Boala cu o mie de fete. E nevoie de patru ani si trei medici pentru a fi descoperita! Lupusul Eritematos, supranumita "boala cu o mie de fete" din cauza diversitatii simptomelor, este o afectiune in care anticorpii incep sa atace tesuturile si organele sanatoase ale corpului. Statisticile prezentate in cadrul Congresului National de Reumatologie arata ca 93% dintre pacientii cu lupus din tara noastra sunt femei cu varsta medie de 43 de ani. Cinci din zece pacienti nu isi mai pot continua activitatea profesionala din cauza bolii, iar un procent de 15-20% dintre pacienti decedeaza in maximum 15 ani de la diagnosticare. In Romania, se estimeaza ca 9.000 de persoane sufera de aceasta baola, iar la nivelul Europei- 500.000. In intreaga lume, datele indica 5 milioane de pacienti, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Slabeste cu fructe si legume de sezon! Cine a zis ca-ti trebuie multi bani ca sa ai formele dorite? Daca esti cumpatata, poti sa scapi foarte simplu de kilogramele in plus. Pe langa exercitiile fizice, in ajutor iti vin fructele si legumele de sezon! Daca tii o cura de slabire este indicat sa consumi gutui. Ele contin apa, acizi organici, pectine, protide, taninuri, vitamine si minerale necesare pe durata unui regim alimentar. Intrucat sunt fructe acide, ele intervin cu succes in procesul de neutralizare a grasimilor. Slabe in calorii si bogate in fibre, cu 95 de calorii si 4 g fibre/fruct, merele sunt gustoase si satioase, foarte bune pentru perioadele in care vrei sa iei o gustare intre mese. O cana cu mere confiate, taiate bucati, mancate zilnic, timp de un an, te ajuta sa slabesti si regleaza nivelul colesterolului datorita antioxidantilor si pectinei din compozitia lor, anunta Adevarul.

Ginecomastia la adulti nu trece de la sine. Afla care este solutia cea mai rapida. In urma administrarii unui tratament medicamentos sau din cauza unor dereglari hormonale, barbatii se pot pricopsi cu un bust mai bogat. O solutie rapida pentru aceasta problema estetica este chirurgia de ginecomastie, care consta in lipoabsorbtia sau excizia la nivelul glandei mamare. Nu numai femeile se plang de imperfectiunea pieptului, ci si barbatii pot fi nemultumiti de felul in care arata bustul lor. Ginecomastia este o afectiune care consta in dezvoltarea excesiva a sanilor la barbati, generand schimbarea liniei bustului masculin in sens negativ. In afara de marirea in dimensiuni a sanilor, barbatii pot sesiza o consistenta elastica a acestora. Din pacate, ginecomastia apare tot mai des in randul barbatilor, fiind mai frecventa in adolescenta sau la batranete. De obicei, la adolescenti aceasta problema este temporara si dispare dupa aproximativ 18 luni. La seniori, cresterea si lasarea sanilor este cauzata de lipsa exercitiilor fizice si castigarea in greutate si este permanenta, informeaza Romania Libera.

Ardeiul iute previne ulcerul gastric. Chiar daca nu este pe gustul tuturor, ardeiul iute rosu este o sursa de substante benefice pentru sanatate. Capsaicina pe care o contine previne procesele inflamatorii din corp. Ardeiul poate ajuta la prevenirea ulcerului gastric prin distrugerea bacteriilor, stimuland celulele mucoasei stomacului sa secrete sucuri de protectie. Ajuta si la pierderea kilogramelor in plus. Caldura resimtita in urma consumului de ardei iute este energia care rezulta in urma arderii caloriilor. Ardeii iuti rosii contin substante care contribuie la consumul de oxigen chiar si mai mult de 20 de minute dupa ce sunt consumati. Alte calitati: stimuleaza imunitatea, previn bolile cardiovasculare, scad colesterolul si tensiunea, au rol antiiflamator, prin continutul de capsaicina. Cu cat un ardei este mai iute, cu atat contine mai multa capsaicina, scrie Libertatea.

Pot veni de unde nu te astepti. Pericolele sexului intens. Specialistii spun ca unii folosesc sexul ca exercitiu pentru mentinerea sanatatii, iar altii fac dragoste pentru a scapa de stres. "Aceste doua exercitii nu sunt intotdeauna valabile, deoarece consumul excesiv de sex poate dauna grav sanatatii", spun specialistii germani. De multa vreme, cercetatorii considera ca sexul ii epuizeaza pe barbati, iar moartea in timpul actului sexual, intr-un pat strain, eventual, a devenit frecventa. "Nu numai adulterul, dar si anxietatea urmata de atacuri de panica, precum si constiinta incarcata pot conduce catre un final tragic", noteaza Deutsche Welle. Un studiu al Asociatiei Medicale Americane acorda o atentie speciala riscurilor generate de efortul fizic excesiv. In studiul prezentat, cercetatorii si-au concentrat atentia pe doua activitati umane care pot fi considerate foarte obositoare: "sportul episodic" si "sexul in exces". Trebuie spus ca riscul unui atac de cord in timpul sedintelor sportive sau al actului sexual este destul de mic. Cercetatorii au concluzionat ca efectele pozitive, rezultate in urma acestor activitati, cu siguranta sunt mult mai evidente, anunta EVZ.