TRAUMATIZATE DE CHIURETAJ, romancele fac avort "la domiciliu", cu medicamente. Cum a riscat o gravida cu SARCINA EXTRAUTERINA. Din ce in ce mai multe romance aleg sa termine sarcinile nedorite cu pastile ce se pot lua in prima luna. Metoda costa cel mult 500 de lei. Daniela, 25 de ani, a scapat de sarcina in doua zile, cu cateva pastile. Timp de cateva ore a avut contractii si a sangerat, iar la final a mers la control sa se asigure ca embrionul a fost eliminat. "Sarcina avea patru saptamani si nu am facut prea multe complicatii, asa cum am mai auzit ca se intampla. Sangerarea este mai abundenta dupa ce iei ultimele pastile, iar experienta fizica si psihica nu e tocmai placuta", spune tanara care a ales avortul medicamentos din acelasi motiv pentru care o face majoritatea: frica de chiuretaj si iluzia moralitatii, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

5 mituri spulberate despre raceala si gripa. Cum ai racit si iti curge nasul, toata lumea sare cu sfaturi: sa nu iesi din casa, sa bei ceai fierbinte, sa iei vitamina C... Dar cate din remediile bunicii sunt cu adevarat bune?! 1. "Nu sta in frig, ca racesti!" Raceala si gripa sunt cele mai raspandite infectii respiratorii care apar in perioadele cu schimbari bruste de temperatura. Nu da vina pe vremea de afara daca ai racit! Principalii vinovati sunt virusii care se transmit usor in spatiile inchise, in aglomeratie, de pe clante sau de pe tastatura calculatorului. Majoritatea virusilor supravietuiesc pe obiecte ore bune, uneori o zi sau doua. Daca ajung pe mainile tale, nu mai ramane decat sa te stergi la nas sau la ochi, si patrund in organism. Continuarea in Libertatea.

Otravurile dulci din alimente. Ii folosim cand ne simtim amenintati de kilogramele in plus. Ne bucuram ca ne satisfacem pofta de dulce fara sa adaugam un gram pe solduri, insa nu constientizam ca ne facem mult mai mult rau decat daca am manca un produs de panificatie. E vorba, desigur, de indulcitori. Indulcitorii artificiali fara calorii si agentii posibil cancerigeni. Istoria edulcorantilor incepe cu zaharina, creata accidental in 1879 de doi cercetatori de la Universitatea John Hopkins. De 500 de ori mai dulce decat zaharul, E-954 este in grupa 2b de agenti posibil cancerigeni, conform Agentiei Internationale de Cercetari in Cancer, explica directorul Institutului de Cercetari Alimentare, dr. Gheorghe Mencinicopschi, pentru Romania Libera.

6 alimente "RELE" care ajuta la SLABIT. Anumite alimente considerate "periculoase" pentru silueta parca devin si mai tentante in timpul dietei. Totusi, unele dintre ele nu sunt chiar atat de rele cum multi le-au facut sa para. 1. OUALE. Cand vine vorba de mancatul sanatos, putine alimente au ridicat atatea controverse ca ouale. Ultima cercetare din domeniu arata ca un ou pe zi este sigur si hranitor pentru cei mai multi adulti. Daca mananci ou la micul dejun, iti cresti sansele de a pierde in greutate, deoarece acestea contin foarte multe proteine care se digera mai greu si amana senzatia de foame. Proteinele consumate dimineata iti tin stomacul plin mai mult timp si vei manca mai putin pe parcursul zilei. Lista alimentelor in EVZ.

Drojdia de bere te scapa de boli. A fost utilizata mai intai la prepararea painii si a bauturilor alcoolice, iar apoi s-a descoperit ca poate fi folosita si in tratarea multor boli. Drojdia de bere contine toate elementele de care are nevoie organismul uman pentru a functiona bine si este considerata de specialistii in produse naturiste, o sursa de energie, sanatate si frumusete. Drojdia de bere are in compozitie o ciuperca-minune, numita stiintific saccharomyces cerevisiae. In ciuda dimensiunilor microscopice, aceasta se comporta ca o adevarata uzina de medicamente. Contine 17 vitamine (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 saruri minerale si circa 46% proteine, fiind numita drojdie vie, scrie Libertatea.

Tigarile electronice, un compromis fara beneficii. Inasprirea legilor antitabac a stimulat creativitatea producatorilor de profil. Totusi, nici macar tigarile pe baterii nu sunt lipsite de riscuri pentru sanatate. Doua mari studii isi prezentau nu demult concluziile in legatura cu efectele folosirii tigarii electronice. Unul este cel al cercetarilor de la Universitatea din Atena, prezentat la congresul anual al Societatii Europene a Bolilor Respiratorii. Potrivit oamenilor de stiinta greci, fumatorii "electronic" risca afectiuni usoare la nivel pulmonar. Celalalt studiu, prezentat chiar inaintea studiului grec, la congresul Societatii Europene de Cardiologie, anunta pe un ton categoric: fumatul "electronic" implica riscuri pentru inima, conform Adevarul.