Sapte superalimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta. Le gasesti in supermarketuri, indiferent de sezon, dar de multe ori eviti sa le cumperi, pentru ca nu stii exact la ce ar putea fi bune. Spanacul intareste oasele. Este bogat in fier, potasiu, calciu, vitaminele A, C, E si K si in acid folic. De aceea, spanacul ar trebui sa se regaseasca in dieta ta cel putin o data pe saptamana. Datorita potasiului, spanacul este recomandat pentru protectia inimii. Iar continutul de calciu si de vitamina K asigura sanatatea oaselor, ceea ce face din aceasta leguma un aliat al femeilor predispuse la osteoporoza. O alta substanta prezenta in spanac, luteina, intarzie tulburarile vederii cauzate de inaintarea in varsta (cataracta, degenerescenta maculara). In sezon, il poti manca crud, in salate sau fiert in baie de aburi, cu putin ulei de masline. In acest sezon, il gasesti congelat, in supermarketuri, iar calitatile nutritive sunt bine pastrate, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Grupa de sange iti spune cum poti sa traiesti fericit. Cum vom reactiona intr-un moment de cumpana, ce ne place sa comandam la pranz si ce fel de oameni ne pot deveni prienteni sau dusmani, toate acestea pot fi "citite' acum in structura sangelui. Idea a prins contur in anii 20', odata cu teoriile japonezilor, al caror ministru Ryu Matsumoto a mers atat de departe incat sa dea vina pe grupa lui de sange pentru comportamentul sau necizelat. In ultimii ani, si expertii americani au adus noi dovezi care atesta existenta unei puternice legaturi intre tipul de sange si tipologia fiecarui individ. Doctorul Peter D'Adamo, autorul cartii "Mananca pentru grupa ta de sange" spune ca numai analizand structura sangvina a unei persoane, o poate citi ca pe o carte deschisa, anunta EVZ.

Vinul rosu combate cresterea colesterolului in urma consumului de carne. Un pahar de vin rosu poate impiedica formarea colesterolului in urma consumului de carne rosie, au descoperit cercetatorii citati de "The Telegraph". Acei compusi nocivi din carne ajung in sange in timpul digestiei si duce la formarea colesterolului rau, ce afecteaza vasele de sange si creste riscul aparitiei afectiunilor cardiace. Insa antioxidantii din vin, cunoscuti sub numele de polifenoli, impiedica absortia acestor compusi de catre intestin, astfel ca ei nici nu mai pot patrunde in vasele de sange. Asta ar putea explica de ce vinul reduce riscul bolilor de inima, a spus Ron Kohen, profesor in cadrul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii de la Universitatea Hebrew din Ierusalim, informeaza Adevarul.

Sase secrete pe care nu le stiai despre pomelo. E gustos, sanatos iar specialistii vi-l recomanda cu caldura in sezonul rece. Medicii spun ca pomelo, cel mai mare fruct dintre citrice, e bogat in vitamine si e ideal pentru prevenirea starilor de raceala si gripa. Iata de ce e bine sa mancati acest fruct. 1- este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Are de asemenea in compozitie vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9. 2 -coaja poate fi folosita pentru tratarea ranilor pielii. 3-poate fi consumat pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor, deoarece stimuleaza sistemul imunitar iar corpul lupta mai usor cu moleseala cauzata de aceste afectiuni de sezon. 4- ajuta in afectiuni ale aparatului circulator, varice, hemoroizi sau dureri de articulatii. Integral in Click.

De ce persista raguseala? Nodulii vocali pot fi o cauza. Durerea in gat, dificultatile la inghitire si vocea ragusita pot fi manifestari ale unei banale laringite, dar daca problemele persista, de vina pot fi nodulii pe coardele vocale. Un nodul pe coardele vocale este o mica excrescenta care apare, de cele mai multe ori, din cauza suprasolicitarii vocii sau a folosirii incorect, cand tipam sau cand vorbim prea tare. Nodulii se situeaza de obicei la legatura dintre prima si a doua parte a coardelor, de abele parti, impiedicand astfel emiterea sunetelor. "Profesorii, cantaretii, actorii, copiii care tipa mult si foarte tare sunt principalele categorii de persoane predispuse la noduli pe coardele vocale", spune medicul specialist ORL Cezara Danciu, de la Spitalul Coltea, din Bucuresti. Dar cu aceasta problema se confrunta si o proportie destul de ridicata din persoanele care nu se incadreaza in aceste categorii, anunta Adevarul.