De ce produsele de patiserie sunt adevarate bombe alimentare. Care sunt mai nocive. Merdenele, pateuri, croissante, toate au un miros imbietor si un gust caruia putini ii pot rezista, insa tot atat de putini sunt si cei care stiu cat de daunatoare sunt aceste produse. Faina, zahar, lapte pudra, sare, drojdie, unt sau margarina, ciocolata plus aditivi, emulgatori si potentiatori de aroma sunt ingrediente cu continut caloric mare, pline de grasimi si glucide si toate se gasesc in compozitia unui singur croissant. La strudele cu mere sau branza, compozitia pare a fi mai sanatoasa, dar in realitate provine din produse de baza de o calitate indoielnica, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Dieta ketogenica, intre mit si realitate. Ceea ce in 1920 functiona ca un tratament pentru epilepsie, astazi a devenit o cura de slabire miraculoasa ce promite o silueta de vis, prin consumul excesiv de proteine si eliminarea glucidelor din alimentatie. Dieta ketogenica presupune consumul de alimente bogate in proteine si reducerea aportului de carbohidrati (dulciuri, cereale, fructe si legume). Scopul este de a folosi depozitele de grasime ca sursa principala de energie a organismului, in locul glucozei. Controversata si indelung combatuta, dieta ketogenica isi are avantajele si riscurile ei, iar unul dintre sustinatorii ei, medicul Andrei Laslau, rezident chirurgie in cadrul Spitalului "Sf. Ioan", din Capitala, marturiseste ca acest regim "accelereaza arderea grasimilor". Pe de alta parte, Valentin Vasile, profesorul scolii de fitness MoveOn dezaproba acest regim si trage un semnal de alarma referitor la neajunsurile lui, anunta Adevarul.

Ce nu stiai despre cafea pana azi: Cinci mituri despre cafeaua solubila. Cafeaua de dimineata este pentru multe persoane un obicei vital ca sa isi inceapa ziua in forma maxima, datorita efectului ei stimulant si energizant. Obiceiul de a bea zilnic cafea face parte dintr-un stil de viata sanatos, ce include o alimentatie echilibrata si un program regulat de exercitii fizice. Studiile au demonstrat ca o ceasca de cafea, prin continutul sau de cafeina, creste performantele fizice si mentale, stimuleaza digestia si sistemul nervos si energizeaza organismul. Toate aceste efecte benefice sunt valabile doar in cazul in care cafeaua este preparata corect si este consumata cu moderatie. Cele mai multe persoane consuma cafea solubila de tipul 2in1, 3in1, cappuccino sau frappe, care este usor si rapid de pregatit. Multi cred ca acest tip de cafea are o concentratie mai mare de cafeina sau ca provoaca dependenta, dar specialistii demonteaza aceste mituri. Vizualizati galeria foto de mai sus ca sa aflati care din cele mai raspandite mituri despre cafeaua solubila se verifica, informeaza Romania Libera.

Opt moduri de a evita raceala. Paza buna trece... raceala si gripa. Cum? Prin opt metode testate, care te vor tine departe de stranuturi, tuse, febra si dureri de gat. Cercetari efectuate in laborator au aratat ca zincul impiedica replicarea virusurilor care afecteaza sistemul respirator. Il poti asimila din peste, fructe de mare, carne slaba si cereale integrale, seminte de dovleac si nuci, numai bune atunci cand ti-e pofta sa rontai ceva. Daca alegi sa consumi zinc sub forma de suplimente, nu lua mai mult de 25 mg/zi, pentru ca altfel vei fi predispusa la anemii si la slabirea oaselor, scrie Libertatea.

Cat de mult rau poate sa-ti faca sexul in exces. Un studiu UCLA dezvaluie efecte extrem de grave. Specialistii de la UCLA au realizat studii psihologice pe 207 pacienti din mai multe clinici pentru sanatate mintala, care cautau ajutor pentru tratarea comportamentului sexual necontrolat sau pentru tratarea depresiei, a anxietatii sau a abuzului de substante. Din cei 207 participanti, 17% si-au pierdut cel putin o slujba, 39% au fost nevoiti sa puna punct unor relatii, 28 de procente au contractat o boala cu transmitere sexuala si 78 de procente au alternat hipersexualitatea cu sexul sanatos. "Studiul nostru a aratat ca un comportament hipersexual este corelat cu perturbarea emotionala, impulsivitate si incapacitatea de a face fata stresului", au declarat specialistii, citati de Daily Mail. "O tulburare mentala legitima care poate ruina cariere, distruge relatii si provoca probleme de sanatate", asa descriu oamenii de stiinta de la UCLA (Universitatea din California, Los Angeles), dependenta de sex, anunta EVZ.

Care sunt simptomele unui atac de cord. Fiecare secunda conteaza atunci cand ne confruntam cu o problema de viata si de moarte precum infarctul. Si pentru a ne asigura ca avem timpul necesar pentru a solicita ajutor inainte de a fi prea tarziu, trebuie sa stim care sunt simptomele ce preceda un atac de cord. Infarctul este recunoscut, de obicei, printr-un usor disconfort in zona pieputului timp de cateva minute si o durere suportabila. Persoana in cauza simte o senzatie de apasare in jurul pieptului, de sufocare, dar poate simti si o durere in zone neasteptate precum brate, gat, spate, maxilar sau stomac, urmata de insuficienta respiratorie. Chiar daca ceea ce simti nu este foarte bine definit, mai bine chemi salvarea, informeaza Adevarul.