Cum ingrijesti parul vopsit. Parul vopsit poate avea un aspect sanatos si o culoare vibranta care sa reziste timp indelungat. Pentru asta, are nevoie de ingrijiri speciale si de sampoane adecvate fiecarui tip de par. Te-ai hotarat sa-ti faci o schimbare de look si stai cu frica in san ca parul sa n-aiba de suferit din cauza vopsitului? Temerile tale sunt justificate pentru ca vopseaua de par poate lasa urme nedorite pe suvitele tale. Pentru a evita uscarea parului, trebuie sa folosesti sampoane care hidrateaza firele si mentin culoarea intensa. In caz ca esti indecisa, am selectat cateva dintre cele mai eficiente produse! Cand vine vorba de schimbarea periodica a tipului de sampon pentru par vopsit, parerile sunt impartite. Unele studii sustin ca, daca folosesti acelasi produs mai mult timp, risti ca parul sa se "obisnuiasca" cu ingredientele, fara a mai beneficia de pe urma lor, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Painea alba chiar este nociva sau e doar o inventie a nutritionistilor? Vezi ce spun studiile! Un alt mit este destramat! Painea alba nu este chiar atat de nociva pe cat o descriu unii nutritionisti, fiind o sursa importanta de vitamine si minerale. In ultimele doua decenii, medicii au avertizat cu privire la pericolele consumului de paine alba, care ar provoca oboseala, dureri de stomac, balonari, dureri de cap si ar schimba in rau silueta. Conducatoarea echipei de cercetare, dr. Aine O'Connor, de la British Nutrition Foundation, sustine ca, in realitate, graul nu este un alergen puternic si doar putini oameni au sensibilitati de acest gen, caracterul nociv al pani fiind o 'inventie' a nutritionistilor. Principalul in consumul painii albe este asocierea corecta cu alte alimente, sustine o echipa de experti de la British Nutrition Foundation, anunta Libertatea.

Leacuri naturale ca sa fii in forma la orice varsta. Fiecare varsta, cu afectiunile ei. Din fericire, exista cate un remediu pentru fiecare dintre ele. Revista "Click! pentru femei" iti prezinta cateva leacuri accesibile, usor de administrat si cu efecte de lunga durata! La aceasta varsta, survin schimbari hormonale si de metabolism. Totodata, imunitatea scade si corpul devine vulnerabil la boli. Printre altele, ai nevoie de leacuri impotriva alergiilor de piele, sindromului migrenos sau asteniei. Nu trebuie sa te ingrijorezi, pentru ca organismul se adapteaza schimbarilor. De pilda, previi recidivele alergiilor, mai frecvente dupa 30 de ani, daca urmezi o cura de vitamina E (durata si dozajul le stabileste medicul specialist sau farmacistul), informeaza Click.

Nu ignora semnele impotentiei! Putini barbati trec prin viata fara a avea esecuri ocazionale in dormitor, fara ca acest lucru sa fie neaparat un motiv de ingrijorare. Totusi, exista anumite semne care anunta probleme mai serioase, pe care este bine sa le recunosti din timp. Impotenta este o problema frecventa in randul barbatilor si poate fi cauza a numeroase frustrari si probleme de cuplu. Totusi, multi dintre reprezentatii sexului masuculin nu vor sa admita ca ar putea exista o problema. Insa atunci cand viata sexuala incepe sa aiba de suferit, acestia trebuie sa ia masuri cat mai curand. Acesta deoarece cu cat disfunctiile erectile sunt diagnosticate mai curand, cu atat tratamentul da rezultate mai bune, scrie Adevarul.

Cum iti dai seama daca ai o boala cu transmitere sexuala. Pe langa faptul ca sunt foarte neplacute, bolile cu transmitere sexuala pot duce la complicatii daca nu sunt tratate la timp. Iata cum iti poti da seama daca ai o astfel de infectie. O boala cu transmitere sexuala nu este o rusine, asa ca nu trebuie sa eviti consultul medical. Orice persoana activa sexual poate lua o astfel de infectie. Nu conteaza daca ai un singur partener sau mai multi, daca esti casatorita sau nu, daca ai relatii heterosexuale sau lesbiene - atata timp cat faci sex anal, oral sau vaginal poti sa iei o BTS, anunta Libertatea.

Bogat in betacaroten, oul este un tonic pentru vedere. Morcovul este recunoscut ca o sursa de beta-caroten, un excelent antioxidant care protejeaza vederea. Dar noi studii arata ca oul este o sursa mult mai bogata in beta-caroten decat morcovul. Luteina si xeaxantina (antioxidanti din familia beta-carotenilor), substante esentiale pentru mentinerea acuitatii vizuale si pentru intarirea maculei, sunt prezente in compozitia oului, iar organismul absoarbe mai bine acesti antioxidanti din alimentul-ou, decat din legume. In acest caz, autorii studiilor precizeaza ca nu trebuie sa intervine nici o dilema in stilul de viata al celor care vor sa consume oua pentru imbunatatirea vederii, dar se tem de efectele nefaste ale colesterolului. Teama lor nu este justificata, deoarece consumul unui ou creste nivelul de luteina din sange cu 26%, pe cel de xeaxantina cu 36% , fara sa influenteze cresterea colesterolului, informeaza Click.