Spirulina, minunea verde: tine bolile la distanta si formele in frau. Aduce in organism minerale, vitamine si acizi grasi esentiali, ajuta la slabit si aproape ca nu are contraindicatii. Iata doar cateva dintre beneficiile unei cure cu spirulina. Produsele pe baza de spirulina comercializate in farmacii si in magazinele cu profil naturist sunt obtinute din alga de culoare verde-albastrui Spirulina platensis. Ea contine aproape toate substantele necesare organismului uman pentru o activitate vitala normala, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Dintii bolnavi iti ''strica'' si inima. Dantura proasta, gingiile sangerande si igiena orala deficitara pot cauza boli de inima, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Bristol, Irlanda. Persoanele care nu acorda atentie igienei dintilor, precum si cele care nu se spala pe dinti regulat, ajung sa aiba sangerari ale gingiilor, care faciliteaza intrarea in sange a peste 700 de tipuri diferite de bacterii, care se gasesc in cavitatea bucala, anunta Click.

Cum iti feresti copilul de boli pe parcursul anului scolar. Ai cumparat deja rechizite si carti pentru cel mic, asa ca trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare, intelegere si nervi tari pentru noul an scolar. Astfel e cazul sa te pui la punct si cu modalitatile prin care poti sa-ti protejezi prichindelul de boli. Vaccinurile impotriva oreionului sau poliomielitei sunt motivul pentru care aceasta amenintare a fost inlaturata, asa ca imunizeaza-ti copilul. Continuarea in Libertatea.

Cine ar fi crezut ca nichelul este atat de important pentru organism. Desi prezent in cantitati infime in organismul uman, nichelul joaca multiple roluri-cheie. Carenta sa duce la anemie, iar daca se gaseste in exces, poate genera chiar si infarct. Nichelul este unul dintre acele metale care intra in componenta organismului nostru in cantitati atat de mici (1,2 - 4, 6 micrograme/litru de sange), incat s-ar putea crede ca nici nu conteaza. Cu toate astea, studiile medicale arata ca prezenta sa este indispensabila bunei functionari a organismului, relateaza Adevarul.

Cum respiri aerul toamnei? Schimbarile bruste de temperatura le creeaza virusurilor mediu propice, iar noua ne dau batai de cap. Si problemele nu se opresc aici. E si vremea alergiilor cauzate de particule de polen si praf din aer. Incepe sa-ti curga nasul, te doare in gat, stranuti cu foc si, in cazuri mai grave, simti ca aerul nu e deloc suficient pentru a-ti umple plamanii. Ploile tot mai dese, umiditatea crescuta, variatiile de temperatura, vantul sunt factori ce contribuie la scaderea imunitatii organismului, asa incat bolile respiratorii incep sa-si faca simtita prezenta. Integral in Libertatea.