Melancolia autumnala se trateaza ca o boala. Vremea capricioasa specifica acestei perioade poate afecta, intr-o masura mai mica sau mai mare, toate categoriile de persoane atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Pentru Maria Ionescu (33 de ani), din Bucuresti, toamna vine nu doar cu temperaturi mai mici si cu vreme rea. Ea aduce si un sentiment pe care nu si-l poate explica, relateaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cinci cauze surprinzatoare ale pierderii vederii. Medicii se confrunta frecvent cu astfel de cazuri. Impatimitii cafelei, fumatorii inraiti, precum si cei care au nivelul colesterolului ridicat risca sa orbeasca. Contrar opiniei populare, activitatea prelungita la computer nu afecteaza vederea. Abuzul de cafea si fumatul ''strang'' vasele de sange, cresc presiunea oculara si, implicit, riscul de orbire. Si anumite medicamente uzuale, printre care anticonceptionalele, antidepresivele si Viagra, pot avea astfel de efecte secundare. Va prezentam cinci cauze surprinzatoare ale pierderii vederii. Integral in EVZ.

Berea este buna pentru sanatate. Afla ce boala combate daca este consumata cum trebuie. Berea este benefica in cantitati moderate. Un studiu efectuat pe 38.000 de persoane a aratat ca poate combate o boala care afecteaza multi oameni si care se trateaza foarte greu, potrivit Mediafax. Peste 38.000 de persoane au participat la studiul privind comportamentele de consum si sanatatea mintala efectuat de institutul Nord-Trondelag Helath Study (Hunt Study) cu sediul in Norvegia, informeaza comunicatul Centrului de Studii despre Bere, Sananate si Nutritie din Bucuresti, anunta Romania Libera.

Vrei sa scapi de kilogramele in plus? Consuma catina. Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. De asemenea, contine o cantitate de trei ori mai mare de vitamina E decat germenii de grau, de trei ori mai multa vitamina A decat morcovii si de 4 ori mai multe enzime care protejeaza corpul de radicalii liberi. Este o planta extrem de benefica pentru sanatate, dar si pentru frumusete. Pe langa beneficiile pe care le aduce asupra organismului, catina are si capacitatea de a impiedica acumularea kilogramelor in plus, informeaza Libertatea.

Top 3 alimente-medicament la indemana noastra. In ultimele decenii, mai multe studii ample au demonstrat ca hrana preponderent vegetariana, care contine multe fructe proaspete si legume cu efecte antioxidante, revigoreaza organismul. In categoria alimentelor-medicament, cu efecte terapeutice deosebite asupra oboselii cronice si a stresului, se aliniaza cateva care sunt la indemana noastra- sunt ieftine si sanatoase. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu ni le recomanda pe cele mai eficiente. Continurea in Click.