Argila, leacul minune. Ai vrea un tratament eficace si fara efecte secundare? Argila ar putea fi raspunsul la dorinta ta. Indicata in numeroase probleme de sanatate, este usor de gasit si de aplicat. Argila contine numeroase minerale utile sanatatii noastre: calciu, fier, magneziu, potasiu etc. Aceasta opreste procesul de imbatranire prematura, cauzat de influenta radicalilor liberi, si te ajuta sa iti mentii un tonus bun. In plus, este un bun detoxifiant, antibacterian, antiseptic, remineralizant, cicatrizant, reducand aciditatea din organism. Pentru afectiunile interne, se face o cura cu apa in care s-a dizolvat argila. Se pune o lingurita de argila intr-un pahar cu apa si se lasa sa stea circa opt ore. Se bea un pahar dimineata, pe stomacul gol, si inca doua cu o jumatate de ora inainte de masa de pranz si, respectiv, de seara. Se consuma doar apa decantata. Cura se tine timp de 21 de zile, dupa care se face o pauza. La nevoie, se reia dupa doua saptamani. Este important sa nu folosesti recipiente de plastic sau metal pentru apa de argila. Cele mai bune sunt cele din sticla sau din portelan, scrie Libertatea.

UTILEFoto: Colaj foto

Uita de dulciuri si bea multa apa. Ce trebuie sa faci ca sa scapi de sindromul respiratiei urat mirositoare! Respiratia urat mirositoare sau halitoza, in termeni medicali, nu este neaparat consecinta unei mese "parfumata" cu ceapa si usturoi, ci a unui stil de viata disfunctional. Igiena necorespunzatoare a danturii, dietele sarace in carbohidrati si consumul excesiv de zahar, spun medicii, sunt adevaratele obiceiuri care afecteaza mirosul din gura. "Circa 85% dintre pacientii cu respiratie urat mirositoare sufera de probleme gingivale cauzate de bacterii, asa ca inainte de a se plange ca nici varcolacii nu se apropie de ei, ar trebui sa faca o vizita pe la dentist", explica doctorul James Wright, anunta EVZ.

Problemele de memorare, de invatare si de logica au o cauza comuna: fumatul. Efectele nocive ale celor peste 4.000 de substante toxice din tigari asupra sanatatii fizice se resimt in timp indelungat, in cele mai multe cazuri. Insa fumatul "paralizeaza" aproape imediat o parte din capacitatile intelectuale. In mod normal, declinul cognitiv apare odata cu inaintarea in varsta, problemele de rationare, de memorare si de invatare fiind probleme cu care se confrunta zi de zi mai ales persoanele de peste 60-70 de ani. Sunt insa cativa factori care il accelereaza, au descoperit oamenii de stiinta de la King's College din Londra, citati de BBC News. Studiul britanic, efectuat pe 8.800 de persoane de peste 50 de ani, a aratat ca tensiunea arteriala si excesul ponderal par, de asemenea, sa afecteze creierul, dar intr-o masura mai mica. Specialistii au colectat date cu privire la starea de sanatate si la stilul de viata al voluntarilor, apoi acestora le-au fost testate capacitatile cognitive, prin exercitii de invatare si de enumerare a cat mai multor cuvinte sau nume de animale in interval de un minut. Toate procedurile au fost repetate dupa patru si apoi dupa opt ani, informeaza Adevarul.

Cat de sanatoase sunt energizantele? Afla ce investigheaza autoritatile americane. Autoritatile americane pentru siguranta alimentelor investigheaza daca bauturi energizante precum cele fabricate de Monster Beverage si Living Essentials sunt periculoase si ar avea nevoie din acest motiv de reglementari speciale, transmite Bloomberg, citat de Mediafax. Administratia pentru Alimente si medicamente (FDA) din SUA a recurs la sprijinul unor specialisti independenti pentru a evalua bauturile cu continut mare de cafeina. Agentia vrea sa stabileasca daca aceste bauturi, asociate cu decesul mai multor persoane, ar putea face rau atunci cand sunt consumate in exces, de persoane tinere sau cu afectiuni cardiace, se arata intr-o scrisoare a institutiei adresata senatorului democrat de Illinois Dick Durbin. In baza acestei analize, agentia ar putea reglementa consumul acestor produse sau sistemul de etichetare, scrie Romania Libera.

Ceasca de sanatate / Tonice de viata lunga: hidromelul si miteea. Hidromelul este unul dintre cele mai apreciate remedii, folosite cu mai bine de 5000 de ani in urma, in cazul carentelor de minerale, de vitamine si de hormoni naturali. In timp, in jurul acestei bauturi cu efecte terapeutice remarcabile s-a creat o adevarata legenda, iar specialistii de renume din diverse epoci i-au atribuit denumirea de "elixitul tineretii" si "bautura zeilor" (pentru ca-i inspira pe poeti). Numeroasele studii realizate de cercetatorii londonezi au dovedit ca aceasta bautura alcoolica slaba , obtinuta prin fermentarea mierii amestecata cu apa pura si cu polen (numita hidromel), este un adevarat cocteil de vitamine, de enzime si de hormoni naturali, care grabeste vindecarea ranilor. In timp, cocteiul s-a dovedit unul dintre cele mai vechi remedii cu efecte de revigorare si de reintinerire a organismului, anunta Click.

Afla ce e mai bun pentru parul tau! Parul tau e lipsit de stralucire, uscat sau gras? Il aranjezi greu si niciodata nu iti sta cum ai dori? Nu te panica, e posibil sa nu il tratezi conform problemelor sale. Specialistii revistei Libertatea pentru femei iti spun cum sa rezolvi toate aceste neplaceri. E posibil sa nu folosesti produsele potrivite parului tau, incepand cu samponul si terminand cu cele de finisare. Fiecare tip de par trebuie ingrijit diferit. Parul fara stralucire trebuie spalat la 3-4 zile cu un sampon hidratant, care sa contina uleiuri hranitoare de masline sau de migdale. Parul gras are nevoie de un sampon cu pH neutru si masti cu argila. Parul subtire si fragil necesita produse nutritive bogate in vitamine. Coafeaza-l cu bigudiuri pentru a-i da volum. Parul cu fir gros, rebel, dupa spalare, trebuie uscat bine cu prosopul si hidratat cu uleiuri presate la rece. Parul cret e uscat de obicei si e bine sa-l tunzi la doua luni, informeaza Libertatea.