S-a descoperit analgezicul natural care te ajuta sa suporti mai usor durerile. E la indemana oricui! Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta britanici a descoperit ca rasul ne ajuta sa suportam mai usor durerea, actionand ca un fel de analgezic. Se pare ca atunci cand radem alaturi de prieteni sau alte persoane eliberam endorfine, acel substante chimice pe care le producem si atunci cand facem exercitii. Rasul ne ajuta atunci cand avem durei tocmai pentru ca ne pune corpul "la treaba". Realizatorii studiului, oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford, sustin ca un ras copios reprezinta un bun antrenament pentru muschii pieptului si plamani, fenomen care poate declansa eliberarea de endorfine pentru a masca durerea, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci remedii antiraceala cu eficienta dovedita. Se spune ca raceala trebuie sa-si faca de cap cel putin sapte zile, indiferent cum ai trata-o. Cu toate acestea, o poti face suportabila daca folosesti remedii naturale, lipsite de efecte secundare. Pentru fiecare dintre neplacerile provocate de raceala exista produse naturale cu efecte similare celor clasice, dar fara reactiile adverse ale acestora, spun specialistii in medicina complementara. Durerile in gat si tusea pot fi combatute intr-un timp scurt cu ajutorul remediilor din salvie. Pentru o infuzie, se foloseste o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita. Se lasa zece minute, apoi se strecoara si se bea neindulcit. Zilnic, se beau cate patru cani de ceai de salvie. De asemenea, cu acest ceai caldut se poate face si gargara, anunta Adevarul.

Ceata si frigul te calca pe nervi? Cum iti pastrezi tonusul in sezonul rece. Zilele scurte, frigul si umezeala iti cam taie cheful de viata? Esti fara vlaga, nu dai randamentul dorit la serviciu si nici acasa? Libertatea te invata sa faci cateva schimbari (mici, dar cu efecte mari) in stilul tau de viata! Si vei vedea cum ti se reincarca bateriile in timp record. Ca sa faca fata vremii neprietenoase, organismul are nevoie de mai multe calorii, pe care i le furnizeaza alimentele bogate in grasimi sanatoase, in calciu, in vitamina D si in vitamine din complexul B. Consuma deci uleiuri extravirgine, peste oceanic gras, oua si lactate, paste integrale, fasole, linte, conopida, varza. Oricat te-ar tenta produsele de patiserie abia scoase din cuptor, cele mai sanatoase gustari sunt fructele de sezon: mere, catina, afine, gutui. Burdusite de vitamina C (cel mai puternic antioxidant), te apara de raceli, iti dau energie si o stare psihica buna, informeaza Libertatea.

Un sutien nepotrivit te poate imbolnavi de cancer la san? Cinci mituri despre boala teribila. In Romania, cancerul la san este al doilea cel mai frecvent tip de cancer, dupa cel de col uterin. Frecventa lui creste in randul femeilor de peste 30 de ani, pentru ca trei sferturi de cazuri de cancer mamar sa apara dupa 50 de ani. Specialistii demonteaza cateva mituri populare despre cancerul de san: Purtarea unui sutien nepotrivit creste riscul de a face cancer la san. Exista pareri potrivit carora un sutien nepotrivit pune presiune pe sistemul limfatic al sanului, eliberand toxine periculoase. Medicii asigura ca intre tipul de lenjerie purtat si cancerul la san nu exista nicio legatura. Un sutien nepotrivit poate deforma, insa, sanii, scrie EVZ.

Meditatia ar putea reduce riscul de infarct si de atac cerebral. Tehnicile de meditatie au un efect real de protectie a organismului impotriva bolilor cardiovasculare, a dovedit cel mai important studiu pe acesta tema de pana acum. Legatura dintre meditatie si evolutia pozitiva a bolilor cardiovasculare nu este o idee noua a cercetatorilor, insa niciunul dintre studiile anterioare nu au putut sa o dovedeasca. Oamenii de stiinta de la Universitatea de Management Maharishi din Iowa, SUA, au reusit sa demonstreze ca, pe langa medicina clasica, utilizarea unei tehnici care face legatura intre minte si corp, cum este meditatia transcedentala, poate avea un efect benefic asupra bolilor cardiovasculare, dupa cum a explicat profesorul Robert Schneider, coordonatorul studiului, anunta Adevarul.