Utile: 10 sfaturi ca sa te lasi de fumat fara sa te ingrasi; Alunitele la control! E timpul sa vezi ce efecte a avut soarele asupra pielii tale; Siropul de catina intareste organismul
Congeleaza fructe si legume ca sa ai vitamine la iarna! Alimentele inghetate pot oferi aceeasi cantitate de nutrienti precum cele proaspete. Conditia: sa fie pastrate la minus 20 de grade Celsius si pentru cel mult un an. Alternativa la varianta proaspata in extrasezon, legumele si fructele congelate trebuie puse la congelator la scurt timp dupa ce au fost culese sau cumparate. Astfel, ele isi pot pastra mai mult timp vitaminele si mineralele. In urma congelarii, totusi, se mai pierde din aroma si din culoarea lor. Sunt recomandate pentru congelare fructele proaspete, bine coapte si de dimensiuni mari. Trebuie evitate fructele si legumele patate sau putin zdrobite. "Pentru congelare, alege fructele care au o cantitate mai mare de antioxidanti, precum cele de padure, catina si ciresele, deoarece organismul are nevoie mai mare de aceste substante in timpul iernii", spune Corina Zugravu, specialist in igiena alimentatiei si in nutritie, scrie Adevarul.
Alunitele la control! E timpul sa vezi ce efecte a avut soarele asupra pielii tale. Daca-ti place sa ai pielea bronzata si ti-ai petrecut tot timpul liber de peste vara facand plaja, acum, la inceputul toamnei, este indicat sa mergi la dermatolog. Pielea, dar mai ales alunitele de pe corp pot suferi leziuni periculoase prin expunerea indelungata la razele UV, iar riscul de a face cancer de piele creste cu fiecare baie de soare. Specialistul nostru, dr. Alina Dobritoiu, medic dermatolog, iti spune ce leziuni sunt periculoase. Ce leziuni trebuie sa te alarmeze. Fii atent(a) la urmatoare aspecte ale alunitei: la cele asimetrice, la cele cu margini neregulate, cu variatii de culoare si cu diametrul mai mare de 6 mm. In oricare din aceste situatii trebuie sa te prezinti la medicul dermatolog. Acesta va examina alunita si cu ajutorul dermatoscopului va decide daca este o leziune cu risc, care necesita sa fie indepartata. Continuarea in Libertatea.
Pielea frumoasa isi dezvaluie secretul: apa termala. O astfel de apa "stinge" toate nevoile unui tegument cu probleme. Datorita combinatiei de minerale din compozitia sa, nu numai ca hidrateaza, dar reda pielii intregul confort. Este bine sa o folosesti zilnic. Stresul, poluarea, insuficienta hidratare, expunerea excesiva la soare, alimentatia gresita, toti acesti factori, ba chiar si unii in plus, isi pun amprenta asupra aspectului pielii. Cu atat mai mult daca nu le raspundem cu un mod de ingrijre care sa estompeze efectele. Produsele pe baza de apa termala se muleaza atat de bine pe nevoile pielii, incat sunt indicate atat pentru ingrijirea cotidiana, cat si terapeutic, intr-o serie extinsa de probleme dermatologice, scrie Adevarul.
Siropul de catina intareste organismul. Unul dintre cele mai cunoscute vitaminizante naturale, recomandat mai ales inainte de inceperea sezonului rece, este siropul de catina. Este foarte util pentru copii, mai ales daca este amestecat cu miere de albine. De asemenea, opreste hemoragiile interne, elimina parazitii intestinali, ajuta la refacerea epiteliului renal si intestinal. S-a mai dovedit bun pentru incetinirea proceselor de imbatranire si la prevenirea aparitiei cancerului, conform Click.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
http://www.terapii-naturiste.com/calivita/prospecte-produse-calivita/smokerade.htm