Metode prin care evitati afectiunile provocate de lipsa miscarii. Sedentarii care petrec ore in sir la computer risca de la diabet si cheaguri la plamani pana la deteriorarea memoriei. Iata cum puteti diminua din riscuri Lipsa de exercitiu fizic din timpul orelor de munca are un impact major asupra starii de sanatate. Efectele nu sunt de neglijat, insa exista si solutii pentru combaterea lor. 1. Risc mai mare de diabet Cercetarile au relevat ca asocierea cea mai puternica a sedentarismului este cea cu diabetul zaharat. Dupa patru ore de stat jos, corpul incepe sa transmita semnale nocive, iar genele care regleaza cantitatea de glucoza si grasimi din organism se opresc din activitate. Integral in doctorulzilei.ro

UtileFoto: Colaj foto

5 remedii originale pentru 5 probleme banale. Daca nu vrei sa iei medicamente pentru problemele minore de sanatate, care iti pot strica dispozitia de Sarbatori, incearca noua strategie propusa de dr. Serban Damian, nutritionist acreditat de CIO. Specialistul nostru recomanda remedii simple, dar la care nici nu te-ai fi gandit. Cantatul intareste organismul si te scapa de sforait. Sforaitul este o problema si pentru partenerul de viata, si pentru "sforaitor": neavand un somn linistit si odihnitor, imunitatea organismului scade. Din fericire, specialistii au gasit un remediu cat se poate de placut: 20 de minute de cantat in fiecare zi. Care este secretul? Sforaitul este cauzat de lasarea muschilor din zona gatului, care, in momentul trecerii fluxului de aer, produc vibratii si zgomotul atat de neplacut. Or, cantand, se tonifica musculatura gatului, se reduce frecventa vibratiilor si te odihnesti mai bine. Fredoneaza deci piesele preferate, mergi la karaoke sau inventeaza noi melodii la dus, chiar daca nu ai ureche muzicala! Continuarea in Libertatea.

5 leacuri cu ulei de masline. Folosirea uleiului de masline este un prim pas in lupta impotriva kilogramelor in plus. Insa efectele lui benefice nu se opresc aici. Iata la ce te ajuta. Stopeaza parodontoza. Prin masarea gingiilor cu ulei de masline s-a observat ca este diminuat foarte mult pericolul parodontozei. Chiar si atunci cand s-a instalat parodontoza e indicata masarea gingiilor de doua-trei ori pe zi. Previne constipatia. Uleiul de masline e un laxativ bland, fara pericolul de a cauza colici. Daca se consuma o lingura sau doua de ulei de masline dimineata, in combinatie cu zeama de lamaie sau cafea, se pot preveni problemele digestive. Amelioreaza ulcerul. Un pahar cu suc de aloe se combina cu 3/4 pahar de miere, precum si cu o cantitate egala de ulei de masline. Acest preparat se pune intr-o sticla si se leaga bine gatul acesteia. Se introduce intr-un vas cu apa care fierbe incet, timp de 3 ore. Se raceste si se pastreaza la loc racoros. Doza - o lingura dimineata, inainte de masa. Se agita sticla inainte de intrebuintare. Integral in Click.

Ce se ascunde in spatele poftelor aparute din senin. Dorinta de neoprit de a manca ciocolata poate avea legatura cu lipsa de magneziu, iar pofta de migdale ori de nuci tradeaza boli de inima sau probleme cu tiroida Pe cand pofta de alimente dulci, sarate sau bogate in grasimi exprima o stare de stres cronica si o alimentatie dezechilibrata, dorinta de a consuma carne sau oleaginoase poate semnaliza lipsa unor nutrienti. Este bine sa tineti cont de poftele care va macina pentru ca satisfacerea lor poate insemna si o viata mai sanatoasa. Iata poftele care apar frecvent si problemele pe care le tradeaza. 1. Pofta de ciocolata e frecventa mai ales in randul femeilor si teoriile care o explica sugereaza atat deficienta de magneziu, cat si schimbarile bruste de dispozitie, noteaza doctorulzilei.ro

Cum sa iti mentii silueta in 2013: Dieta care iti permite sa mananci ce doresti, cu o singura conditie. Cele mai stilate femei din Manhattan, New York, isi dezvaluie secretele legate de dieta in interviurile pe care o scriitoare americana le-a reunit in cartea ei, aratand astfel ca pentru a fi in forma putem manca ce dorim, cand dorim, atat timp cat respectam o singura conditie. Mananca ce vrei, nu te infometa si renunta la orice are cuvantul "dieta" in denumire, spune Eileen Daspin, scriitoarea newyorkeza care a intervievat mai multe femei tinere din metropola americana pentru a afla care sunt secretele siluetei lor intr-un mediu in care mancarea si gatitul ocupa un loc important in stilul de viata, ajungand uneori la stadiul de obsesie. Conditia este una, a observat scriitoarea: la fiecare masa trebuie sa lasam portia neterminata. Sfaturile scriitoarei au fost cuprinse intr-un material realizat de Mediafax. Locuitorii din Manhattan care tin diete nu se tem de mancare, precizeaza autoarea; din contra, o iubesc, informeaza Romania Libera.