Utile: Probleme de sanatate pe care le poate descoperi dentistul; Ceaiul care scade riscul unui accident vascular cerebral cu 21%; Afla care e cea mai eficienta metoda de slabit! Sport sau dieta?
Ceaiul care scade riscul unui accident vascular cerebral cu 21%. Consumul a patru cesti de ceai negru pe zi scade cu o cincime riscul de accident vascular cerebral, indica rezultatele unui nou studiu. Cercetatorii care au urmarit legatura dintre consumul de ceai negru si accidentul vascular cerebral au stabilit ca un consum zilnic a cel putin patru cesti din aceasta bautura aromata reduce riscul de cheaguri de sange la nivelul creierului cu 21%. Bautul unei cantitati mai reduse nu are, insa, aceleasi efecte benefice. Concluziile oamenilor de stiinta se bazeaza pe studiul la care au participat circa 75.000 de femei si barbati. Chiar daca multe cercetari au demonstrat influenta benefica a ceaiului verde asupra creierului, dovezile aceleiasi influente a ceaiului negru nu erau la fel de convingatoare. In cursul studiului, cercetatorii au observat obiceiurile participantilor de a bea ceai. Luand in considerare si alti factori de risc care ar putea provoca un atac cerebral, precum fumatul sau tensiunea arteriala crescuta, oamenii de stiinta au stabilit ca patru sau mai multe cesti de ceai pe zi au un efect benefic considerabil asupra organismului. Ceaiul negru este bogat in flavonoide, benefice sanatatii si creierului, noteaza EVZ.
Ananasul, bun pentru digestie. Fructe exotice? Cand vine vorba de ele nu se poate ca din capul listei sa lipseasca ananasul. Si asta nu doar pentru gustul delicios, ci si pentru ca este foarte cautat in curele de slabire. Studiile atesta faptul ca ananasul e un aliment extrem de necesar, datorita unui continut complex de minerale, vitamine si substante nutritive. Asa ca daca faci alegerea de a-l cumpara nu vei regreta deoarece: Intareste sistemul imunitar. Ananasul este foarte bogat in vitamina C, 100 de grame de fruct continand 40% din doza zilnica recomandata. Astfel sistemul imunitar lupta mai usor impotriva gripei sau racelii. Ajuta la digestie. Este un bun suport pentru o digestie sanatoasa si pentru un tranzit intestinal corect, ca urmare a cantitatii mari de fibre, pe care o contine. Continuarea in Click.
Probleme de sanatate pe care le poate descoperi dentistul. Nimanui nu-i place sa primeasca vesti proaste in timpul unei vizite la dentist, insa o sanatate dentara buna reflecta o sanatate generala buna. Cat de bine ai grija de dinti arata cat de mult te ingrijesti de restul corpului. Un consult dentar de rutina poate dezvalui probleme cu oasele, cu inima, sau cu digestia, deoarece anumite semnale de avertizare se gasesc in cavitatea bucala. Stiri pe aceeasi tema Ce pot ascunde caderile de glicemie De ce scadem in inaltime la batranete Studiu romanesc: o tulburare de somn este la fel de periculoasa ca dia... Publicitate MOL Winter Fuel www.molromania.ro Peste 1500 de premii in carburant, daca alimentezi cu minim 25 de litri de carburant! Nu numai ca o consultatie dentara de rutina evidentiaza anumite probleme, dar te poate ajuta sa le previi. Un nou studiu al Asociatiei Americane de Sanatate a descoperit ca oamenii care-si curata periodic dintii prezinta un risc cu 24% mai mic de a suferi un atac de cord si un risc cu 13 procente mai mic sa faca un atac cerebral, in comparatie cu cei care nu au parte de astfel de ingrijiri dentare. Publicatia "Everyday Health" dezvaluie sapte probleme pe care le poate observa dentistul. Dementa. Aceasta pierdere progresiva a functiei cognitive este adesea semnalata de confuzie, pierdere a memoriei, dezorganizare si de o sanatate orala precara. Igiena orala deficitara poate fi un factor de risc pentru dementa, potrivit unui studiu. Integral in Adevarul.
Afla care e cea mai eficienta metoda de slabit! Sport sau dieta? Aceasta e intrebarea care-i macina frecvent pe cei care vor sa dea kilograme jos. Cel mai recent studiu realizat de oamenii de stiinta din Carolina de Nord arata insa ca cea mai buna metoda de slabit e sportul, mai exact exercitiile de aerobic. Potrivit News Wise, citat de descopera.ro, in cadrul cercetarii au fost comparate direct schimbarile in compozitia corpului unor persoane obeze, produse de diferite exercitii fizice specifice aerobicului sau antrenamentelor pentru rezistenta. Participantii la studiu au fost impartiti in 3 categorii: cei care au urmat un program de 8 luni bazat pe exercitii de aerobic, cei care 8 luni au practicat exercitii pentru rezistenta si cei care in aceeasi perioada au fost supusi unei combinatii de exercitii pentru aerobic si rezistenta. In total, doar 119 participanti au dus probele pana la capat. Cei care au urmat programul de aerobic au facut exercitii fizice intense, in care ritmul cardiac a fost intre 70 si 85%, scrie Libertatea.
Metode simple pentru cresterea energiei. Oboseala cronica stimuleaza dorinta de a nu face nimic. De aceea, cei afectati de aceasta maladie a secolului isi indreapta atentia spre stimulente care creeaza senzatia de falsa energie. O ceasca de cafea in plus, o bautura energizanta, ceai negru sau o portie dubla de ciocolata sunt energizante pentru scurt timp. Din pacate, aceste alternative "fura" mineralele din oase si tulbura somnul. In astfel de situatii, nutritionistii europeni recomanda ca persoanele obosite sa evite curele cu tonice precum spirulina, pudra de orz si algele verzi-albastrui. In locul acestora, infuziile de ovaz, de frunze de urzica si de menta, bogate in vitamine din complexul B si in potasiu sunt indicate ca fiind surse excelente de stimulare a energiei. In plus, tonicele naturale de acest tip pot fi achizitionate la preturi convenabile, noteaza Click.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”