​Cinci beneficii surprinzatoare ale uleiului de cocos. Uleiul din compozitia nucii de cocos are o puternica actiune antioxidanta asupra organismului. Mai exact, uleiul de cocos are o serie de beneficii asupra corpului, dar si asupra pielii si parului. Iata care sunt acestea! Studiile arata ca un consum constant de ulei de cocos ajuta organismul sa lupte impotriva bacterilor si virusurilor care determina aparitia racelilor comune sau a gripei. De asemenea, acest tip de ulei s-a dovedit a fi eficient in lupta contra diabetului, intrucat mentine in limite normale nivelul de zahar din sange. In plus, acesta imbunatateste digestia si usureaza absortia vitaminelor in organism, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Hamburgerii si sticlele de plastic ne fac copiii sa creasca mai repede. Pediatrii americani avertizeaza alarmati ca peste 32% din copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si opt ani sunt deja la pubertate. Acelasi fenomen a fost sesizat si de specialistii din cadrul Ministerului Sanatatii din Marea Britanie, care au si gasit o posibila explicatie: alimentatia de tip fast-food si ambalajele de plastic. Parabenii continuti de produsele ambalate in plastic si alimentatia deloc sanatoasa cu mancare fast-food, declanseaza un veritabil haos hormonal in organismul micutului aflat in plina crestere. Astfel, in Marea Britanie, peste 12.875 de cazuri de fetite de 6 si respetiv 7 ani si-au anuntat parintii ca... au avut prima menstruatie. Socante au fost si analizele medicale ale baietilor de 7 si 10 ani, care aveau un nivel hormonal in sange specific tinerilor de 16 si respectiv 18 ani, anunta Click.

Trei lucruri surprinzatoare despre atractia umana. Pilulele contraceptive sunt mai eficiente decat orice afrodisiac, barbatii sunt mai frumosi sau mai urati in ochii femeilor in functie de data ovulatiei, iar betia iti poate da impresia ca partenerul tau are o infatisare perfecta. Nimanui nu-i pasa ce ai in suflet, conteaza cat esti de frumos. O dovedesc numeroasele studii efectuate de-a lungul vremii pe subiectul atractivitatii dintre barbati si femei. Iata de ce aspectul fizic pare sa fie pe primul loc pentru ambele sexe: O simpla pilula ii poate cuceri pe barbati. Contraceptivele regleza nivelul hormonilor unei femei, astfel incat sa devina mai receptiva la stimuli sexuali ai partenerilor de sex opus, insa cercetarile au scos la iveala ca astfel de femei atrag barbatii extreme de masculini, predispusi la agresivitate, informeaza EVZ.

Top trei boli care ameninta fertilitatea. Sunt tot mai multe femei care nu pot ramane insarcinate. De cele mai multe ori de vina sunt boli ale aparatului genital care fie nu au fost depistate la timp, fiind neglijate, fie nu au fost tratate cu cea mai mare seriozitate. In cele ce urmeaza, vei afla care sunt cele mai frecvente trei afectiuni care iti pun in pericol sarcina. Cele mai frecvente boli care pot impiedica o femeie sa ramana insarcinata sunt infectiile precum anexita (boala inflamatorie pelvina) si infectiile colului uterin. Prima poate afecta nu numai ovarele, ci si trompele si uterul. Se manifesta prin dureri in partea inferioara a abdomenului, mai ales la contact sexual, si poate fi insotita de febra. Daca nu este tratata cu atentie, se poate ajunge la infundarea trompelor, ceea ce duce la imposibilitatea ovulelor de a trece din ovar inspre uter prin trompe, scrie Adevarul.

Spune-mi ce mananci sa-ti spun cum traiesti / Hreanul, un valoros energizant. Hreanul este o leguma folosita inca din vremea dacilor ca aliment si ca leac pentru digestia lenta si pentru limpezirea memoriei. De-a lungul timpului, radacina de hrean si-a capatat renumele de energizant al organismului, de stimulent al circulatiei, util in afectiunile reumatice cronice si in tulburarile respiratorii. "Sistemul imunitar are un rol esential in combaterea diverselor afectiuni. Solicitat mai ales in sezonul rece, acesta trebuie intarit permanet printr-o alimentatie corecta, bazata pe legume si pe fructe. In acest sens, hreanul este un antibiotic natural, activ fata de stafilococi, datorita compozitiei chimice care contine o diversitate de substante nutritive: vitamine (in special C si B), minerale (mai ales calciu, magneziu si zinc), enzime si compusi sulfurati cu actiune antiseptica asupra cailor respiratorii superioare (astmul, bronsite)", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, anunta Click.