Iata ce trebuie sa stii cand faci sport. Ca sa mai dai jos cateva kilograme nu e suficient sa tii dieta, trebuie sa faci si mai multa miscare. Inainte de a te apuca de sport e bine sa tii cont de cateva precautii. Specialistul nostru, dr. Laurentiu Luca, iti spune care sunt acelea. Incepe cu un control medical ca sa vezi daca nu ai contraindicatii sau probleme de sanatate. Cumpara-ti un podometru (un dispozitiv care masoara numarul pasilor facuti zilnic). E recomandat sa faci minimum 10.000 de pasi pe zi, echivalentul a 30 de minute de activitate fizica. Continuarea in Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Pe ce alimente merita sa dai mai multi bani. In multe cazuri, produsele alimentare costa mai mult doar pentru notorietatea producatorului, nutritional nefiind cu nimic diferite de variantele mai ieftine. Dar sunt si situatii in care dai bani in plus doar pentru falsele promisiuni de pe eticheta, atrag atentia specialistii. Diferenta de pret dintre apa minerala romaneasca si cea straina, cum sunt Vittel, Evian sau Perrier este foarte mare. In timp ce la un supermarket din Bucuresti, o sticla de apa minerala plata romaneasca de doi litri nu trece de 2,8 lei, o sticla de 1,5 litri de apa de import ajunge si la preturi de peste 8 lei. Integral in Adevarul.

Ce mananca un nutritonist de top. Sfaturi culinare de la Serban Damian, nutritionistul vedetelor. Daca te intrebai care sunt mancarurile preferate ale unui nutritionist, care sunt alimentele de care nu s-ar atinge niciodata si ce parere are despre mancarea romaneasca, acum ai ocazia sa afli. Serban Damian de la centrul de nutritie Superfit, ne-a dezvaluit secretele lui in materie de alimentatie, relateaza YahooNews.ro

Plansul bebelusului, indiciu pentru autism. In prezent, diagnosticul de autism este pus de medic de-abia in jurul varstei de doi-trei ani, neexistand criterii dupa care sa poata fi confirmata tulburarea mai devreme. Totusi, cercetatorii de la Universitatea Brown din SUA au descoperit ca anumite tonalitati ale plansului la bebelusi ar putea oferi indicii in ceea ce priveste riscul de autism imediat dupa nastere, informeaza Adevarul.

Sucul de grapefruit, benefic sau toxic pentru organism? O jumatate de grapefruit consumat la micul dejun a fost considerat mult timp unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri de a-ti incepe ziua, insa un grup de cercetatori canadieni a avertizat recent ca acest aliment poate avea efecte negative asupra organismului, in contact cu anumite medicamente, scrie Libertatea.