Bomba chimica din antiperspirantele pe care le folosim zilnic. Aceeasi substanta se gaseste din plin si in alimente. Antiperspirantele din comert contin aluminiu, care creste riscul de cancer la san. Metalul se gaseste in exces si in anumite alimente, precum cerealele, biscuitii sau prajiturile. Majoritatea antiperspirantelor contin aluminiu, care blocheaza activitatea glandelor sudoripare si impiedica eliminarea naturala a toxinelor din regiunea axilei. Aceste substante se depoziteaza, in timp, in ganglionii limfatici din aceasta zona. "Se pare ca astfel se produc anomalii in structura ADN-ului celulelor mamare, cu posibila implicare in aparitia cancerului la san. Exista argumente pro si contra acestei teorii, dar tot mai multe persoane doresc sa foloseasca produse fara aluminiu", spune medicul dermatolog Oana Clatici, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Lentilele de contact, purtate la inot, pot duce la orbire. O tanara din Marea Britanie si-a pierdut vederea la un ochi dupa ce a purtat lentile de contact in piscina. "Mi s-a iritat ochiul si, la scurt timp dupa asta, a inceput sa ma doara ingrozitor", spune fata, pentru dailymail.co.uk. Medicii avertizeaza ca cei care poarta fercvent lentile de contact se supun unor riscuri pe care nici nu si le imagineaza. In cazul tinerei britanice, cauza infectiei este o bacterie care se gaseste in sol, apa potabila si apa de mare. Bacteria ajunge intre ochi si lentila, iar apoi patrunde in globul ocular. Ea provoaca, astfel, o boala grava care duce pana la orbire. Microorganismul distruge corneea si determina pierderea completa a vederii in doar cateva saptamani, anunta Adevarul.

Ce bei pe canicula? Inlocuieste cafeaua cu... Un pahar de bere merge, dar doar din cand in cand. Vin si tarii - categoric nu! In ultimele zile caniculare din vara asta, ajuta-ti organismul sa faca fata band cate doi litri pe zi din lichidele care chiar il racoresc si-i dau energie. Medicul Elena Mihai ti le recomanda pe cele mai eficiente. Apa minerala. Este bautura ideala: reface stocul de minerale si vitamine pierdute prin transpiratie. Bea in principal apa plata, cea carbogazoasa are, in- tr-adevar trei calitati importante - taie setea mai repede, te invioreaza si, oricat ar fi de rece, nu afecteaza gatul - dar, la fel ca toate bauturile "cu bule", nu este recomandata in exces nici pe zaduf, nici in restul anului, informeaza Libertatea.

Fructele oleaginoase, secretul pentru sanatatea si frumusetea parului. Un par frumos si sanatos este cartea de vizita a oricarei doamne sau domnisoare. Pentru un par frumos, specialistii ne recomanda sa nu ne bazam doar pe cele mai recente descoperiri din domeniul cosmeticelor, ci sa mancam si sanatos. Introducerea fructelor oleaginoase in alimentatie - nuci, alune, migdale, fistic, caju - este un prim pas pentru un par frumos. Fructele oleaginoase sunt bogate in vitamina E, care are proprietati antioxidante puternice, luptand impotriva radicalilor liberi din alimente si atmosfera. Radicalii liberi sunt principala cauza a imbolnavirilor si a imbatranirii. Vitamina E poate fi aplicata si direct pe par, in combinatie cu alte uleiuri hranitoare, scrie EVZ.

Congeleaza corect alimentele! Alimentele se pastreaza foarte bine in congelator luni bune daca tii cont de conditiile de pastrare si de congelare. Si daca nu uiti sa mentii temperatura constanta la -18 grade Celsius! Cand congelezi alimentele, ar fi bine sa tii cont de cat gatesti o data, pentru a nu fi nevoita sa decongelezi o cantitate mai mare decat iti trebuie. Dezghetarea si recongelarea succesiva nu sunt indicate. Fasolea verde, spanacul, morcovii, conopida, varza si guliile trebuie fierte in apa cu sare si cu putin suc de lamaie inainte de congelare. Atunci cand cumperi carne pentru congelat, trebuie sa stii ca cea slaba rezista mai mult timp decat cea grasa, anunta Adevarul.

Leacuri pentru hipertensiune. Hipertensiunea poate fi tinuta in frau si cu ajutorul farmaciei verzi. Specialistii revistei Libertatea pentru femei recomanda cateva plante care pot fi de un real ajutor. Paducel. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita rasa de flori si frunze la o cana cu apa clocotita. Se bea treptat, seara, inainte de culcare, indulcita cu miere adaugata dupa ce lichidul s-a mai racit. Se poate face si tinctura din 20 de flori si frunze de paducel si 100 ml de alcool de 60-70 de grade. Se lasa la macerat 10 zile, se strecoara si se pune in- tr-o sticluta inchisa la culoare. Se iau 10-15 picaturi de trei ori pe zi, in putina apa sau pe o lingurita cu zahar. Talpa-gastii. Se face infuzie din trei linguri de planta la o cana cu apa clocotita si se iau pana la cinci linguri pe zi. Se poate prepara si tinctura din 20 g de planta la 100 de alcool de 70 de grade. Se lasa la macerat 8 zile si se iau 20-40 de picaturi de trei ori pe zi, informeaza Libertatea.