Spune-mi ce mananci sa-ti spun cum traiesti. Ce nu stiti despre masline. De secole, maslinul este un simbol al sanatatii, un aliment-vedeta indicat in toate anotimpurile, recomandat atat vegetarienilor, persoanelelor care postesc, cat si celor care aleg o dieta de intretinere. Pentru ca este una dintre cele mai bune surse de vitamine : A,B1,B2, C, D, E, K, de acizi grasi Omega 3 si Omega 6, maslina ramane in topul alimentelor foarte sanatoase, fiindu-i de folos omului de aproape 8000 de ani. Uleiul extras prin presarea fructelor, fara sa fie supus unui proces de rafinare, este o sursa de acizi grasi mononesaturati, aliati in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, scrie Click.

UTILEFoto: Colaj foto

Antioxidantii, prieteni sau dusmani? Trei mituri despre cea mai eficienta substanta impotriva cancerului! Se spune ca previn cancerul, intarzie imbatranirea si intaresc sistemul imunitar, insa putini stiu cu adevarat ce sunt de fapt antioxidantii. Expertii explica pe larg rolul si actiunea antioxidantilor dincolo de aura sanatoasa pe care au capatat-o de-alungul vremii. Radicalii liberi, responsabili de boli precum Parkinson, cancer sau afectiuni ale inimii impotriva carora lupta antioxidantii nu sunt atat de nocivi pe cat par la prima vedere. "Sunt absolut esentiali pentru echilibrul organismului. De exemplu, sistemul imunitar arunca cu de radicali liberi in bacterii care invadeaza corpul uman" explica Jeffrey Blumberg, director al laboratorului Universitatii Tufts, anunta EVZ.

Unele meserii ale femeilor cresc riscul de cancer mamar. Mediul de lucru afecteaza intr-o masura considerabila riscul unei femei de a suferi de cancer mamar. Cel mai periculos este sa lucrezi in industria materialelor plastice, a conservelor, in baruri, in cazinouri si in agricultura. Cercetatorii canadieni au constatat ca unele locuri de munca, ce expun lucratorii la modificari hormonale chimice si la agenti cancerigeni, pot creste cu 42% risc de a dezvolta cancer mamar. Studiul a inclus 1.006 femei cu cancer la san si 1.146 femei care nu prezinta boala, din Essex si Kent, Ontario, unde exista o distributie aproape egala pe ocupatii agricole si industriale. Regiunea este cunoscuta ca avand un grup relativ mare de cazuri de cancer la san, informeaza Adevarul.

Monturile si bataturile, o problema tratabila? Afla cum sa iti alegi pantofii. O problema de care sufera foarte multe persoane si adesea netratata o reprezinta monturile, o afectiune ereditara, specifica mai ales femeilor, care poate fi ameliorata cu ajutorul unor masuri simple de precautie si cu cateva tratamente naturiste. Ce sunt monturile? Sunt proeminente ale articulatiei degetului mare de la picior, mostenite de la alti membri ai familiei care sufera si ei de aceasta problema si care, in timp, se pot agrava daca incaltamintea pe care o alegem este nepotrivita. Ce este important de retinut este ca aceasta problema este o deviatie osoasa si tratamentele naturiste pot cel mult sa reduca intensitatea durerii si sa amelioreze situatia, dar nu sunt o solutie. Din nefericire, singurul remediu este cel chirurgical pentru aceasta problema, daca ajunge in stadiul in care afecteaza mersul si durerile se intensifica. O atentie deosebita acestei probleme trebuie aratata de catre persoanele care sufera de diabet zaharat. La primele semne ca pielea de deasupra montului se irita, crapa si daca apar bataturi in talpa este recomandata o vizita urgenta la medic, scrie Romania Libera.

Ai dintii sensibili? Uite care sunt cauzele si cum poti scapa de aceasta afectiune. Hipersensibilitatea dentara se poate manifesta in forme mai mult sau mai putin marcate, cu neplaceri care variaza de la un usor disconfort, pana la junghiuri de diferite persistente. Aceste tulburari sunt, de obicei, o reactie la stimulii externi, cum sunt contactul cu surse de frig si de caldura, cu alimente acide sau dulciuri, spalatul pe dinti (mai mult sau mai putin energic, in functie de gradul de sensibilitate). La domiciliu, va puteti imbunatati problema dintilor sensibili, prin evitarea consumului de alimente acide si prin utilizarea de paste de dinti si geluri desensibilizatoare. Igiena orala zilnica trebuie sa fie efectuata cu grija extrema, periind dintii usor si evitand utilizarea instrumentelor prea abrazive, anunta Libertatea.

Ceapa combate inflamatiile prostatei. Barbatii care au probleme cu prostata se plang ca, de-a lungul anilor, tratamentul recomandat de urologi nu are efectele asteptate, deoarece durerile in abdomen se mentin si atunci cand urineaza. Imbucurator este faptul ca urologii californieni au descoperit "un leac" foarte eficient, la indemana bolnavilor care se confrunta cu aceste probleme. Este vorba despre ceapa, leguma care contine quercitina, un antiinflamator foarte puternic. Desi vinul rosu, ceaiul verde si prazul contin aceasta quercitina, consumul de ceapa are un efect mai puternic, apreciaza specialistii californieni, informeaza Click.