​Cum sa elimini mai usor pietrele la rinichi. Daca ai suferit vreodata din cauza pietrelor la rinichi, stii cat de sfasietoare sunt durerile date de ele. Cu ajutorul unui tratament modern, fara bisturiu, numit litotritie, pietrele sunt eliminate mai usor. Unele pietre formate la rinichi au dimensiuni atat de mari incat nu pot fi eliminate fara operatie. Totusi, daca au mai putin de doi centimetri, se pot indeparta fara bisturiu, prin litotritia extracorporeala. Avantajele interventiei sunt multiple. Pe langa faptul ca nu necesita concediu medical (dureaza cateva ore), recuperarea este extrem de rapida, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum sa iti mentii greutatea in aceasta perioada. In aceasta perioada, vremea se raceste si apare tendinta de a manca alimente calde si consistente, fiind limitat, in acelasi timp, efortul fizic in aer liber. Iata ce poti face pentru a-ti pastra silueta si sanatatea, chiar si in aceste conditii: Redu grasimile. Acestea au aport caloric de doua ori mai mare decat proteinele sau carbohidratii, iar excesul se transforma in grasime corporala. Limiteaza produsele de tip fast food sau mai bine exclude- le din alimentatie in sezonul rece. Limiteaza zaharul din dieta, deoarece impiedica slabirea mai mult decat orice alt aliment interzis. Elimina alcoolul sau macar redu-l, deoarece produce mari cantitati de toxine, anunta Libertatea.

Mananca noua mese pe zi si scapi de colesterol. Nutritionistii britanici au descoperit cea mai simpla reteta de mentinere a unei siluete sanatoase si demne de invidiat. Mananca dimineata, la pranz si seara. Asa te-a invatat mamica atunci cand erai mic. Gresit. Conform nutritionisti lor citati de "Daily Mail", consumul constant si in portii mici de alimente pe durata unei zile mentine nivelul de zahar constant in sange, echilibreaza presiunea arteriala, mentine silueta si protejeaza de colesterol. Noua mese de-a lungul unei zile, adica o gustare la fiecare ora este secretul unei vieti sanatoase si al unui metabolism de invidiat, sustine doctorul Susan Jebb, nutritionist britanic. 2.000 de persoane au acceptat sa participe la un experiment, in cadrul caruia trebuiau sa consume 9 mese regulate pe zi, informeaza Click.

Cinci plante care alina suferintele feminine. Faci des infectii urinare? Bufeurile specifice menopauzei nu-ti dau pace? Toate isi gasesc "nasul" cu ajutorul leacurilor din farmacia naturii. Iata cateva care actioneaza garantat! Daca bufeurile specifice la menopauza nu-ti dau pace, incearca un melanj de ceaiuri cu efect relaxant din: salvie, seminte de marar, fenicul, cretisoara, lavanda, rozmarin si paducel. Mai mult, amestecul are efect sedativ, previne insomniile si starile de iritabilitate. Infuzia o prepari din doua lingurite rase de planta maruntita la o cana cu apa clocotita si lasi la infuzat 10-15 minute. Bea din acest ceai cate trei-patru cani pe zi, incepand de dimineata, timp de trei-patru luni. Il poti indulci cu miere si se bea cu inghitituri mici. In plus, poti lua, la indicatia medicului, capsule cu soia (contin fitoestrogeni), scrie Adevarul.

Nasterea prin cezariana influenteaza obezitatea infantila. Un bebelus nascut prin cezariana este de doua ori mai expus la obezitate, concluzioneaza un studiu recent al Universitatii Harvard. Riscul unui copil de a fi obez la varsta de 3 ani este de 16% daca este nascut prin cezariana, fata de doar 7,5% pentru un copil nascut natural. Cauza este legata de migratia, in timpul cezarienei, a unor bacterii care ajuta la formarea florei sistemului digestiv al bebelusului. Studiul a avut loc pe un esantion de 1.255 de femei din 8 maternitati, pe o perioada de 5 ani. In ultima vreme se constata o crestere a nasterilor prin cezariana, mai ales in Occident. Autorii studiului recomanda evitarea cezarienei, daca nu este indicata medical, anunta Libertatea.