Alimente care ne incalzesc in perioada rece. Vremea rece s-a instalat in Romania si iarna ne bate la usa. Ca sa facem fata frigului de afara, pe langa o vestimentatie adecvata, trebuie sa ne hranim bine. Iata ce alimente trebuie sa consumam. Pe masura ce temperatura scade, creste apetitul de mancare: foarte multi sunt mai infometati in lunile reci de iarna, decat in alta perioada a anului. Organismul solicita mai multe calorii in incercarea de a adauga un strat suplimentar, care sa ne tina de cald si, in acelasi timp, depoziteaza cateva calorii pentru cazul in care nu am avea suficienta mancare in zilele foarte reci. O viata activa si sanatoasa pe timpul iernii, ceea ce include si activitati in exterior, necesita o alimentatie corecta care sa furnizeze energia pentru aceste activitati si, mai ales, sa ne tina de cald, scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Gutuile, ideale pentru "stomacul lenes". Suntem ceea ce mancam, iar bolile omului modern sunt dovada ca nu mancam ce trebuie! Drumul cel mai scurt pana la o viata sanatoasa pare a fi drumul pana la piata, acolo unde gasim legumele, fructele si semintele care ne hranesc si ne vindeca in acelasi timp. Click! si dr. farm. Ovidiu Bojor va prezinta incepand de azi, intr-un serial, cele mai bune "alimente-medicament" autohtone. Dincolo de gustul delicios si aroma inconfundabila, gutuile sunt recomandate de specialisti pentru proprietatile lor terapeutice. Iata de ce sunt considerate gutuile un "aliment-medicament": Gratie taninului, pulpa fructului are proprietati astringente puternice. Din acest motiv, gutuile sunt indicate ca antidiareice, mai ales pentru convalescenti, copii si persoane in varsta, deoarece actiunea taninului este atenuata de actiunea emolienta a mucilagiilor. De asemenea, gutuile sunt recomandate ca antihemoragice, in hemoptizie, hemoroizi si hemoragii uterine, noteaza Click.

Cele mai RELE ALIMENTE pentru INIMA. Le consumi in FIECARE ZI, desi sunt TERIBIL de periculoase. Un nou raport facut de American Heart Association si American Stroke Association trage un semnal de alarma cu privire la cantitatea prea mare dintr-o substanta banala, care se gaseste in alimentele obisnuite, consumata pe scara larga: pizza, mezeluri, paine. In urma cercetarilor, expertii au ajuns la concluzia ca am ajuns sa consumam in fiecare zi aproximativ 3.400 de miligrame de sodiu, in ciuda cantitatii zilnice recomandate de 1.500 de miligrame. Cercetatorii spun ca 75% din numarul persoanelor care consuma cantitati uriase de sare mananca in restaurante, unde pregatirea alimentelor necesita mult mai multa sare decat in mod normal. National Healthy Eating Day a intocmit o lista cu sase alimente care sunt bogate in sodiu si care ar trebui consumate cu mare atentie, anunta Libertatea.

Marijuana, viermi si altele. Lucrurile RELE, bune pentru SANATATE. Exista foarte multe studii care spun ce este indicat sa mancam si sa bem. Mai nou, au aparut studii care mentioneaza faptul ca exista lucruri "interzise" ori considerate rele, care fac bine sanatatii. Stresul este considerat in unanimitate un lucru rau dar, conform unora dintre cercetatori, ceea ce majoritatea oamenilor nu stiu este ca un nivel rezonabil de stres contribuie la pastrarea sanatatii. Respectiv, in doze scazute, stresul ajuta la stimularea sistemului imunitar al organismului. In prezent, se pare ca oamenii de stiinta s-au hotarat sa ii favorizeze pe cei care se delecteaza cu o cana de cafea dimineata. Ei considera ca acest produs este o sursa majora de antioxidanti si poate scadea riscul aparitiei diabetului. Una dintre substantele continute de bobul de cafea se pare ca ajuta la prevenirea si tratatarea bolilor precum ciroza sau pancreatita, scrie EVZ.

Laptopul si mobilul ne lasa fara copii! Electricianul britanic Scott Reed, de 30 de ani, se chinuia de aproape un an sa o lase insarcinata pe Laura, sotia sa. In ciuda tratamentelor de fertilizare pe care le faceau amandoi, totul era in zadar. Cand au fost la doctor, rezultatul i-a socat: sperma barbatului era... supa, iar spermatozoizii fierti. Peste 62% din barbatii din intreaga lume, care au varste cuprinse intre 25 si 40 de ani, pun laptopul in poala atunci cand lucreaza pe calculator de acasa. Niciunul insa nu stie ca in tot acest timp isi reduc simtitor sansele de procreere. La fel li s-a intamplat si celor doi britanici cand au vrut sa il faca pe cel de-al doilea copil. Scott tinea laptopul cam o ora-doua pe zi in poala, informeaza Click.

Aviz amatorilor. CE EFECTE DEVASTATOARE are fumatul asupra FETEI, OASELOR, DINTILOR SI SANILOR. Riduri, stricarea dentitiei si pierderea elasticitatii pielii sunt printre efectele obisnuite ale dependetei de tutun. Alte efecte neasteptate atat asupra sanatatii, cat si asupra aspectului vi le explicam pe larg mai jos. Pentru o persoana care fumeaza timp de 14 ani jumatate de pachet de tigari in fiecare zi, nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca pielea de sub ochi isi pierde elasticitatea si pe chip ii apar cearcane. Sunt doar o parte dintre semnele pe care le lasa viciul. 1. PETE MARO DE PE MAINI Fumatul priveaza pielea de oxigen si substante nutritive, motiv pentru care majoritatea fumatorilor se confrunta cu aparitia unor pete maro pe fata si pe maini. Desi aceste pete se formeaza dupa o expunere indelungata la soare, cercetatorii au demonstrat faptul ca dependentii de tutun sunt mult mai expusi la aparitia acestora. Continuarea in EVZ.