A fost descoperita gena care prezice momentul mortii. Cardiacii vor sti cand e cel mai bine sa-si ia tratamentul. Cercetatorii americani au descoperit, din intamplare, o variatie genetica care afecteaza ceasul biologic al oamenilor si care poate prezice in ce parte a zilei riscul de deces este mai mare. Cercetatorii de la Departamentul de Neurologie din cadrul Beth Israel Medical Center, Boston, au descoperit din intamplare aceasta gena, in timpul unui studiu privind dezvoltarea Alzheimerului si a sindromului Parkinson. La cercetare au participat 1.200 de pacienti sanatosi in varsta de 65 de ani, care au fost monitorizati in timpul somnului, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Cele mai bune alimente pentru corpul tau, din cap pana-n picioare. Pentru fiecare parte a corpului, specialistii recomanda anumite substante nutritive ce pot fi asimilate din alimente pe care le gasim pe tot parcursul anului. Eficienta lor a fost dovedita de mai multe cercetari de-a lungul timpului. Acestea contin zinc, un mineral esential care combate problema pierderii excesive a parului, mai ales in acest sezon. Este suficient sa incluzi in dieta zilnica o lingura de seminte decojite de dovleac, spune medicul Francesca Fusco, de la Centrul Medical Mount Sinai din New York, citata de washingtonpost.com. Somonul, tonul, sardinele si merluciul se numara printre cei mai buni pesti oceanici, bogati in acizi grasi Omega 3. Aceste grasimi imbunatatesc functionarea creierului si il protejeaza impotriva deteriorarii celulelor nervoase odata cu inaintarea in varsta, prevenind afectiuni cum este maladia Alzheimer, anunta Adevarul.

Scapa de laringita in 48 de ore. Laringita este o afectiune care apare, de obicei, in anotimpul rece si insoteste o raceala puternica sau o gripa. Acesta se poate vindeca in doar 48 de ore cu ajutorul unor remedii naturiste. Laringita este produsa de inflamatia, iritarea sau folosirea excesiva a corzilor vocale ce apartin laringelui. Acesta apare de cele mai multe ori in urma unei infectii respiratorii, dar poate fi, de asemena, o urmare a sinuzitei, a bolii de reflux gastro-esofagian sau a alergiilor. In plus, expunerea la praf, fum de tigara sau alte substante nocive pot provoca iritarea laringelui. Nu in ultimul rand, vorbirea excesiva poate cauza inflamarea corzilor vocale ce apartin laringelui si declansarea bolii, informeaza Romania Libera.

ABC-ul prevenirii... iritatiilor de scutec. Ca proaspata mamica (sau proaspat tatic) te confrunti cu situatii provocatoare. Una dintre acestea este disconfortul bebelusului cauzat de iritatiile de scutec. Zonele acoperite de scutec, - fesele si partea superioara a coapselor copilului - se inrosesc, pielea se inflameaza si poate fi fierbinte la atingere. Si te mai miri ca bebe devine irascibil si plange! Pentru a evita stresul lui si ingrijorarile tale, te ajutam cu ABC-ul ingrijirii si prevenirii iritatiilor de scutec. Trebuie sa stii ca este foarte important sa lasi zona scutecului descoperita cat mai des posibil, pentru a permite expunerea la aer a pielii, reducand astfel si contactul ei cu agentii externi iritanti, urina si scaunul. Este bine sa schimbi cat mai des scutecul (ideal - la fiecare 2-3 ore, dar si imediat dupa ce s-a umezit), scrie Libertatea.

Mierea de hrisca previne bolile cardiovasculare. Mierea de hrisca, o varietate de miere foarte densa si inchisa la culoare, poate fi un valoros inlocuitor al zaharului. Aceasta miere bruna contine o cantitate foarte mare de antioxidanti. La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la Universitatea din Illinois, SUA, in urma unor cercetari facute pe 19 tipuri de miere. Cercetatorii de la renumitul for universitar recomanda consumul mierii de hrisca la micul dejun, alaturi de fulgii de ovaz, de iaurt sau adaugata in diverse salate, tuturor categoriilor de varsta. Antioxidantii continuti de mierea de hrisca protejeaza organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi, previn imbolnavirile cardiovasculare si de diverse tipuri de cancer, combatand in acelasi timp pierderile de memorie de scurta durata sau pierderea vederii, anunta Click.