AVERTIZARE: Ce alimente pe pe care le mancam zilnic ne PROSTESC! Un studiu facut in SUA trage un semnal de alarma asupra hranei hipercalorice, continuta in special in alimente de tip fast-food, dar nu numai. Alimentele foarte grase reduc irigarea creierului, lucru care ar putea explica un grad mai scazut de inteligenta, avertizeaza oamenii de stiinta. Se stia ca felurile de mancare grase duc la cresterea greutatii. Acum s-a aflat si ca induc o incetinire a activitatii creierului. Cercetatori de la Universitatea Washington au realizat un studiu pe soareci de laborator. La cei hraniti cu mancare hipercalorica, oamenii de stiinta au observat scaderea irigarii hipocampului, zona cerebrala care gestioneaza invatarea si memoria. "Cobaii ajunsi obezi in urma unei alimentatii foarte grase inregistreaza rezultate mai putin bune decat tovarasii lor cu greutate normala la testele cognitive", arata autorii studiului, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Ce se intampla cu organismul dupa ce renunti la fumat? Cotidianul german Bild a prezentat recent modul in care organismului unui om reactioneaza si se recupereaza dupa ce renuntam la fumat, un viciu care omoara zilnic sute de persoane in intreaga lume. - dupa 20 de minute de la ultima tigara fumata: pulsul si presiunea sangelui revin la normal, fluxul de sange din maini si din picioare se imbunatateste, vasele de sange se dilata. Dupa 12 ore de la ultima tigara fumata: Nivelul de monoxid de carbon din sange scade, ajungand aproape de valoarea normala. Asta ajuta celulele sa functioneze mai bine, toate organele fiind mult mai bine alimentate cu oxigen. Devenim mult mai agili! Continuarea in Libertatea.

Otrava din telefonul mobil: la fiecare "Alo!", intram in contact cu "cel putin un produs toxic periculos". La fiecare utilizare a telefonului mobil, ne expunem chipul unei combinatii de otravuri: plumb, brom, clor, mercur. "Fiecare telefon testat contine cel putin un astfel de produs toxic periculos", sustine Centrul de Ecologie din Statele Unite. Organizatia ecologista a publicat, pe 3 octombrie, rezultatele unui vast studiu toxicologic asupra a 36 de modele de telefoane mobile puse in vanzare acum cinci ani de catre zece fabricanti. Un telefon mobil poate fi alcatuit din 40 de elemente care sa contina metale grele, poluante. Cercetatorii de la Centrul de Ecologie au demontat aparatele pentru a supune fiecare piesa unei analize cu raze X. "Concluzia este ca telefoanele mobile sunt toxice si pline de produse chimice riscante", afirma Jeff Gearhart, director de cercetare la centrul amintit anterior, care subliniaza, totusi, ca "pana si cele mai bune telefoane din studiul nostru reprezinta un pericol din punct de vedere chimic.", scrie Adevarul.

Apelam aproape zilnic la acest produs, dar consumul sau ne poate orbi. Cafeaua creste riscul aparitiei bolilor de vedere, putandu-se ajunge pana la orbire, conform unor studii realizate din America de Nord. Riscul este foarte ridicat in cazul persoanelor care beau cate trei cesti de cafea in fiecare zi. Dar, chiar si cantitati mai reduse, consumate zilnic, pot duce la aparitia unor boli ale vederii, glaucomul in cele mai multe cazuri. Studiul la care face referire publicatia britanica Daily Mail, a aparut in jurnalul de specialitate "Investigatii Oftalmologice si Stiinta Vederii". Rezultatele sale duc la concluzia ca bautorii de cafea sunt predispusi a suferi de boli de vedere. Glaucomul apare cand este lezat nervul optic. Cafeaua duce la ingreunarea circulatiei spre nervul care face conexiunea ochilor cu creierul. Cercetatorii de la Brighan si Spitalul Femeilor din Boston evidentiaza ca ingredientele unei cafele pot duce la cresterea presiunii din interiorul globului ocular, provocand astfel aparitia deficientelor de vedere, anunta EVZ.

STUDIU. Ce efect are muzica clasica asupra presiunii arteriale. Muzica are un puternic efect asupra starii de spirit a oamenilor, de aceea atletii inaintea unui concurs asculta muzica alerta, in timp ce unele persoane prefera muzica clasica pentru a se relaxa. Mai mult decat atat, muzica este si un mijloc eficient de scadere a presiunii arteriale. Studiile realizate de-a lungul timpului au evidentiat faptul ca muzica clasica, indiana sau celtica ii poate ajuta pe oamenii care sufera de hipertensiune arteriala. De exemplu, cercetatorii japonezi au descoperit ca pacientiii cu hipertensiune arteriala care asculta muzica preferata inregistreaza valori tensionale mai mici in doar trei luni. De asemenea, o alta cercetare realizata in 2012 de oamenii de stiinta americani a aratat ca muzica de harpa stabilizeaza presiunea arteriala a pacientilor aflati la terapie intensiva. La studiu au participat aproximativ 100 de pacienti, dintre care jumatate au ascultat muzica de harpa, in timp ce alti 50 de subiecti au format grupul de control, noteaza Gandul.

Cele mai bune remedii contra caderii parului. Toamna aduce vesti neplacute pentru podoaba noastra capilara. Caderea parului se intensifica in acest anotimp, din cauza imunitatii scazute. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, ne ofera cateva solutii naturiste pentru aceasta problema. Stresul, poluarea, alimentatia haotica, toate ne influenteaza negativ sanatatea. Unul din semnalele de alarma pe care corpul nostru le transmite mai ales toamna este caderea parului. Este bine sa rezolvam aceasta problema inainte de inceperea anotimpului rece, pentru ca in timpul iernii organismul nu are la dispozitie prea multe vitamine din fructele si legumele proaspete. In plus, purtarea caciulii favorizeaza afectiunile scalpului, precum matreata si caderea parului. Medicina traditionala indiana foloseste remedii din plante pentru a opri caderea parului si a asigura nutrientii necesari pentru dezvoltarea lui. Continuarea in Click.