancarurile preferate ale multora dintre noi, regulile de nutritie recomanda sa nu combini proteinele (carne, peste, oua sau branza) cu carbohidrati (paine, paste, cereale, cartofi sau dulciuri). Rezultatele acestei asocieri sunt scaderea imunitatii organismului, degenerarea unor tesuturi si acumularea kilogramelor in plus, scrie Click.

Creierul ii percepe diferit pe barbati fata de femei. Un studiu recent, publicat in "European Journal of Social Psychology", arata ca oamenii vad lucrurile din jurul lor ori in ansamblu, potrivit specialistilor citati de Daily Mail. Atunci cand o persoana are in fata imaginea unui barbat, perceperea acestei imagini se face prin intermediul unui proces cognitiv global, care ne determina sa vedem persoana ca un intreg. Fata in fata cu o femeie insa, creierul nostru face apel la un proces cognitiv local, prin intermediul caruia este perceputa o suma de parti si nu un ansamblu, ca in cazul precedent. Aceasta poate fi explicatia pentru care, in ceea ce priveste femeile, se face, cel mai adesea, o obiectivare sexuala, explica specialistii. Potrivit aceleiasi cercetari perceptiile descrise mai sus se aplica atat creierului barbatilor cat si celui al femeilor, scrie Gandul.