​Cum sa-ti aranjezi mancarea in frigider pentru a ramane sanatoasa. Nu puneti carnea pe raftul de sus si aruncati maioneza a doua zi, pentru a nu face salmonella. Alimentele trebuie pastrate in frigider la temperaturi potrivite, pentru a nu se altera. Fiecare compartiment este destinat unui anumit tip de produse, tocmai din cauza temperaturii. Carnea, spre exemplu, nu trebuie pusa pe raftul de sus. In general, partea inferioara a frigiderului, situata chiar deasupra cutiilor de legume, este cea mai rece. Asadar, acolo este cel mai indicat sa puneti alimentele care se altereaza mai repede precum peste, fructe de mare, carne, oua. In plus, daca este depozitata pe un raft superior, sangele se poate scurge pe celelalte alimente, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Studiu: Motivele pentru care nu mancam sanatos, in functie de sex. Principalul motiv invocat de femei pentru comportamentul alimentar necorespunzator este lipsa timpului, in timp ce barbatii spun ca nu au un program fix al meselor, arata un studiu Unilever Food Solutions. Acelasi studiu a subliniat faptul ca perceptia asupra mancarii sanatoase din restaurante si asupra comportamentului alimentar propriu este diferita in functie de sex. Femeile au mai mentionat ca motive pentru greselile pe care le fac atunci cand iau masa in oras tentatia de a consuma fast-food si faptul ca produsele de pe piata sunt nesanatoase. Barbatii nu se considera interesati de ceea ce consuma si cred ca oferta alimentara pe care o au la dispozitie nu este sanatoasa. Atunci cand iau masa in oras, 50% dintre femei aleg sa se rasfete cu mancare nesanatoasa, in timp ce numai 36% dintre barbati recunosc ca fac acest lucru, anunta Libertatea.

Cinci exercitii impotriva oboselii ochilor. Persoanele care isi supun ochii unui efort prelungit pot avea dureri de cap, vedere incetosata si senzatii de arsura sau de nisip sub pleoape. Cateva metode simple ajuta la indepartarea acestor simptome. Cei care petrec mult timp in fata calculatorului sau televizorului clipesc mai rar. La fel se intampla si cu cei care executa manevre laborioase, ce necesita atentie. Din acest motiv, ochii se usuca, ceea ce duce la senzatiile neplacute de intepaturi. Si variantiile de temperatura, poluarea, fumul de tigara si purtarea de lentile de contact pot duce la astfel de simptome. Indepartarea factorilor de stres este primul pas pentru odihnirea ochilor, iar cateva gesturi vor completa recuperarea in timp scurt, informeaza Adevarul.

Marijuana, un tratament eficient impotriva dependentei de alcool. Marijuana poate fi un tratament eficient impotriva dependentei de alcool, potrivit specialistilor de la Universitatea din California. Cercetatorii au efectuat un studiu la care au participat 350 de persoane care folosesc ocazional marijuana si 40% dintre acestea au spus ca acest stupefiant ii ajuta sa faca fata dorintei de a bea alcool. In plus, 44% dintre respondenti au recunoscut ca au inlocuit cu marijuana alte substante narcotice, inclusiv unele mult mai puternice si interzise. Potrivit doctorului Amanda Reiman, multi alcoolici au fost deja tratati cu succes, cu ajutorul marijuanei, de dependenta fata de alcool, fara sa fie inregistrate efecte secundare, scrie EVZ.

Sapte idei preconcepute despre tratamentele homeopate. Asa cum pentru medicamente e mai bine sa nu vii in contact direct cu ele, din motive de igiena, este preferabil sa nu atingi nici granulele cu degetele. Dar metodele actuale de impregnare a granulelor permit patrunderea dilutiilor pana in mijlocul lor. Concluzia: nu exista nici un risc ca granulele sa devina mai putin eficiente sau inactive prin atingere cu degetele. Medicul homeopat recomanda sa lasi granulele sa se topeasca sub limba, pentru ca dilutia sa treaca mai repede in sange. E de preferat sa fie picurate pe limba, pentru a patrunde de acolo in corp. E important insa sa iei doza recomandata (fie un tubulet intreg, fie 5 granule). Substantele aromatice puternice, cum ar fi menta, cafeaua, ceaiul, musetelul, nu sunt compatibile cu un tratament homeopat. Energia fina a medicamentului homeopat poate fi anulata de expunerea la arome puternice si chiar la unde electromagnetice (radio, calculator, telefon). De aceea, aceste medicamente nu se pastreaza in apropierea unor astfel de aparate sau in magazinele de plante. Exista recomandarea ca sa iei granulele cu cel putin jumatate de ora inainte de masa pentru a evita orice interactiune cu alimentele, anunta Libertatea.