Trucuri sa invingi plictiseala din dormitor. Serviciul, grijile financiare, eterna lipsa de timp si oboseala acumulata in timpul saptamanii sunt dusmanii nevazuti ai vietii sexuale fericite. Preludiul este de multe ori uitat din ratiuni "economice"! Partenerii au prea putin timp pentru ei, poate ziua de maine se anunta grea la birou, asa ca trec direct la "felul principal", sarind peste "aperitiv". Uneori poate fi o solutie de avarie, dar lucrul acesta nu trebuie sa devina o obisnuinta. Preludiul este foarte important si poate varia de la o conversatie despre sex, la fantezii sau masaj erotic. Pana la urma, un aperitiv bun imbogateste meniul, iar dupa un act sexual de calitate si somnul este mai odihnitor si grijile mai departe de tine, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Asa tinem corect cura de slabire! Daca ne infometam, slabim garantat. La fel, daca excludem grasimile din meniu si nu mai punem gura pe mancare seara. Acestea sunt numai cateva "adevaruri" despre diete, pe care din ce in ce mai multa lume pare sa le ia drept litera de lege. Specialistii in nutritie sunt insa de alta parere. Dr. Lygia Alexandrescu, presedintele Societatii Romane de Educatie Nutritionala, ne spune care sunt cele mai raspandite mituri legate de curele de slabire si ne explica de ce nu trebuie sa plecam urechea la tot ce spune lumea. Colesterolul rau, LDL, se gaseste in grasimile saturate din carne, branza, unt, produse de patiserie si se depune pe peretii interiori ai arterelor. Colesterolul bun, HDL, se gaseste in grasimile nesaturate din uleiul de masline sau avocado si transporta colesterolul depus pe artere inapoi la ficat, anunta Click.

Anumite medicamente folosite frecvent dauneaza femeilor. Motivul: au fost testate doar pe barbati! Foarte multe medicamente folosite in proportie mare de femei- antidepresive, sedative sau medicamente destinate cardiacilor- pot avea efecte adverse severe asupra acestora. De fapt, multe dintre aceste tratamente nu au fost niciodata testate pe femei, ci doar pe barbati. Antidepresivele si alte medicamente prescrise pentru o serie de boli psihice deregleaza metabolismul femeilor, crescand riscul de obezitate si diabet. Mai mult, administrarea antidepresivelor in timpul sarcinii provoaca hipertensiune arteriala si creste riscul de nastere prematura. Medicamentele pot afecta si dezvoltarea fatului, arata un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Harvard. Riscul de autism este foarte mare in cazul copiilor ale carora mame au luat antidepresive in timpul sarcinii, informeaza EVZ.

Esti o posibila victima a cancerului de pancreas. Este una dintre cele mai crunte si perfide afectiuni maligne. Cine ii pica in "gheare" nu prea mai are sanse de supravietuire. Vestea buna e ca aceasta boala poate fi prevenita. Vine tiptil, se instaleaza comod si nu da semne ale prezentei sale in organism decat atunci cand se afla in stadiu destul de avansat, asa incat nu se prea mai poate face mare lucru pentru persoana afectata. Astfel, procentul celor care mor de pe urma cancerului de pancreas, chiar si dupa ce se urmeaza variante de tratament si se intervine chirurgical, ramane mai mult decat alarmant: 98%! Mai mult decat atat, rata de supravietuire, dupa diagnostic, este de maximum 5 ani, scrie Libertatea.

Matasea de porumb elimina kilogramele si pietrele la rinichi. Batranii foloseau ceaiul de matase de porumb in infectiile urinare. Iar studiile ulterioare au aratat ca acest remediu are substantele potrivite pentru tratarea cistitelor si a calculilor renali. Stiai insa ca matasea de porumb este solutia si pentru pierderea kilogramelor in plus? Afla mai multe in acest articol! Matasea de porumb este partea cea mai des utilizata de la aceasta planta in tratamentele naturiste, datorita compusilor valorosi. Contine potasiu, calciu, dioxid de siliciu, saponine, ulei volatil, alantoina, ceara, vitaminele C, E, K. Toate aceste elemente fac ca matasea de porumb sa fie apreciata si recomandata in curele de detoxifiere, in tratamentul bolilor de inima si de ficat. Numarul mare de antioxidanti recomanda ceaiul din matase de porumb si in tratamentul cancerului, anunta Adevarul.

Sase sfaturi ca sa te lasi usor de fumat. Fumatul ne afecteaza aproape fiecare organ al corpului si scade nivelul general de energie al organismului. Specialistul Click!, fizicianul Stefan Pusca, ne da cateva sfaturi simple care fac mai usoara renuntarea la acest viciu. Angajati-va in fata propriei persoane ca nu veti mai fuma. Vorbiti familiei si prietenilor despre hotararea dumneavoastra. Pregatiti-va un plan pentru a va lasa de fumat. Trebuie sa aveti un sistem de recompense si chiar rugati un prieten sa fie de acord sa il sunati daca aveti un moment de slabiciune in aceasta privinta. Astfel va veti pregati mental pentru a face acest pas, informeaza Click.