Ghidul vitaminelor de iarna. Efectul neasteptat al muraturilor si caltabosului. Produse traditionale, cum sunt caltabosul, toba si gogosarii murati, va pot feri de raceli. Contin vitamine ce stimuleaza imunitatea. In sezonul rece, ne confrunam cu deficit de vitamina D, care se sintetizeaza cand ne expunem la soare, dar si de vitamina C, din cauza ca mancam mai putine fructe si legume. Aceste vitamine au insa un rol esential pentru imunitate, iar carentele ne expun infectiilor. Va prezentam un ghid al alimentelor indicate in acesta perioada, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

De ce este bine sa mancam ciocolata neagra iarna. Desigur, ciocolata neagra este un desert care aduce beneficii sanatatii noastre indiferent de anotimp. Dar in sezonul rece sunt mai frecvente infectiile respiratorii insotite de tuse, iar ciocolata cu 70% cacao s-a dovedit unul dintre cele mai bune remedii in acest caz. Ciocolata neagra este nu doar un desert apreciat de multi dintre noi, ci este si un complex de substante (taninuri, polifenoli, flavonoide) cu virtuti antioxidante cunoscute. Mai exact, mancand zilnic ciocolata neagra, reducem la minimum nivelul de oxidare celulara, fenomen important pentru prevenirea imbatranirii premature. Integral in Adevarul.

Copiii din noile generatii sunt din ce in ce mai inteligenti. De aproape un secol, coeficientul de inteligenta al populatiei generale a crescut, fenomen cunoscut sub numele de efectul Flynn. ''Mai multe studii realizate in ultimii ani arata ca nu exista genii innascute. Exista copii pe care ii lasam sa fie genii si genii pe care le ''ucid'' parintii, prin comportamentul lor si prim mediul pe care il creeaza pentru copii'', ne spune medicul Ioana Vartosu, presedintele Asociatiei Scoala Mamei Junior, potrivit Adevarul.

Citricele, un scut pentru afectiunile de iarna. In anotimpul rece, citricele, fructe-vedeta, ne ofera numeroase beneficii nutritionale. Recunoscute pentru aportul lor de vitamina C, delicioasele fructe mai contin si alte substante active: fibre, minerale si substante anticancerigene. Totodata, savoarea si aroma lor ne intineresc, spun nutritionistii. Desi se gasesc pe piata tot timpul anului, citricele au mare cautare la romani, odata cu inceperea sezonului rece. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, ne recomanda sa consumam citrice zilnic, deoarece acestea au capacitatea de a previni si de a vindeca o varietate de boli, relateaza Click.

Dr. Oz: Este bine sau nu sa mananci produse din soia? Descopera adevarul! O gasim intr-o varietate de produse, de la mezeluri pana la pateuri, iaurturi, lapte si branzeturi. Insa, soia a generat de-a lungul timpului multe polemici. Sustinatorii sai spun ca este un aliment sanatos, in vreme ce opozantii trag semnale de alarma ca nu ar trebui sa o consumam. Care este adevarul? Dr. Oz te lamureste cu privire la beneficiile si dezavantajele consumului de soia. Iata cateva dintre cele mai frecvente controverse legate de consumul de soia si care este parerea specialistului. Continuarea pe Yahoo News.