Cinci ingrediente neasteptate din dieta noastra de zi cu zi: arsenic, insecte, lemn si plumb. Multe dintre alimentele pe care le consumam zilnic, mai ales dintre cele ambalate, contin si ingrediente care nu sunt trecute pe nicio eticheta si care ne-ar putea determina sa nu le mai mancam niciodata. Desi multi dintre noi considera orezul ca fiind un aliment sanatos, mai multe studii arata ca acesta poate contine niveluri ridicate de arsenic, potrivit her.ie. Cercetarile realizate de reprezentatii Protectiei Consumatorilor din SUA au aratat ca persoanele care mananca orez au cu 44% mai mult arsenic in organism decat cele care nu au consumat orez recent. Specialistii recomanda sa consumam cantitati moderate de orez si, daca este posibil, sa preferam varianta bio, chiar daca o farfurie cu orez nu poate avea consecinte negative notabile asupra sanatatii, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Afla cum iti poti curata ficatul natural, in noua zile. Ficatul e unul dintre cele mai importante organe, iar daca functionarea lui defectuoasa sanatatea ta generala poate avea de suferit. Incearca metoda nutritionistilor Patrick Holford si Fiona McDonald Joyce, detaliata in cartea "Detoxifierea ficatului in 9 zile" si vei avea din nou energie si o digestie buna. Dieta lui Patrick Holford trebuie urmata de-a lungul unei saptamani si a doua weekend-uri, acestea din urma menite sa-ti asigure timpul necesar cumparaturilor si gatitului. Mai mult, pe tot parcursul dietei, nu trebuie sa te abati de la cele "sase reguli de aur ale detoxifierii" si trebuie sa mananci trei mese principale usoare si doua gustari, anunta Libertatea.

Cat cantaresc bacteriile pe care le gazduiesti si cum iti afecteaza sanatatea. Biologistii nu s-au pus nici acum de acord daca microorganismele pe care le purtam cu noi sunt sau nu benefice pentru sanatate, dar stiu cu siguranta ca bacteriile au invatat sa adapteze la stilul de viata modern. Termenul microbiom a fost inventat de biologistul molecular american Joshua Lederberg pentru a descrie "comunitatea de microorganisme patogene care impart spatiul de pe corpurile noastre". Lederberg a mers mai departe, spunand ca micii "vizitatori" ar merita chiar sa fie considerati o parte a combinatiei de gene umane, cu atat mai mult cu cat o singura persoana poarta circa o suta de trilioane de astfel de pasageri invizibili, transformandu-ne in adevarate ecosisteme, informeaza EVZ.

Zece secrete pentru brate mai mari. Orice barbat isi doreste brate mai mari. Cand erai mic si te punea cineva sa iti arati muschii, ce faceai? Bineinteles, iti flexai bicepsul. Chiar aveam un vecin mai mare care facea sala (eu nici nu stiam cum arata o gantera pe vremea aia), care isi flexa bicepsul bine lucrat si zicea ca "l-a intepat o albina si i s-a umflat bratu"! Ego-ul masculin, in overdrive. Asa ca, sa recunoastem. Toti vrem o pereche de "tunuri" care sa rupa maneca tricoului. Asta am pregatit pentru tine azi. 10 secrete care sa te ajute sa obtii brate mai mari si mai impresionante, scrie Hunkbody.ro.

De ce scadem in inaltime la batranete. Dupa 40 de ani incepem sa scadem in inaltime din cauza procesului natural de imbatranire a organismului sau ca urmare a unor boli specifice tot batranetii. Atunci cand eram bebelusi, doctorul ne intindea pe o masuta pentru a ne determina inaltimea. Apoi, in ziua in care am crescut suficient de mult pentru a putea sta in picioare, doctorul nu ne-a mai intins pentru a ne masura. Si, cel mai probabil, inaltimea era mai mica decat indica masuratoarea anterioara. Adevarul este ca nu ne micsorasem, dar atunci cand suntem masurati stand in picioare, gravitatia preseaza coloana vertebrala, explica "The New York Times". Zeci de ani mai tarziu se intampla acelasi lucru. Numai ca de data asta scaderea in inaltime este reala, iar centimetrii pierduti nu mai pot fi recuperati, anunta Adevarul.

Sucul de ridiche neagra te scapa de tuse. De cele mai multe ori, raceala incepe sau se termina cu tuse. Aceasta reactie a organismului este, de fapt, o curatire a cailor respiratorii afectate de raceala. Specialistul nostru, dr. Cristina Balanescu, iti arata cateva remedii naturale care te scapa de tuse. Iata cum poti trata tusea cauzata de raceala. Cu suc de ridiche neagra. Ridichea neagra are un continut ridicat de vitamina C, care are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Siropul calmeaza tusea si duce la eliminarea substantelor nocive din bronhii si din plamani. Cu ceai de cimbru. Are rol expectorant si contine substante care relaxeaza tractul respirator. Se prepara din doua linguri de cimbru proaspat sau o lingura de planta uscata, la o cana de apa fierbinte. Dupa ce se infuzeaza cinci minute, se strecoara si se bea, informeaza Libertatea.