Spune-mi cati ani ai, ca sa-ti spun de ce sapun ai nevoie! Cele mai potrivite produse de ingrijire trebuie alese in functie de varsta. Copiii mici, batranii si adolescentii trebuie sa evite sapunurile cu parfumuri si coloranti. Varsta dicteaza reactiile la contactul cu fiecare produs cosmetic, inclusiv la banalul sapun. Pentru a evita mancarimi si eczeme e suficient sa te uiti in buletin cand alegi sapunul, e sfatul dermatologilor. Cei mai vulnerabili la reactii adverse in contact cu sapunuri prea "dure" sunt nou-nascutii si batranii. Primii suporta greu substantele parfumate. "Sapunul acestora trebuie sa aiba o textura mai grasa, care sa curete, fara sa deterioreze filmul hidrolipidic, protector al pielii", atrage atentia Mihaela Leventer, dermatolog la Clinica "Dermastyle" Bucuresti, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Dieta: De ce slabesti mancand branza dulce? Atunci cand iti doresti sa slabesti, dar simti nevoia sa iei totusi o gustare intre mese, apeleaza cu incredere la branza dulce de vaci. Saraca in grasimi, aceasta iti va asigura aportul de calciu necesar. Branza proaspata de vaci sau branza dulce, cum i se mai spune, este un produs care nu ar trebui sa-ti lipseasca din alimentatia zilnica. Valoarea nutritiva, continutul bogat in calciu si faptul ca are putine grasimi sunt cele trei calitati principale care o recomanda pentru orice tip de dieta, anunta Libertatea.

Ce trebuie sa stie gravida cu o boala cronica. Daca suferi de o boala cronica si esti insarcinata sau iti doresti sa devii mama, cu siguranta ai multe intrebari pentru medic. Raspunsurile le poti gasi in acest articol! Afectiunile cronice si sarcina nu sunt incompatibile, insa este adevarat ca pot aparea unele complicatii, de aceea este bine sa fii mai grijulie cu tine in aceasta perioada. Daca urmezi un tratament pentru astm bronsic, diabet sau o afectiune tiroidiana si tocmai ai aflat ca esti insarcinata, nu intrerupe terapia din proprie initiativa. Oprirea brusca a tratamentului poate avea efecte nedorite atat asupra ta, cat si asupra embrionului. In acest caz, mergi imediat la medic, care-ti va adapta terapia. Daca iti planifici o sarcina si ai o problema de sanatate de mai multi ani, medicul iti poate recomanda din timp medicamentele inofensive in sarcina, informeaza Adevarul.

Argila, buna la dermatite si afectiuni bucale. Argila este unul dintre cele mai bune detoxifiate naturale. Poate fi folosita extern pe piele in cosmetica corporala, dar si intern prin ingerarea ei. Absoarbe cu usurinta grasimile si toxinele. Pentru a va mentine pielea curata si proaspata, folositi argila. O gasiti in special in farmacii si plafare sub forma de produse cosmetice sau pur si simplu pudra. Pentru un rezultat satisfacator trebuie folosita o data pe saptamana urmand cu atentie recomandarile de pe ambalajul produsului. Inainte de folosire pe fata, demachiati-va bine si masati-va usor pentru stimularea circulatiei. Argila se aplica pe pielea uscata, prin tamponare, incepand din zona nasului catre extremitati, Lasati argila sa actioneze cel putin 20 de minute dupa care clatiti din abundenta cu apa calduta. Veti vedea ca pielea ramane neteda, hidratata, scrie Libertatea.

Sucul de rodii te scapa de durerea de cap. Cele mai bune leacuri naturale pentru problemele care apar la varsta a doua. Bufeuri, palpitatii, dureri de cap, iritabilitate, oboseala - toate te chinuie odata cu instalarea menopauzei, la un an de la ultima menstruatie. Poti scadea insa frecventa acestor simptome cu ajutorul remediilor eficiente din plante. Bogate in lignani, substante benefice pentru echilibrarea nivelurilor de hormoni estrogen si progesteron, semintele de in contin fibre, acizi grasi care combat inflamatiile, precum si estrogen natural, datorita carora poti sa scapi de bufeuri. Sub forma de ceai, teiul alunga palpitatiile, insomnia, nelinistile (anxietatea), transpiratia nocturna. Tot contra transpiratiei excesive, dar si pentru ameliorarea bufeurilor, este bun si ceaiul de salvie, anunta Click.