Secretele japonezilor. De ce sunt slabi si traiesc 100 de ani. Medicii nutritionisti dezleaga misterele culinare ale celui mai longeviv popor al planetei. Femeile din Japonia traiesc cel mai mult din lume si nici partenerii lor nu o duc mult mai rau. In plus, Tara Soarelui Rasare se poate lauda cu cel mai mic grad de obezitate din lume (doar 3,2 % din populatie). Secretele celor mai sanatosi oameni de pe Glob stau in dieta, dar si in miscare facuta zilnic, spun medicii, care detaliaza cateva dintre acestea. Japonezii consuma de cinci ori mai multe legume crucifere (varza, conopida, broccoli) decat orice alt popor. "Acestea au un rol important anticanceros. In plus, mananca foarte mult peste oceanic si alge, bogate in minerale, mai ales iod si flor si sunt surse foarte bune de acizi grasi omega-3", spune specialistul in alimentatie Corina Zugravu, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce este sindromul picioarelor nelinistite? Ai o senzatie neplacuta in picioare, seara, inainte de culcare? Daca stai prea mult pe scaun, nu-ti dau pace furnicaturile si ai dorinta de a te misca? E posibil sa suferi de sindromul picioarelor nelinistite. Daca suferi de acest sindrom (Ekbom, cum il mai numesc medicii), nevoia continua de miscare din picioare, furnicaturile si intepaturile care apar indeosebi seara inainte de culcare iti strica linistea. In cazuri mai grave, din cauza miscarilor involuntare (tresariri, miscari musculare necontrolate), poate fi afectata calitatea somnului (iata de ce, ziua, te poti simti foarte obosita si cu o stare generala de indispozitie). Mai mult, aceleasi simptome pot aparea in timpul calatoriilor lungi cu masina, daca stai prea mult pe scaun, anunta Adevarul.

Castravetele vindeca arsurile solare. Din disperarea de a prinde un bronz cat mai puternic ori din inconstienta, multe persoane se aleg cu arsuri solare in aceasta perioada. Liliana Simidon, specialistul Libertatii, iti spune cateva metode naturale care te vor ajuta sa scapi de aceste probleme. Expunerea la soare nu trebuie sa fie agresiva, ci sa se faca progresiv, iar pielea sa fie protejata cu creme. Cu cat pielea ta e mai sensibila si mai deschisa la culoare, cu atat crema pe care o aplici pe piele trebuie sa aiba un factor de protectie mai mare. Crema se aplica din doua in doua ore. Pentru a profita de beneficiile soarelui, fa plaja numai intre 6.30-10.30 si apoi dupa ora 17.00. Nu depasi acest interval. Chiar daca vrei sa stai sub umbrela, nici aceasta nu te va feri de agresivitatea soarelui, informeaza Libertatea.

Obiceiuri sanatoase cu impact neasteptat. De ce pot fi periculoase apa imbuteliata si periatul excesiv al dintilor. Periajul dupa fi ecare masa, dezinfectarea excesiva a mainilor si consumul apei la sticla pot avea si efecte adverse Paradoxal, lucrurile pe care le facem pentru a fi mai sanatosi pot fi uneori daunatoare. Mai jos, cateva obiceiuri cu impact surprinzator. Cei mai multi evita apa de la robinet din cauza impuritatilor sau a microbilor care, in opinia lor, o fac un pericol pentru sanatate. In realitate insa, nici apa imbuteliata nu este 100% sigura. "Sunt niste mici riscuri. Depinde de materialul sticlei, de procesul tehnlogic, daca apa a fost controlata. La fel de important e si cum a fost tinuta, transportata si depozitata pana sa ajunga la noi", avertizeaza specialistul in nutritie Virgiliu Stroescu. Apa de la robinet este filtrata si tratata inainte de a ajunge in gospodarie. Problemele apar din cauza instalatiilor, de pe care se pot desprinde plumb sau aluminiu. Dar, instalarea unui filtru va elimina orice fel de impuritate, scrie EVZ.

Remedii pentru insomniile de vara. A trecut deja ceva timp de cand te-ai pus in pat si nu reusesti sa adormi? Nu te repezi la somnifere! Ai multi aliati in natura care te scapa de insomnii! Recunoscut pentru proprietatile sale sedative, hameiul este de ajutor cand vine vorba de tratarea insomniei. Prepara o infuzie de hamei, adaugand o lingura de conuri la o cana cu apa clocotita. Lasa amestecul la infuzat timp de 10 minute, dupa care strecoara si bea o cana cu o jumatate de ora inainte de culcare. Si infuzia obtinuta din combinarea hameiului cu florile de tei te poate ajuta, datorita efectului calmant al acestui remediu. Adauga o lingurita si jumatate de amestec de flori de tei si conuri de hamei la o cana cu apa fierbinte. Lasa cana acoperita, dupa care poti bea 1-2 cani pe zi, anunta Adevarul.