Bulimie high-tech? A fost inventat dispozitivul care elimina alimentele din stomac inainte de a fi digerate. O noua inventie care promite sa ajute la scaderea in greutate le permite celor care tin dieta sa manance orice poftesc, pentru ca aparatul extrage alimentele direct din stomac. Desi sunetul oribil pe care il scoate te poate ingrozi, sistemul impiedica organismul sa digere o treime din fiecare masa, prin redirectionarea alimentelor din stomac, prin intermediul unui tub introdus in abdomen. Pana in prezent, aparatul AspireAssist a fost testat pe 24 de pacienti obezi. Cu toate acestea, criticii se declara ingroziti de acest sistem care, spun ei, nu reduce cauzele ce duc la obezitate si chiar a fost comparat cu bulimia. Acest produs este considerat a fi mai mult o alternativa la alte proceduri medicale, cum ar fi bypass-ul gastric, care reduce marimea stomacului si ii impiedica pe oameni sa mai manance atat de mult, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Colesterolul creste cu 15% din cauza exceselor de sarbatori. Aflati solutiile care il aduc in limite normale. Preparatele din cane de porc, cozonacii, prajiturile si baurile alcoolice consumate de Craciun si Revelion lasa in urma un colesterol cu 15% mai mare, conform unui medic de la Spitalul Universitar din Cordoba. ,,Toate alimentele traditionale romanesti preparate din porc contin grasimi animale care cresc valoarea colesterolului sangvin. Dulciurile si alcoolul in exces cresc colesterolul si valoarea trigliceridelor. Atat colesterolul crescut cat si trigliceridele crescute sunt grasimi rele care formeaza depuneri de colesterol pe arterele inimii, crescand riscul de accident cardiovascular", a explicat medicul cardiolog Luminita Iliuta, anunta EVZ.

Nu poti sa dormi? Top cinci alimente care induc somnul. De multe ori, conflictele de la serviciu sau certurile din familie de peste zi se transforma in dificultati de adormire sau treziri repetate in timpul noptii. "Tulburarile de somn pot fi temporare, pe o perioada scurta, determinate de un episod stresant punctual sau cronice, rezultatul unui stres prelungit sau al unor probleme psihologice si emotionale grave", explica nutritionistul Mihaela Bilic in cartea Sanatatea are gust. Cea mai la indemana solutie pentru tulburarile de somn sunt alimentele. Acestea contin, carbohidrati complecsi, acizi grasi Omega 3, vitamine (B si C) si minerale (fier, calciu, magneziu) care au efect de relaxare si linistire, informeaza Romania Libera.

Atentie: incaltamintea de iarna iti irita pielea! Stranse in cizme sau bocanci, picioarele noastre au viata grea iarna: degetele se freaca unele de altele si le "trec sudorile". Azi asa, maine asa, pielea se irita, apoi crapa si "iti da de stire" ca sufera printr-o senzatie pacatoasa de mancarime si arsura. Specialistul Libertatii in produse naturiste, Liliana Simidon, ne spune cum sa tratam problema cu leacuri la indemana. Din cauza incaltamintei de sezon, care nu lasa pielea sa respire, tesutul dintre degetele picioarelor nu mai primeste suficient sange si devine fragil, pana cand se descuameaza si plesneste. Iata cum il ajuti sa se regenereze, scrie Libertatea.

Efectele terapeutice ale oului. Multi dintre noi avem o viata agitata. De aceea, nu ne putem lauda ca respectam orele de masa sau ca ne hranim ca la carte, urmand un regimul alimentar sanatos. Astfel ca, zilnic trebuie sa luptam cu stresul si oboseala, dusmanii nostri dovediti. Doar o hrana completa din punct de vedere nutritiv, care sa contina vitamine, saruri minerale si aminoacizi esentiali vietii, ne ajuta sa fim in forma intreaga zi. Ouale de pasari sunt o hrana sanatoasa . Oul de gaina, unul dintre cele mai consumate alimente, este si o sursa de energie la care apelam de cate ori epuizarea sau lipsa de concentrare ne complica existenta. Este hranitor, deoarece furnizeaza organismului multe vitamine (A, B1, B2, B6, B9), minerale (fier, calciu, fosfor si potasiu), acid nicotinic, aminoacizi si o cantitate mare de proteine. Din compozitia oului insa, lipsesc hidratii de carbon si Vitamina C, anunta Click.

Gonoreea este din ce in ce mai dificil de tratat. Cum se manifesta principalele infectii sexuale. Infectiile cu transmitere sexuala sunt tot mai periculoase, fiindca devin rezistente la tratamentele existente si se multiplica necontrolat, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii. "Aparitia si raspandirea agentilor patogeni rezistenti la medicamente este accelerata. Daca nu luam masuri astazi nu vom avea niciun tratament maine. Nu putem permite ca ineficienta medicamentelor esentiale sa devina urmatoarea criza globala", declara de curand directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Margaret Chan. Rapoartele ingrijoratoare privind raspandirea infectiilor cu transmitere sexuala arata ca, la nivel global, gonoreea rezistenta la medicamente afecta, in 2008 (in 2012 s-a finalizat centralizarea datelor din 2008), 106,1 milioane de oameni. Potrivit statisticilor OMS, din 2005 pana in 2008, numarul acestor cazuri a crescut cu nu mai putin de 21%, informeaza Adevarul.