5 trucuri sa pacalesti gripa. Ai planuri mari pentru acest sfarsit de an? Nu lasa gripa sa ti le strice! Poti fenta simptomele neplacute cu ajutorul catorva trucuri usoare. Iata ce trebuie sa faci. Mananca iaurt. Produsele lactate sunt alimente complete. Nutrientii principali sunt calciul si fosforul, minerale vitale in procesul de crestere si de refacere a organismului, esentiale pentru combaterea bolilor. Se consuma un iaurt la fiecare masa, pentru stimularea digestiei. Bea cafea. Virusurile, in special cele gripale, au nevoie de 3 zile pentru a incuba in organismul tau. Consumul de cafea ajuta la eliminarea toxinelor si bacteriilor infectioase din organism. Cele mai multe bacterii se dezvolta in stomac, astfel ca lichidele sunt extrem de importante pentru diluarea si eliminarea acestora. Nu uita de inhalatii. Inhalatiile, facute 3-4 seri la rand, inainte de culcare, cu plante puternic aromate, precum menta, busuiocul, cimbrisorul, iti curata si dezinfecteaza caile respiratorii, ferindu-te de raceala si gripa. Plimba-te! O plimbare alerta de 45 de minute, 3 - 4 zile pe saptamana, imbunatateste sistemul imunitar si reduce riscul de imbolnaviri. Este recomandat sa mergi repede, insa nu sa alergi, informeaza Click.

Locul de munca poate dauna grav sanatatii. In mijlocul sezonului de gripa si de raceala, incepi sa te intrebi daca esti in siguranta mergand la birou, unde cei din jurul tau tusesc si stranuta. In plus, pe langa bolile de sezon, exista multe alte moduri prin care mediul de la serviciu iti poate afecta sanatatea. "Huffington Post" a identificat principalele probleme de sanatate care apar la locul de munca si modalitatile prin care ele pot fi rezolvate. Modul in care este pozitionat biroul iti provoaca dureri de spate De ce? Pentru ca nu ne-am setat statiile de lucru corespunzator: scaunele sunt incomode, monitoarele sunt aranjate astfel incat sa fim nevoiti sa ne contorsionam gaturile si picioarele nu stau cu toata talpa pe podea, astfel tragand de coloana. Solutii: Una dintre cele mai importante reguli este sa ai incheieturile la 90 de grade de birou, asta insemnand ca trebuie sa stai cu toata talpa pe sol, genunchii trebuie sa fie la un unghi potrivit, iar partea superioara a picioarelor trebuie sa fie paralela cu pamantul. Pozitioneaza-ti computerul astfel incat sa stai drept in scaun, cu privirea inainte si cu ochii la nivelul treimii de sus a monitorului. De asemenea, asigura-te ca pozitia coatelor te ajuta sa stai confortabil. Nu uita sa iei pauze regulate in care sa te dezmortesti. Continuarea in Adevarul.

Bei zilnic suc acidulat? Ai grija ca risti sa faci cancer la prostata. Obisnuiesti sa bei cel putin 330 de mililitri de cola sau alte sucuri acidulate in fiecare zi? Ai 40% sanse sa faci cancer la prostata. Asta arata un studiu realizat de cercetatorii americani si publicat in "American Journal of Clinical Nutrition". Studiul a fost realizat de-a lungul a 15 ani, pe 8.000 de barbati cu varste cuprinse intre 45 si 73 de ani. Dupa mai multe probe de sange ale voluntarilor, s-a descoperit ca din cauza consumului de sucuri acidulate in organism se elibereaza mai multa insulina. Astfel, la nivel mondial din cauza cancerului la prostata isi pierd viata aproape 2,6 milioane de persoane. In sfera alimentatiei care stimuleaza aparitia cancerului la prostata amintim si excesul de paste, cereale indulcite si consumul excesiv de paine alba dulce, scrie Click.

Tii dieta ca sa arati bine de Revelion? Ce greseli trebuie sa eviti. Pentru ca in aceasta perioada foarte multe persoane tin dieta ca sa poata manca pe saturate de sarbatori sau pur si simplu pentru ca rochia sau costumul sa le vina perfect de Revelion, e foarte important sa se evite cateva greseli alimentare. Cele mai importante dintre acestea sunt: nerabdarea si obiectivele nerealiste. O alta greseala este absenta micului dejun, in conditiile in care consumarea zilnica a unui mic dejun copios este esentiala pentru furnizarea energiei necesara organismului inca de dimineata si pentru prevenirea aparitiei poftei de dulce. Cantitatea mare de alimente ingerate constituie o alta greseala. Alimentele consumate trebuie contabilizate atat cantitativ, cat si calitativ. De multe ori, e indicat sa se noteze tot ce se consuma si mai ales la ce ora. Continuarea in Libertatea.

Uite ce sa pui pe masa ca sa slabesti sanatos. Dorinta de a avea o silueta de invidiat ar trebui dublata de grija pentru o alimentatie echilibrata, pentru ca kilogramele pierdute printr-o dieta prea restrictiva vor fi puse la loc in scurt timp dupa incheierea curei de slabire. Specialistul in nutritie lector dr. Lygia Alexandrescu ne ofera astazi formula unei diete echilibrate, gandita astfel incat sa acopere toate cerintele nutritionale: 50-55% glucide (carbohidrati) - furnizeaza energie pentru desfasurarea activitatilor fizice si calmeaza senzatia de foame; 30-35% lipide (grasimi) - ar trebui sa provina din carne de pui sau de curcan, peste, lactate degresate partial, ulei de masline sau alune si seminte crude; excesul de grasimi poate duce la hipercolesterolemie; 12-15% proteine - sunt recomandate atat proteinele animale, din carne, produse din carne, peste, oua si lactate, cat si proteinele vegetale, din legume uscate si cereale, informeaza Click.