Goji impiedica imbatranirea. Legendele chinezesti despre goji povestesc ca oameni care au consumat zilnic acest fruct salbatic au trait sute de ani. Astazi, goji se cultiva in multe tari, chiar si la noi, pentru calitatile sale deosebite. Dr. Lygia Alexandrescu, specialistul Libertatea, iti spune de ce si cum e bine sa consumi fructul-minune. Se pot scrie pagini intregi despre efectele miraculoase ale roadelor acestui arbust. Astazi, sunt utilizate pe scara larga fructele proaspete, uscate sau sucul de goji. Iata care sunt cele mai importante calitati ale acestor fructe: - Prelungesc durata vietii. Goji mai sunt cunoscute si sub numele de "fructele longevitatii". Moleculele lor de polizaharide unice si proprietatile antioxidante combat efectele radicalilor liberi din organism responsabili cu imbatranirea celulelor. - Te ajuta sa ramai tanar. Au efect asupra hormonului de crestere uman, care mai este denumit si hormonul tineretii. Efectele fructelor de goji sunt: imbunatatesc memoria, te ajuta sa ai un somn odihnitor,impiedica aparitia ridurilor, accelereaza vindecarea.

UtileFoto: Colaj foto

Ceaiul care scade riscul unui accident vascular cerebral cu 21%. Consumul a patru cesti de ceai negru pe zi scade cu o cincime riscul de accident vascular cerebral, indica rezultatele unui nou studiu. Cercetatorii care au urmarit legatura dintre consumul de ceai negru si accidentul vascular cerebral au stabilit ca un consum zilnic a cel putin patru cesti din aceasta bautura aromata reduce riscul de cheaguri de sange la nivelul creierului cu 21%. Bautul unei cantitati mai reduse nu are, insa, aceleasi efecte benefice. Concluziile oamenilor de stiinta se bazeaza pe studiul la care au participat circa 75.000 de femei si barbati. Chiar daca multe cercetari au demonstrat influenta benefica a ceaiului verde asupra creierului, dovezile aceleiasi influente a ceaiului negru nu erau la fel de convingatoare. In cursul studiului, cercetatorii au observat obiceiurile participantilor de a bea ceai. Luand in considerare si alti factori de risc care ar putea provoca un atac cerebral, precum fumatul sau tensiunea arteriala crescuta, oamenii de stiinta au stabilit ca patru sau mai multe cesti de ceai pe zi au un efect benefic considerabil asupra organismului. Ceaiul negru este bogat in flavonoide, benefice sanatatii si creierului, noteaza EVZ.

Ananasul, bun pentru digestie. Fructe exotice? Cand vine vorba de ele nu se poate ca din capul listei sa lipseasca ananasul. Si asta nu doar pentru gustul delicios, ci si pentru ca este foarte cautat in curele de slabire. Studiile atesta faptul ca ananasul e un aliment extrem de necesar, datorita unui continut complex de minerale, vitamine si substante nutritive. Asa ca daca faci alegerea de a-l cumpara nu vei regreta deoarece: Intareste sistemul imunitar. Ananasul este foarte bogat in vitamina C, 100 de grame de fruct continand 40% din doza zilnica recomandata. Astfel sistemul imunitar lupta mai usor impotriva gripei sau racelii. Ajuta la digestie. Este un bun suport pentru o digestie sanatoasa si pentru un tranzit intestinal corect, ca urmare a cantitatii mari de fibre, pe care o contine. Continuarea in Click.

Probleme de sanatate pe care le poate descoperi dentistul. Nimanui nu-i place sa primeasca vesti proaste in timpul unei vizite la dentist, insa o sanatate dentara buna reflecta o sanatate generala buna. Cat de bine ai grija de dinti arata cat de mult te ingrijesti de restul corpului. Un consult dentar de rutina poate dezvalui probleme cu oasele, cu inima, sau cu digestia, deoarece anumite semnale de avertizare se gasesc in cavitatea bucala. Stiri pe aceeasi tema Ce pot ascunde caderile de glicemie De ce scadem in inaltime la batranete Studiu romanesc: o tulburare de somn este la fel de periculoasa ca dia... Publicitate MOL Winter Fuel www.molromania.ro Peste 1500 de premii in carburant, daca alimentezi cu minim 25 de litri de carburant! Nu numai ca o consultatie dentara de rutina evidentiaza anumite probleme, dar te poate ajuta sa le previi. Un nou studiu al Asociatiei Americane de Sanatate a descoperit ca oamenii care-si curata periodic dintii prezinta un risc cu 24% mai mic de a suferi un atac de cord si un risc cu 13 procente mai mic sa faca un atac cerebral, in comparatie cu cei care nu au parte de astfel de ingrijiri dentare. Publicatia "Everyday Health" dezvaluie sapte probleme pe care le poate observa dentistul. Dementa. Aceasta pierdere progresiva a functiei cognitive este adesea semnalata de confuzie, pierdere a memoriei, dezorganizare si de o sanatate orala precara. Igiena orala deficitara poate fi un factor de risc pentru dementa, potrivit unui studiu. Integral in Adevarul.

Afla care e cea mai eficienta metoda de slabit! Sport sau dieta? Aceasta e intrebarea care-i macina frecvent pe cei care vor sa dea kilograme jos. Cel mai recent studiu realizat de oamenii de stiinta din Carolina de Nord arata insa ca cea mai buna metoda de slabit e sportul, mai exact exercitiile de aerobic. Potrivit News Wise, citat de descopera.ro, in cadrul cercetarii au fost comparate direct schimbarile in compozitia corpului unor persoane obeze, produse de diferite exercitii fizice specifice aerobicului sau antrenamentelor pentru rezistenta. Participantii la studiu au fost impartiti in 3 categorii: cei care au urmat un program de 8 luni bazat pe exercitii de aerobic, cei care 8 luni au practicat exercitii pentru rezistenta si cei care in aceeasi perioada au fost supusi unei combinatii de exercitii pentru aerobic si rezistenta. In total, doar 119 participanti au dus probele pana la capat. Cei care au urmat programul de aerobic au facut exercitii fizice intense, in care ritmul cardiac a fost intre 70 si 85%, scrie Libertatea.

Metode simple pentru cresterea energiei. Oboseala cronica stimuleaza dorinta de a nu face nimic. De aceea, cei afectati de aceasta maladie a secolului isi indreapta atentia spre stimulente care creeaza senzatia de falsa energie. O ceasca de cafea in plus, o bautura energizanta, ceai negru sau o portie dubla de ciocolata sunt energizante pentru scurt timp. Din pacate, aceste alternative "fura" mineralele din oase si tulbura somnul. In astfel de situatii, nutritionistii europeni recomanda ca persoanele obosite sa evite curele cu tonice precum spirulina, pudra de orz si algele verzi-albastrui. In locul acestora, infuziile de ovaz, de frunze de urzica si de menta, bogate in vitamine din complexul B si in potasiu sunt indicate ca fiind surse excelente de stimulare a energiei. In plus, tonicele naturale de acest tip pot fi achizitionate la preturi convenabile, noteaza Click.