Lista neagra a metodelor prin care romanii sunt inselati. Toate practicile incorecte pentru consumator sunt interzise de Comisia Europeana, care a stabilit printr-o directiva si o lista neagra a acestora. Este vorba de metode de inselare foarte frecvente pe piata romaneasca: scheme piramidale, publicitatea inselatoare, cresterea sanselor de castig la loterii, informatii false privind piata. O metoda incorecta de pe aceasta lista neagra des intalnita in Romania este cea a afirmatiilor neintemeiate privind efectele miraculoase ale unor pastile. Elena Soroc, din Buzau, reclama, spre exemplu, ca pastile de slabit Super Slim nu sunt eficiente. "Mi-au spus ca pot slabi peste 500 de grame pe zi, ca este o pastila naturala dupa o reteta chinezeasca. Am comandat o cutie, dar nu au avut efect. De atunci nu le mai folosesc", ne povesteste femeia. A ramas insa cu paguba: o cutie de Super Slim costa 45 de lei, ne informeaza EVZ.ro

Mai bine informatFoto: Colaj foto

Povesti si mituri despre slabit.Mitul nr 1 "Ca sa slabesti rapid, ar trebui sa mananci foarte putin si sa iti scazi drastic numarul de calorii consumate zilnic". De obicei, cand iei decizia ca vrei sa slabesti si sa iti intri in forma, primul lucru pe care il faci este sa iti reduci drastic cantitatea de mancare pe care o consumi si sa recurgi la restrictii severe. Logica este simpla: "cu cat mananc mai putina mancare, cu atat o sa dau jos mai multa grasime". Asta este unul dintre cele mai contra-productive si daunatoare lucruri pe care le poti face, daca scopul tau este sa dai jos grasimea si sa nu o pui la loc (chiar si ceva in plus), cand revii la alimentatia ta normala. De ce? Pentru ca restrictionarea severa a caloriilor iti "programeaza" corpul sa arda grasimi la o rata muult mai mica. Corpul uman este un sistem complex si sofisticat, si scopul lui este sa te tina in viata. Atunci cand incerci sa slabesti prin infometare, mecanismul de aparare al organismului intervine. Corpul tau nu are habar ca exista un frigider plin cu mancare la 5 metri distanta. Atunci cand il privezi de caloriile zilnice necesare pentru o buna functionare, face ajustarile necesare pentru a raspunde la aceasta "foamete" perceputa, citim pe Hunk Body.

Cori Gramescu iti recomanda retete de slabit, de august. Salate consistente si sanatoase. Salata dintr-o jumatate de avocado, o rosie, un ardei gras si salata verde creata, din belsug. Adaugati o lingura de ulei de masline si putina zeama de lamaie. Un boost de energie si sanatate! Pofta buna! Salata verde, fasole boabe, patrunjel, ciuperci, rosii cherry, ceapa rosie, ardei capia rosu, otet balsamic, o lingura de ulei de maline, puuutina sare si piper. Delicios, pe gustate! Salata cu ton afumat: 100 g mix salata, 1/2 ardei gras, 5 rosii cherry, 50 g morcov ras, 100 g ton afumat si 2 linguri ulei de masline. Zeama de lamaie la discretie, citim pe blogul lui Cori Gramescu.

5 exercitii pentru cei care stau mult pe scaun. Orele in sir de stat la birou iti pot afecta sanatatea. Noi iti propunem cateva exercitii care te ajuta sa combati durerile date de aceasta pozitie si care, in plus, te ajuta sa-ti pastrezi silueta. Pentru fesieri, coapse si bicepsi Pozitie initiala: in picioare, langa scaun si cu picioarele departate la nivelul umerilor; tine cate o gantera de 1-2 kg in ficare mana. Cum se efectueaza: coboara sezutul pe scaun, fara a te aseza pe el, incercand sa nu depasesti varful picioarelor. Flexeaza bratele pe antebrat. Se fac 4 serii a 12 repetari. Exercitiul lucreaza si cvadricepsii, citim pe clicksanatate.ro.

TOP semne de alarma care anunta diabetul. Setea excesiva, durerile de cap, urinarea frecventa, vederea incetosata si disfunctiile sexuale sunt printre manifestarile bolii secolului. Circa 2,5 milioane de romani au diabet, insa doar 800.000 stiuPrintre manifestarile fizice care tradeaza diabetul si care ar trebui sa puna pe ganduri se numara si urmatoarele: 1. SETEA EXCESIVA. Este unul dintre primele semne de diabet. Nevoia constanta de a bea apa, gura uscata si urinarea frecventa sunt demne de ingrijorare, ca si pierderile sau cresterile inexplicabile in greutate. "Diabetul este o boala extrem de perfida pentru ca o lunga perioada evolueaza fara niciun semn. Cand apare setea, urinarea, boala este deja intr- o faza extrem de avansata", avertizeaza medicul. 2. DURERI DE CAP. Pe masura ce nivelul glicemiei creste apar simptome aditionale precum dureri de cap, vedere incetosata sau senzatia de slabiciune. 3. INFECTII. Mai tarziu apar si alte complicatii: taieturile simple si ranile superficiale se vindeca foarte greu, apar frecvent infectii urinare si mancarimi, dezvaluie EVZ.ro