Simptome ciudate? Afla care ar putea fi cauzele si solutiile. Crampe, carcei, frisoane, spasme... De obicei, sunt simple neplaceri de moment, dar aceste simptome aparent bizare inseamna ca organismul incearca sa ne transmita mesaje privind starea noastra de sanatate. O senzatie de lesin atunci cand te ridici brusc. O prima explicatie pentru aceasta manifestare ar putea fi o usoara deshidratare. Dar de vina poate fi si hipotensiunea arteriala ortostatica. Mai exact, sangele coboara brusc dinspre cap spre picioare de indata ce te ridici. Persoanele cu tensiune arteriala scazuta sunt cele mai predispuse la acest fenomen. Solutia: Consuma fluide in cantitati mari si ridica-te incet, treptat de pe scaun, recomanda Donnica Moore, medic in Far Hills, New Jersey, citata de Yahoo! Health. Daca aceasta stare persista sau se ajunge chiar la lesin ar trebui sa consulti un medic, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce ascund spasmul pleoapelor, tresaritul in somn, ochii uscati, durerile de picioare care apar noaptea. Senzatia de ochi uscati poate indica existenta unei boli autoimune, inflamarea ganglionilor limfatici, un chist ori o tumora, iar durerile de picioare in somn, anumite carente Reactii banale ale organismului pot fi semnele care arata ca ceva nu functioneaza corect. Va prezentam explicatiile medicale ale unor neplaceri frecvente, dar si masura in care reprezinta un motiv de ingrijorare. Spasm al pleoapelor Stresul, oboseala, consumului excesiv de tutun si cofeina sau lipsa de calciu pot produce spasme ale muschilor pleoapelor. In cazul in care spasmele sunt puternice, atrag atentia si nu se poate tine ochiul deschis, vorbim despre blefarospasm (afectiune neurologica care include miscari involuntare ale muschilor din jurul ochilor)", explica oftalmologul Mircea Filip. Este cazul sa faceti un consult in cazul in care spasmele apar regulat sau sunt insotite de durere, anunta EVZ.

Persoanele usor supraponderale au sanse mai mici sa moara prematur. Persoanele usor supraponderale nu mor mai tinere, este concluzia unui studiu efectuat de cercetatori din Maryland. Oamenii subponderali si cei care sufera de obezitate morbida sunt cei mai predispusi la o moarte prematura. Persoanele care sunt usor supraponderale prezinta o rata a mortalitatii timpurii cu 6% mai mica decat a persoanelor cu o greutate ideala, in timp ce oamenii care sunt mediu supraponderali nu prezinta nici un risc crescut de mortalitate, aceasta este concluzia unui studiu efectuat de cercetatorii din Maryland, publicat in revista Asociatiei Medicale Americane, potrivit publicatiei engleze "The Independent". Echipa de cercetatori din cadrul Centrului de Control si Preventie a Bolilor, din Maryland, condusa de epidemiologul Katherine Flegal, a studiat legatura dintre obezitate si moarte si a aratat ca persoanele usor supraponderale (al caror indice de masa corporala - IMC - este intre 25 si 29,9) nu sunt predispuse la o moarte timpurie mai mult decat persoanele cu o greutate normala, informeaza Romania Libera.

Ce sa manancati ca sa fiti inteligenti. Memoria este un proces prin care oamenii si alte organisme codifica, inmagazineaza si refolosesc informatii. Ce te faci insa atunci cand memoria va da batai de cap? Spre exemplu atunci cand aveti mult de invatat, dar un timp scurt? Incercati sa gasiti tot felul de metode care sa te ajute sa memorezi mai usor. Ideal ar fi sa gasiti un ajutor natural care sa nu dauneze organismului tau. Peste 100 de miliarde de celule nervoase depun fara intrerupere o munca extrem de grea in creierul nostru. Pentru a putea indeplini in bune conditii aceste sarcini de maxima acuratete, materia cenusie are nevoie de energie, mai exact de 20% din energia pe care o inmagazinam zilnic prin alimentatie. O mare influenta o au si alimentele, unele dintre ele te ajuta sa asimilezi mai usor, sa fii mai rezistent la munca, sa gandesti mai repede si sa te concentrezi mai bine, scrie Libertatea.

Trucurile de slabit "din batrani" sunt din nou la moda. Vedetele au revenit la dietele traditionale, bazate pe citrice, sucuri de legume si fructe menite sa detoxifieze organismul, stabilind astfel o noua moda in materie de regimuri alimentare: intoarcerea la simplitate si la alimente neprocesate. Daca Jessica Simpson si Lauren Conrad sunt fane declarate ale citricelor, alte vedete prefera orezul sau branza dulce, Samantha Harris fiind una dintre ele. Exista mai multe motive pentru care astfel de alimente functioneaza, odata ce sunt incluse in dieta: "sunt adesea foarte putin procesate, usor de consumat si nu contin grasime", spune Phil Lempert, fondator al Supermarketguru.com. "Clientii mei imi spun ca mananca supa de varza sau branza slaba, deoarece acestea sunt alimentele pe care mamele lor le foloseau pentru a slabi", spune Susan Albers, psiholog la o clinica din Cleveland, anunta Adevarul.